Авокадо – це плід з джунглів Центральної і Південної Америки, який з’явився ще в третьому тисячолітті до нашої ери.
Іспанські мореплавці завезли цей чудовий плід в Європу. Він настільки поширився, що в даний час нараховується більш 400 видів авокадо, які вирощуються тільки в тропічному і субтропічному кліматах.
На наш ринок плід привозять у «зеленому» вигляді. Цей грушоподібний фрукт на дотик твердий, а серединка досить щільна. Він повинен трохи полежати, щоб доспеть.
На смак стиглий фрукт дуже ніжний і м’який, його присмак віддає вершковим маслом, зеленню і горіхами. Всі ці якості підкреслить салат з креветками та авокадо, рецепт якого ми розглянемо нижче.
Кулінари дуже часто використовують цей плід в овочевих, фруктових, рибних і м’ясних стравах, в сушах і закусках. За своїм складом він відмінно заміняє м’ясо і яйця, тому його широко застосовують у вегетаріанських стравах, яскравий тому приклад – салат з авокадо і огірком.
Плід складається на 70% з води, в його склад входять макро – і мікроелементи, вітаміни групи А, В, Е, С, D, К, клітковина, білки, жири, вуглеводи. Його калорійність – 167 ккал/100 р. Незважаючи на це, він є дуже корисним і дієтичним фруктом.
Авокадо зміцнює серцево-судинну, м’язову систему, імунітет, шлунковий тракт. Він допомагає при цукровому діабеті, гіпертонії, атеросклерозі, нервозності, має омолоджуючі властивості, уповільнює процеси старіння організму в цілому. При вживанні проходить сонливість, втома, підвищується працездатність, концентрація, поновлюється чоловіча сила.
Одного разу один ресторатор сказав: « Головне в страві не рецепт, а то, що ви купите стоїть на ринку». І це дійсно так. Дуже часто, якщо ми не можемо знайти той або інший продукт для задуманого страви, ми починаємо його замінювати чимось схожим.
Цей експеримент доводить до того, що блюдо або остаточно псуватися, або ж виходить справжній шедевр.
При цьому межа між першим і другим варіантами дуже умовна, і щоб отримати шедевр потрібно добре розуміти, який продукт буде максимально гармонізувати з іншими інгредієнтами вашого страви.
У салаті з авокадо можна експериментувати, скільки забажаєте, але головне, що завжди повинно бути присутнім – це авокадо. Кілька запропонованих салатів тільки допоможуть вам в цьому.
Перший рецепт салату з авокадо дуже простий і швидко готується. Для нього нам потрібно мати:
Грушоподібний розрізаємо плід навпіл уздовж, виймаємо кісточки, виймаємо м’якоть ложечкою в салатницю. Наверх натираємо на тертці сир.
Видавлений часник змішуємо з майонезом. Заправляємо цим соусом салат. Ідеальна подача – злегка обсмажити чорний хліб, а наверх нього покласти наш салат з авокадо.
Для любителів морепродуктів пропоную другий оригінальний рецепт, за яким можна приготувати салат з креветками та авокадо.
Для нього потрібні такі інгредієнти:
Готувати починаємо з креветок. Їх потрібно очистити акуратно, щоб не пошкодити цілісність, відварити в злегка підсоленій воді близько 5-8 хвилин. Остудити.
Грушоподібний плід розрізати уздовж, вийняти кісточку, очистити від шкірки, збризнути соком лимона. Його разом з помитим огірками натираємо на крупній тертці. З’єднуємо майонез з нарубаним часником, огірками та авокадо. Викладаємо в кошики. Прикрашаємо зверху креветками.
Любителі легко і смачно повечеряти цілком можуть приготувати третій салат – з авокадо і огірком. Нам потрібно:
Селера і огірки миємо, нарізаємо тонкою соломкою. З нашого фрукта виймаємо м’якоть, шкірку залишаємо неушкодженою. Інгредієнти з’єднуємо з майонезом. Викладаємо в половинки грушоподібної плода. Прикрашаємо листям петрушки.
Четвертий салат з авокадо – з помідорами. Він прекрасно підійде як доповнення до гарячих м’ясних страв. Купуємо близько 100 грам сиру Фети або бринзи, 3 авокадо, 4 червоних помідора і свіжий базилік.
Все це дрібно нарізаємо. Заправляємо соусом, який готуємо так: змішуємо 1 ст. л. червоного винного оцту, 0,5 ч. л. сухої гірчиці, 4 ст. л. оливкової олії, дрібки солі, цукру, перцю чорного. Салат можна подавати!
п’ятого Рецепт салату з сьомгою і авокадо урізноманітнює святковий стіл не тільки своїм чудовим виглядом, але і надасть нову ізюминку у ваше меню.
Інгредієнти:
Очистити від шкірки наш зелений плід, нарізати кубиками. Сьомгу тонко порізати. У блендері робимо соус з гірчиці, масла, лимона, меду, солі, перцю. На велику тарілку кладемо листя салату, наверх гіркою інгредієнти, поливаємо соусом. Наш салат з сьомгою і авокадо готовий!
Шостий рецепт з серії морепродуктів салат з авокадо з червоною рибою. Його треба готувати порційно. Краще всього брати малосольну форель – вона дуже соковита, ніжна.
Нам буде потрібно:
Очищений, порізаний грушоподібний плід потрібно збризнути лимонним соком, щоб він не потемнів. Помідор і половину цибулини дрібно нарізати. Продукти перемішати, заправити майонезом і спеціями. В маленькі салатниці покласти салат. Прикрасити скибочками форелі, півколами апельсина, зеленню.
Рецепт сьомого салату з авокадо і курки – це справжнє королівське блюдо. Він гідний бути в центрі вашого столу. Інгредієнти:
Все дрібно нарізаємо, заправляємо майонезом і прикрашаємо зеленню. Просто й швидко. Тільки не забуваємо, що чорнослив попередньо потрібно залити окропом на 10 хвилин, обсушити. Салат з авокадо і курки ставимо на стіл!
Хазяєчки, готуйте гідні вас і ваших рідних салати з авокадо, щоб виглядати завжди гарними і молодими, а також для своїх чоловіків, щоб вони не втрачали свою мужність і силу.
Вони корисні, сытны і по-королівськи вишукані! Приємного апетиту!