Рецепти салатів з консервованої сайри
Вже традицією стало у святкове меню включати різноманітні салати. Рибні, м’ясні, овочеві – можна приготувати закуски на будь-який смак. Ми пропонуємо вам спробувати недорогі і смачні салати з консервованої сайри з яйцем. Сподіваємося, що запропоновані рецепти поповнять вашу кулінарну скарбничку.
Салат «Мімоза» на новий лад
Раніше цей салатик був незмінним гостем на новорічному столі, і, чесно кажучи, багатьом він вже приївся. Давайте внесемо нові смакові нотки у звичну закуску та зробимо салат «Мімоза» з консервованої сайри.
Склад:
- банка консервованої сайри;
- 3 яйця;
- 100 г плавленого сирка;
- синя цибулина;
- майонез.
Приготування:
- Яйця відваримо в круту, остудимо і почистимо;
- Тепер нам потрібно відокремити жовтки від білків;
- Білки дрібно натираємо, і половину отриманої маси викладаємо рівним шаром на плоску тарілку. Змащуємо їх невеликою кількістю майонезу;
- Цибулю почистимо і дрібно наріжемо. Щоб позбутися гіркоти, її краще попередньо замаринувати в оцтовій суміші;
- Викладаємо цибулю другим шаром;
- Консерву злегка розімнемо виделкою і розділимо на дві частини. Одну частину розподіляємо третім шаром, а тоді його покриваємо майонезом;
- Сирок натираємо і викладаємо поверх сайри. Цей шар теж заправимо майонезом;
- Далі йде друга половина тертих білків;
- Тоді використовуємо залишки консерви. Їх теж змащуємо майонезом;
- Залишилося лише натерти жовтки і посипати ними салат. Можна прикрасити його зверху зеленню. Обов’язково ставимо салат в холодильник і даємо йому трохи часу, щоб він став ще смачнішим.
Ситна закуска на швидку руку
Для приготування цієї закуски нам потрібні консерви в томаті. Можна піти двома шляхами: зробити салат з консервованої сайри з яйцем і картоплею або замінити коренеплоди макаронами. Спробуємо другий варіант. До речі, заправляти таку закуску не потрібно, оскільки вона і так вийде соковитою.
Склад:
- 150 г сайри в томаті;
- 100 г дрібних макаронних виробів;
- 100 г сиру;
- 2 яйця;
- свіжа зелень;
- оливки за смаком;
- перець мелений чорний.
Приготування:
- Консерву гарненько розминаємо виделкою;
- Сир натираємо на дрібній тертці;
- Яйця відваримо в круту і наріжемо кубиками;
- Макарони (у нас ріжки) відваримо в підсоленій воді до готовності;
- Зелень промиваємо і подрібнюємо. Краще вибрати кріп і петрушку;
- Всі підготовлені компоненти змішуємо в глибокій мисці, приправляємо перцем;
- Оливки нарізаємо кільцями і прикрашаємо ними салат.
Листковий салат із сайрою і гречкою
Взимку нам так не вистачає свіжих овочів і зелені. Потішити себе холодним зимовим вечором можна смачним салатом із сайри та гречаної каші. Звучить незвично, правда?
Склад:
- 1 ст. гречки;
- баночка консервованої сайри;
- 100 г сиру;
- 2 моркви;
- 3 яйця;
- цибулина;
- оцет;
- олія рослинна;
- майонез.
Приготування:
- Гречану крупу промиємо та відваримо в підсоленій воді звичайним способом;
- З консерви зливаємо сік і розминаємо її виделкою;
- Моркву очистимо і натремо не дуже дрібно;
- Моркву пасеруємо на рослинній олії, поки вона не стане м’ягкою;
- Цибулю очистимо і подрібнемо. Замаринуємо цибульку в оцтовій суміші хвилин на 20;
- Сир натираємо на середній тертці;
- Яйця відваримо, як кажуть, в круту, остудимо і очистимо. Окремо натираємо білки і жовтки;
- Тепер всі компоненти готові, залишилося викласти наш салатик шарами;
- Отже, розподіляємо інгредієнти в такій послідовності: гречана каша, цибуля маринована і половина піджареної моркви;
- Далі викладаємо консерву і заправляємо її майонезом. До речі, щоб закуска вийшла не дуже калорійною, використовуйте знежирений майонез;
- Тепер викладемо моркву, що залишилася, а зверху – частину тертих білків;
- Наступний шар – тертий сир. Маленька хитрість: щоб закуска вийшла пікантною, можна взяти гострий сир;
- Викладемо терті жовтки і прикрасимо салатик білками, які залишились.
Пікантна закуска з маринованими огірочками
На швидку руку можна зробити салат із консервованої сайри з яйцем та огірком. Така закуска не просто смачна, але й дуже ситна завдяки додаванню сухариків. До речі, їх ви можете приготувати самостійно, підсушивши хліб у духовці.
Склад:
- баночка консерви;
- 3 яйця;
- головка цибулі;
- 2 маринованих огірочки;
- 50 г сухариків;
- майонез.
Приготування:
- Підготуємо сайру вже відомим нам способом;
- Огірки та цибулину нарізати кубиками;
- Яйця відваримо, очистимо й наріжемо маленькими шматочками;
- Консервовану сайру з’єднуємо з яйцями, огірками та цибулею. Заправляємо майонезом, перемішуємо. При необхідності підсолюємо;
- Ставимо салат в холодильник на півгодини, щоб він просочився;
- Перед подачею на стіл додамо в закуску сухарики.
Салат для холостяків
А цей рецепт може з легкістю втілити в життя навіть найбільш закоренілий холостяк. Та й зайнятим господиням також буде не зайвим цей рецепт.
Склад:
- 300 г консервованої сайри;
- 150 г рису;
- 4 яйця;
- цибулина;
- перчик мелений чорний;
- майонез.
Приготування:
- Яйця відваримо, почистимо і натремо не дуже дрібно;
- Рис промиємо, як кажуть, в семи водах і зваримо в підсоленій воді;
- Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками і заливаємо окропом. Через 5 хвилин викладаємо цибулю в друшляк, щоб позбутися зайвої рідини;
- Консерву вже традиційно розминаємо і з’єднуємо з яйцями, рисом і цибулею;
- Додаємо в салатницю перчик і заправляємо його майонезом;
- Готово! Можна подавати закуску на стіл. До речі, дуже смачно буде, якщо з таким салатом подати чорний хліб.
Як бачите, салати з консервованої сайри прості в приготуванні і не вимагають особливих витрат часу та грошей. Виберіть рецепт на свій смак і потіште домочадців вишуканими закусками. Готуйте з задоволенням, смачного!