Салат – обов’язкова страва і на повсякденному, і на святковому столі. У кожної господині в арсеналі є рецепти салатів, які люблять всі домочадці. Але деколи так хочеться різноманітності. Чому б не зробити салат з локшини швидкого приготування? Повірте, покуштувавши таку страву, ви отримаєте гастрономічне задоволення.
За традиціями східної кухні
Вперше про салати з додаванням локшини стало відомо жителям Японії та Китаю. Саме у цих східних країнах салат з локшини швидкого приготування з ковбасою вважається майже традиційною стравою, яка входить у повсякденний раціон.
Зрозуміло, що китайці і японці готують таку страву зі спеціальної рисової локшини, яка має унікальну назву – фунчоза. У наших супермаркетах також в продажі є такий продукт, але ви можете використовувати звичайну локшину швидкого приготування. Повірте, витративши мінімум сил, грошей і часу, ви отримаєте вишуканий салат, який припаде до смаку навіть вередливому гурману.
Салат з локшини швидкого приготування традиційно готують з доданням гострих прянощів та спецій. Класичними інгредієнтами вважаються наступні продукти:
- цибуля;
- буряк;
- м’ясне філе;
- ковбасні продукти;
- консервований горошок;
- десертна кукурудза;
- мариновані гриби;
- морква по-корейськи;
- огірки;
- свіжі томати;
- морепродукти та ін.
Ви можете створити неповторний кулінарний шедевр завдяки універсальному смаку локшини швидкого приготування. Перш ніж ми з вами поділимося оригінальним рецептом, давайте вивчимо кілька східних тонкощів такої страви:
- Попередньо локшину подрібнюють, а потім викладають у глибоку піалу;
- Локшину відварювати не потрібно, достатньо залити її окропом і залишити в такому вигляді на 7-10 хвилин. Уважно прочитайте інструкцію на упаковці;
- Тим часом готуються інші компоненти. М’ясне філе можна відварити або підсмажити до повної готовності;
- Ковбасні продукти подрібнюються у формі кубиків або брусочків;
- Моркву та буряк шаткують на тертці, а потім пасерують;
- Якщо ви готуєте моркву по-корейськи самостійно, додайте гарячу соняшникову рафіновану олію, подрібнений часник, а також спеціальні приправи й прянощі;
- Огірки краще шаткувати тоненькими слайсами, щоб додати страві оригінального вигляду;
- Для додання пікантності салату можна використати рисовий оцет, оливкову рафіновану олію, соєвий соус, а також різні східні прянощі;
- Якщо ви додаєте маринад, дайте страві настоятися протягом 2-3 годин;
- А якщо ви додаєте в салат консервований горошок або десертну кукурудзу, заздалегідь покладіть їх у друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Пікантний салат за лічені хвилини
Салат з локшини швидкого приготування, рецепт якого ми зараз розповімо, стане ідеальним доповненням повсякденного столу, а також прикрасою святкового. У кулінарному світі цей салат прийнято називати «Фунчозою». Як ви розумієте, назва походить саме від локшини, що додається в салат.
Цю рисову локшину швидкого приготування можна придбати у супермаркеті. Уважно прочитайте інструкцію і заваріть локшину в окропі. Проварювати її не потрібно. Ви можете додавати у салат свіжу моркву, а також закуску по-корейськи. Якщо любите ласувати пікантними стравами, додайте інші інгредієнти, наприклад, мариновані баклажани, цвітну капусту і т. д.
Локшина вважається, як це не дивно, низькокалорійним продуктом. Існують навіть такі дієти. Хочете приготувати ситну страву? Додайте м’ясне філе або ковбасні продукти.
Склад:
- 150 г локшини;
- 1 морква;
- дрібнозерниста сіль за смаком;
- 1-2 шт. свіжих огірків;
- перець мелений;
- прянощі і спеції для моркви по-корейськи;
- 1 ст. л. оцту;
- 2-3 ст. л. соєвого соусу;
- 3 ст. л. соняшникової рафінованої олії;
- 1 ч. л. цукру.
Приготування:
- У глибоку піалу викладаємо локшину швидкого приготування;
- Заливаємо її окропом, накриваємо кришкою і залишаємо для набухання на 10-12 хвилин;
- Як тільки локшина буде готова, зливаємо з неї залишки води;
- Готову локшину перекладаємо у глибоку салатницю;
- Беремо спеціальну терку для шинкування моркви по-корейськи;
- Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо і шаткуємо;
- Подрібнений овоч викладаємо в салатницю з локшиною;
- Додаємо цукор, соняшникову рафіновану олію та дрібнозернисту сіль;
- Тепер приправляємо моркву східними прянощами, спеціями, а також меленим перцем;
- Любителі пікантної та гострої їжі можуть додати трохи чилі або червоного перцю;
- Потім заправляємо салат соєвим соусом і столовим оцтом. Можна використовувати розведену есенцію або рисовий оцет;
- Все ретельно перемішуємо;
- Бажано шаткувати овочі і цибулю швидко, поки локшина ще тепла. У такому випадку і локшина, і морква гарненько просочаться ароматом прянощів, олією і соусом;
- Свіжий огірок гарненько промиваємо й обсушуємо. Якщо шкірка гірчить, забираємо її;
- Шаткуємо огірок на тертці або нарізаємо тоненькими слайсами;
- Додаємо огірки в салатницю;
- Все ретельно перемішуємо і подаємо салат до столу. Його смак буде приголомшливим і в теплому, і в холодному виглядах.
Тішити своїх домочадців кожен день новими кулінарними шедеврами з локшиною швидкого приготування стало доступніше і простіше. Ви можете поєднувати її з абсолютно різними інгредієнтами й соусами, подаючи до столу вишуканий салат кожен день. Зверніть увагу, що любителі пікантної їжі по-особливому оцінять таку закуску. Та й при раптовому візиті гостей ви зможете приготувати салат за лічені хвилини. Смачного!