Курячі «пупки» насправді ніякі не «пупки», а шлунки, але багатьом набагато зручніше і приємніше для слуху саме назва пупочки. Господині люблять цей продукт не тільки тому, що він смачний і корисний, але ще й через легкість приготування та економії сімейного бюджету.
Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати курячі пупки таким чином, щоб вони перетворилися в домашній делікатес і стали завзятим гостем вашого сімейного меню.
Багато субпродукти надзвичайно смачні, не є виключенням в цьому випадку і курячі шлуночки. Їх м’язова тканина складається з повноцінного тваринного білка, має в своєму складі фосфор, залізо, калій, цинк, а також є джерелом багатьох вітамінів, наприклад, групи В, Е і фолієвої кислоти.
Поряд з цим вони володіють невисокою жирністю і завдяки цьому входять у раціон дієт, спрямованих на схуднення.
Всередині шлунків знаходяться спеціальні плівочки, які, на думку деяких фахівців, володіють лікувальними властивостями, благотворно впливають на роботу кишечника і шлунка.
Такий незвичайний субпродукт, скажіть ви, а субпродукти найчастіше готуються якось по-особливому складно. Якими ж можуть бути рецепти курячих пупків? Насправді все гранично просто.
Шлунки варять, потім тушкують або запікають, а також смажать окремо або поєднуючи з іншими субпродуктами. Це можуть бути: суп-локшина з шлуночками і потрошками, їх тушкують зі сметаною, готують ніжне рагу, запікають з сиром, а також додають в салат.
З курячими пупочками чудово поєднуються макарони, картоплю, овочі і гриби. Практично в будь-яку страву аромат пупков додасть пікантності і ситності.
Кисломолочні продукти (сметана, вершки, молоко) додадуть цього продукту ніжності і м’якості. А якщо присмачити це м’ясо придатними спеціями і травами, то таку просту, на перший погляд, блюдо придбає вишуканість і заграє новими відтінками.
Вибираючи цей продукт, звертайте увагу на свіжість, найбільш смачними бувають охолоджені шлуночки. Термін зберігання даного субпродукту всього лише 48 годин. Їх запах повинен бути солодкуватим і приємним на дотик вони повинні бути пружними і вологими.
Перед приготуванням обов’язково повільно розморозьте напівфабрикат і очистіть від плівки. Це дозволить зберегти всі поживні речовини і корисні властивості. Зріжте жовчні патьоки з пупков, щоб уникнути гіркоти і промийте їх теплою водою.
Сьогодні ми хочемо вам запропонувати рецепт салату по-корейськи. Для приготування салату з курячих пупків промиті й очищені шлуночки і помістіть їх в холодну воду на 2-3 години. Потім, зливши воду, варіть їх протягом 50-60 хвилин, додавши лавровий лист, сіль і чорний перець за смаком.
Наріжте готовий продукт довгими смужками (400 г). На сковорідці розігріти олію (1-2 ст. ложки) і трохи обсмажте цибулину, яку поріжте тонкими півкільцями.
Додайте туди нарізані смужки і обсмажте все разом. Дві картоплини потріть на тертці для корейської моркви і відваріть в підсоленій воді три хвилини, після цього відкиньте наа друшляк, промийте та підсушіть.
Зробіть заправку: 3 столові ложки білого винного оцту, 2 столові ложки соєвого соусу, 2 чайні ложки кунжутного масла, зубчик часнику, пів чайної ложки цукрової пудри, сіль і червоний мелений перець за смаком.
Перемішайте всі інгредієнти і додати дрібно нарубану зелень кінзи. Нехай салат настоїться протягом 2 годин в холодильнику і можна подавати на стіл. Приємного апетиту!