Довгожителями нашої планети вважаються азіати. Основною стравою їх живлення є риба. Було доведено, що морська й океанська риба має масу вітамінів і мінералів.
Тому кожен японець, китаєць, кореєць, вживаючи її щодня, почуває себе на «відмінно». Проводячи дослідження, вчені встановили, що люди, які їдять рибу, набагато менше ризикують своїм здоров’ям і красою, бо вона легше в засвоєнні і перетравленні, ніж м’ясо тварини.
Чому ж ми не можемо поставити собі в хорошу звичку вживання риби? Нехай не кожен день, але хоча б кілька разів на тиждень. Є велика кількість різних рецептів з рибою, деякі з них ми і розглянемо нижче.
Риба, а саме тріска, – найкращий джерело білка і амінокислот, які дуже добре засвоюються нашим організмом, допомагаючи йому боротися з онкозахворюваннями та недугами.
Також тріска має жирні кислоти, які рятують від інсульту і знижують відсоток розвитку серцево-судинних хвороб.
А ікра тріски – це «чистої води» кальцій, цинк і калій. Вона не поступається червоної і чорної ікри. При цьому її ціна набагато менше. Крім салату, з ікрою тріски можна приготувати безліч різних страв, закусок і бутербродів. Її смак настільки ніжний, що це буде сама приємна добавка до вашого раціону!
Тріску готують по-різному. Її варять, консервують і коптять. Особливе місце займає гаряче копчення. Пікантний смак такої риби запам’ятовується назавжди. Найголовніше – при гарячому копченні зберігається вітамінний запас риби, з-за цього спортсмени щодня включають тріску в режим харчування.
При копченні тріски обов’язково дотримуються наступні етапи:
Зберігати тріску гарячого копчення довго не рекомендується, оскільки вона містить велику кількість води.
Існує велика кількість салатів з відвареної або копченої тріскою. У кожному рецепті додається якийсь новий інгредієнт, змінюється склад. Тільки головний інгредієнт – тріска – залишається незамінною.
Салат з вареної тріски має дієтичний характер, оскільки риба при варінні найбільше зберігає свої корисні якості. Перевага вареної тріски в тому, що вона готується дуже швидко. Але все ж ніщо не може зрівнятися з копченою рибою.
Салат з тріски гарячого копчення ідеальний закусочний варіант. Розглянемо один з кращих освіжаючих рецептів даного салату.
Для його приготування потрібні такі продукти:
Тріску потрібно брати саму-саму свіжу, прямо з коптильні. Відокремити м’ясо від кісток і шкіри. Яблука очистити від насіння і шкірки. Огірки, помідори, тріску, яблука ріжемо на шматочки, бажано середні. Яйця, попередньо зварені круто, очищаємо і нарізаємо.
Перемішуємо дані компоненти. Заправляємо все це спеціями, олією, оцтом. Зелену цибулю і петрушку шаткуємо. Солодкий червоний перець ріжемо кільцями.
Вибираємо у себе вдома велику тарілку, акуратно на середину викладаємо салат. Зверху посипаємо зеленню. Прикрашаємо навколо перцем. Ставимо на півгодини в холодильник – наш салат з тріски готовий!
Є ще рецепт, який адресований більше для любителів майонезу. Ситний салат з копченої тріски складається з:
Першим ділом зваримо картоплю в мундирі і яйця, охладим, очистимо. Мариновані огірки, картопля, яйця, ріпчаста червоний цибулю нарізаємо маленькими кубиками. Наверх шаткуємо кріп.
З тріски виймаємо кісточки. Рвемо на середні шматочки, не ріжемо. Додаємо до решти інгредієнтів.
Салат з тріскою заправляємо майонезом, перемішуємо. Перекладаємо в салатницю. Прикрашаємо петрушкою. Апетитно виглядає, чи не так?!
Як би ви не готували той чи інший салат з тріски гарячого копчення, це буде ваш кулінарний шедевр. Бажаю самого приємного і смачного апетиту!