Чи готували ви коли-небудь салат зі свинячої печінки? Багато господинь не люблять цей продукт через його гіркуватий присмак. Однак якщо печінка правильно приготована, можна отримати справді царську закуску. Ми підібрали для вас кілька хороших рецептів.

З якими продуктами поєднується свиняча печінка?

Процес приготування салату зі свинячою печінкою не викличе у вас труднощів, головне – правильно підготувати цей продукт. А зробити це досить просто – очистити печінку від плівки і витримати в молоці кілька годин. Це позбавить її від гіркоти.

Що стосується продуктів, з якими гармонійно поєднується свиняча печінка по смаку, то тут ваш вибір практично не обмежений.

салат з свинячою печінкоюТак, в салати з цим продуктом додають наступні інгредієнти:

  • томати;
  • яйця;
  • свіжу зелень;
  • консервовану кукурудзу;
  • моркву і цибулю;
  • картоплю;
  • перці болгарські;
  • огірочки мариновані;
  • грибочки – свіжі і мариновані;
  • консервований горошок;
  • горіхи волоські та ін.

Традиційно заправляють таку закуску майонезом або сметаною. Отже, розглянемо покрокові рецепти простих і смачних салатів із свинячої печінки.

Печінкова закуска з грибними нотками

Почнемо з салату з печінкою і грибочками. Покроковий рецепт допоможе нам його приготувати. А весь процес займає буквально лічені хвилини.

салат з печінкою і грибамиСклад:

  • 0,3 кг свинячої печінки;
  • 0,2 кг грибів;
  • 2-3 маринованих огірочка;
  • головка цибулі;
  • майонез;
  • сіль;
  • чорний перчик мелений;
  • 2-3 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

  1. Печінку готуємо, як описано вище, і відварюємо її до готовності. Порада: як тільки вода закипить, злити її, а печінку продовжити варити у чистій.
  2. Нарізаємо охолоджену печінку у вигляді соломки.
  3. Цибулю чистимо і шинкуємо півкільцями.
  4. На рафінованій олії обжарюємо цибулю до золотистої скоринки.
  5. А поки займемося грибочками: почистимо і промиємо їх, а потім наріжемо невеликими шматочками.
  6. Викладаємо до цибулі гриби і смажимо до готовності. Солимо і перчимо їх.
  7. Огірочки обсушуємо і нарізаємо соломкою.
  8. Нам залишилося тільки з’єднати у великій салатниці всі інгредієнти, заправити закуску майонезом і перемішати. При необхідності додайте сіль і перчик.
  9. Настоюємо, щоб салатик настоявся мінімум годину в холодильнику, а потім подаємо до столу.

Листковий салат «Ніжний»

А цей салат настільки простий у приготуванні, що впорається з ним навіть завзятий холостяк або дитина. Мінімум інгредієнтів і часу, неймовірний смак – саме так можна охарактеризувати таку закуску.

салат з маринованими грибочками та печінкоюСклад:

  • 0,5 кг печінки свинячої;
  • велика цибулина;
  • 4 яйця;
  • 4 маринованих огірочка;
  • майонез.

Приготування:

  1. Печінку готуємо і відварюємо в підсоленій воді. Остуджуємо її і натираємо на середній тертці.
  2. Викладаємо печінку першим шаром на тарілку. Увага: кожен шар потрібно змащувати майонезом.
  3. Поки печінка вариться, замаринуємо цибульку за допомогою оцту і цукрового піску. Можна додати трохи перчика меленого.
  4. Яйця відварюємо в круту. Остуджуємо їх і три яйця натираємо.
  5. Другим шаром викладаємо мариновану цибулю, а потім яйця.
  6. Огірочки нарізаємо соломкою і викладаємо поверх яєць. Невеликий секрет: краще використовувати огірки мариновані.
  7. Яйця, які залишилися нарізаємо півкільцями і прикрашаємо ними салат зверху.

Екзотичний салат з ананасами

Здавалося б, несумісні на перший погляд печінка і ананаси насправді гармонійно поєднуються за смаком. Такий салатик стане родзинкою будь-якого святкового столу.

салат з печінкою і ананасамиСклад:

  • 0,5 кг печінки;
  • 250 г грибів;
  • головка цибулі;
  • 150 г консервованих ананасів;
  • 100 г сиру;
  • 50 г горіхів;
  • часникові зубчики;
  • зелень;
  • сметана;
  • сіль;
  • олія рафінована;
  • чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Підготуємо і поставимо варитися печінку.
  2. А поки почистимо цибулю і грибочки, наріжемо їх кубиками.
  3. Пасеруємо на олії цибулю до прозорості, додаємо гриби. Обсмажуємо все разом на середньому вогні до готовності, солимо і перчимо.
  4. Готову печінку остуджуємо і ріжемо тоненькими смужками.
  5. Горіхи підсушуємо на сухій сковороді 2-3 хвилини і подрібнюємо, але не до стану крихти.
  6. З ананасів зливаємо сік і нарізаємо їх. До речі, можна додати і свіжий ананас.
  7. Сир натираємо на середній тертці, зелень подрібнюємо.
  8. З’єднуємо всі інгредієнти, приправляємо їх меленим перцем і солимо.
  9. Часникові зубчики пропускаємо через прес і додаємо в салатницю. Залишилося тільки заправити салат сметаною, перемішати і відправити настоюватися в холодильник на пару годин.

Закуска по-корейськи

Любите гострі закуски? До ваших послуг салат зі свинячою печінкою і корейською морквою. Ця пікантна закуска різноманітить ваше повсякденне меню.

салат зі свинячою печінкою і корейською морквоюСклад:

  • 0,3 кг свинячої печінки;
  • 150 г корейської моркви;
  • цибулина;
  • 2 яйця;
  • олія;
  • майонез.

Приготування:

  1. Печінку і яйця відварюємо.
  2. А поки почистимо і наріжемо кубиками цибулину і піджаримо на олії.
  3. Охолоджену печінку вже традиційно нарізаємо соломкою.
  4. Яйця нарізаємо невеликими кубиками.
  5. У салатниці з’єднуємо печінку, яйця і цибулю з морквою по-корейськи. Заправляємо салат майонезом.
  6. Перемішуємо закуску і можемо дегустувати її.

Звичайно, це далеко не всі способи приготування закуски з цього продукту. Оригінальним на смак виходить салат з печінки з кукурудзою або зеленим горошком. Експериментуйте і долайте нові кулінарні вершини. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!