Рецепт романтичного салату «Коханка», відомого також як «Поцілунок коханки» і салат «Французька коханка», такий же несподіваний, як і його назва. Всім відразу хочеться знайти пояснення назві і приготувати страву.
Незважаючи на шалену популярність цього вишуканого блюда, його автор невідомий, а жінки, які люблять його готувати, самі придумали неабияке пояснення. Існує думка, що коханка – це апетитна і приваблива жінка, яка не набридає звичайністю, а навпаки, збуджує гостротою. І, звичайно ж, в ній повинна бути твердість, щоб чоловік її не зламав і був постійно поруч. Як же приготувати салат «Коханка»?
Для приготування такого чудового салату, нам знадобляться наступні інгредієнти:
З таких компонентів можна приготувати не тільки салат «Коханка», але і приворотне зілля, причому за якихось двадцять хвилин. Хоча навіщо зілля? «Коханка» так грає смаком, що краще будь-якого зілля завоює серце Вашого чоловіка!
Страва готується пошарово, але заправляти компоненти майонезом краще окремо, а не змащуючи по черзі на тарілці.
Сиру моркву натираємо на тертці так, щоб вийшла тонка стружка. Перебираємо і промиваємо при необхідності родзинки, сушимо (промаківающімі) паперовим рушником. Змішуємо моркву з родзинками і майонезом. Сир натираємо на тертці, додаємо подрібнений часник і заправляємо майонезом.
Готуємо суміш горішків різних сортів (фундук, мигдаль, арахіс, волоські) – чистимо, обсмажуємо на сухій сковорідці і подрібнюємо, якщо необхідно. Ріжемо дрібно чорнослив. Потерту на тертці (великої) буряк поєднуємо з горіхами (половиною обсягу) і чорносливом. Заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.
Формуємо шари: на дно страви – морква, центральним шаром – сир, верхнім поверхом – цукрову суміш.
Якщо хочеться додаткового естетичного ефекту, всі інгредієнти викладаємо у форму, выстеленную целофаном, а потім, накривши стравою, перевертаємо. Так з боків шари будуть видні різнокольоровими кільцями.
Рецепт припускає, що салат вийде дуже соковитий, тому краї обов’язково потрібно оформити горіховою стружкою або сиром, щоб сік, який виділяють продукти, відразу вбирався і не псував вигляд.
Верхню частину салату «Коханка» можна прикрашати як вам заманеться. І майонезом, і горіхами, і будь-якими візерунками, викладеними з них.
Спробуємо приготувати ще один, не менш приголомшливий рецепт салату «Коханка із запеченою куркою». З-за того, що в даному варіанті використовують чорнослив, цей салат часто називають «Коханка з чорносливом».
Для його приготування Вам знадобляться: дві печені курячі грудки, великий свіжий огірочок; три варених яйця, майонез, сметана, сіль, перець, горіхи і чорнослив.
Викласти пошарово дно салатника попередньо порізаної куркою, нарізаним соломкою огірком і натертими яйцями. Зверху залити соусом (для нього змішати сметану з майонезом в пропорції один до одного). Прикрасити горіхами і чорносливом.
Виходить ніжний і смачний салат. Він не просто тане в роті, а грає різними нотками і залишає пікантне післясмак мовою.
Як і будь-яка жінка, цей салат може бути багатошаровим і різноманітним, відрізнятися від інших варіантів, як і сама господиня, яка його готує. Так, деякі пані вважають за краще готувати салат «Коханка» з родзинками.
Популярність цього пікантного страви, з не менш пікантним назвою не втрачається ніколи. Тому воно щороку в день всіх закоханих стає натяком і подарунком. А крім цього повсюдно стає улюбленим домашнім ласощами.
Якщо ж вам з морально-етичних причин не подобається назва цього кулінарного шедевра, то назвіть го по-своєму.
Наприклад, «Улюблений» або «Для коханої», або «Ніжність і пристрасть». А якщо ви будете годувати чоловіка такими ласощами, то ви для нього будете єдиною і неповторною дружиною і коханкою!