Жоден домашній торт не зрівняється з магазинною продукцією. Мами завжди в процесі приготування вкладають у випічку жменю доброти і частинку своєї любові. Досвідчені господині намагаються освоювати кулінарну майстерність і навчаються прикрашати кондитерські вироби. Сьогодні ми поговоримо про те, як готується масляний крем для прикраси торта.

Особливості прикраси домашньої випічки

Якщо вам цікаво, як зробити масляний крем для прикраси торта, ця стаття саме для вас. До речі, такий крем вважається найпопулярнішим кондитерським продуктом, використовуваним для прикраси випічки. Завдяки його текстурі і простоті приготування ви і в домашніх умовах можете зробити справжній шедевр.

Перш ніж ми поговоримо про деякі секрети і розглянемо рецепт масляного крему, давайте з’ясуємо основні аспекти прикраси авторської випічки:

  • Щоб вам було легше прикрашати торт, йому слід попередньо надати потрібну форму, вирівнявши бічні зрізи.
  • Якщо ви верхній корж покриваєте кремом, то краще всього перед прикрасою виріб помістити в холодильну камеру, щоб він добре застиг.
  • Для рівномірного нанесення крему можна використовувати лопатку або спеціальну силіконову кисть.
  • Візерунки, квіти або інші формочки можна робити за допомогою кондитерського мішка з фігурними насадками.
  • Попередньо крем можна охолодити, щоб він добре тримав форму.
  • Для того щоб змайструвати фігурки, краще всього в масляний крем вводити білкову масу, збиту до крутого пінного стану.

Поговоримо про кондитерські тонкощі

Отже, як ми вже говорили, краще всього використовувати білково-масляний крем для прикраси торта. Його приготування має деякі особливості:

  • Перш за все, потрібно ретельно відокремити білкову масу від жовтків.
  • Щоб білки легше збивалися до густої і пишної консистенції, їх попередньо охолоджують і додають трохи кухонної дрібнозернистої солі.
  • Також для приготування крему знадобиться цукровий пісок, хоча його можна замінити просіяною пудрою.
  • Щоб крем вийшов ароматним, обов’язково додаємо ваніль.
  • Спочатку цукровий пісок з білковою масою збивається до однорідної і дуже густої консистенції, а лише потім вводиться розм’якшене вершкове масло.
  • Як тільки ви додасте вершкове масло, маса трохи просяде. Не хвилюйтеся, а продовжуйте збивати, і вона знову стане пишною і густою.
  • Коли олійно-білковий крем придбає однорідну консистенцію, збивання можна припинити. В цілому процес приготування крему забере близько півгодини часу.
  • Для прикраси торта кремом наповнюємо кондитерський мішок і вибираємо відповідну насадку.
  • Масляний крем можна готувати з додаванням згущеного молока. Якщо молоко зацукрувалося, його розтоплюють на паровій бані, перемішують і повністю остуджують.
  • У багатьох рецептах білкову масу змішують з цукровим піском і нагрівають на водяній бані. У цей момент суміш потрібно безперервно перемішувати, інакше білки згорнуться.
  • Постарайтеся побачити тонку грань: як тільки цукровий пісок повністю розтане, знімаємо з парової бані білково-цукрову масу.

Прикрашаємо торт: тенденції кращих кондитерських будинків

Сьогодні на кулінарній арені – масляно-білковий крем для прикраси торта. Якщо ви вперше готуєте такий крем, чітко виконуйте всі рецептурні пропорції. Особливу увагу приділіть відділенню білкової маси від жовтків. Коли у білок потрапляє хоч частинка жовтка, маса не збивається до потрібної консистенції. Якщо вам складно збивати крем вручну віночком, використовуйте міксер або блендер навіть на початковому етапі.

Склад:

  • 0,2 кг цукрового піску;
  • 2 г ванілі;
  • лимонна харчова кислота – на кінчику ножа;
  • 0,3 кг вершкового масла;
  • 4-5 шт. курячих яєць.

Приготування:

  • Для початку витягаємо масло з холодильної камери, воно повинно розм’якшитися і досягти кімнатної температури.
  • Курячі яйця, а точніше білки, потрібно злегка охолодити.
  • В товстостінний посуд наливаємо трохи води і ставимо її на плиту. Нам потрібно зробити парову баню.
  • В окрему піалу викладаємо білкову масу і відразу всю порцію цукрового піску.
  • Гарненько перемішуємо масу.
  • Зрозуміло, що цукрові кристали відразу не розчиняться, тому ставимо піалу на парову баню.
  • Як тільки цукровий пісок повністю розчиниться, знімаємо масу з парової бані, відставляємо в сторону і остуджуємо.
  • Тепер озброїмося міксером або блендером і почнемо збивати білково-цукрову масу.
  • Відразу ж додаємо ваніль і трохи лимонної кислоти.
  • Збивати будемо довго. Про готовність буде свідчити доріжка на поверхні маси, що не розтікається, а добре тримає форму.
  • Поступово починаємо викладати шматками вершкове розм’якшене масло.
  • Робимо це дуже швидко і не припиняємо збивати крем.
  • Спочатку маса трохи осяде, але потім поверне свою колишню пишність.
  • Можна зробити трохи інакше. Спочатку в окремій піалі злегка зіб’ємо вершкове розм’якшене масло.
  • Потім з’єднаємо масляну масу з білково-цукровим кремом.
  • Як тільки на поверхні крему з’явиться характерний блиск, припиняємо його збивати.
  • Наш вишуканий крем готовий до використання. Наповнюємо їм кондитерський мішок і прикрашаємо торт або тістечка.

Не переставайте дивувати своїх домочадців кондитерськими виробами. Щоб оригінально прикрасити торт, необов’язково уважно дивитися майстер-класи провідних кондитерів і купувати дорогі інгредієнти. Ви можете приготувати масляний крем, а далі дати волю своїй фантазії і творчим мріям. Приємного апетиту!