Ароматна випічка завжди пахне турботою, материнською любов’ю і домашнім затишком. І нам іноді так хочеться порадувати своїх домочадців солоденьким. Пропонуємо вам зробити на швидку руку заливний пиріг з яблуками. Швидко, неймовірно смачно, апетитно і красиво. З цим девізом давайте скоріше ходімо в нашу кулінарну майстерню.

Ех, яблучко, та на тарілочці…

Відома російська народна пісня починається з цих слів. Яблука – ароматні, соковиті, корисні і незвичайно смачні плоди, які ростуть практично у всіх регіонах нашої неосяжної Батьківщини. Їх можна додавати в чистому вигляді в пироги. Ви будете в захваті, покуштувавши таке блюдо.

Якщо з тістом ви досі «не дружите», можна приготувати заливний пиріг з яблуками на кефірі. Що може бути простіше? Змішали всі компоненти і залили ними начинку, 30-40 хвилин в духовій шафі – і все: ви вже можете ласувати вишуканою домашньою випічкою.

заливний яблучний пиріг на кефіріСклад:

  • 3 яблука;
  • 1 яйце;
  • ½ ст. кефіру;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 2/3 ст. цукрового піску;
  • 2 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • за смаком ваніль, мускат і кориця;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • просіяне борошно.

Приготування:

  • Нагадаємо, що сьогодні ми готуємо заливний пиріг з яблуками. Рецепт не визначає точної кількості борошна. Додавайте його стільки, щоб тісто по текстурі було схоже на сметану.
  • Беремо чисту і суху піалу, виливаємо в неї кефір.
  • Відразу ж додаємо цукровий пісок, яйце, сметану, рафіновану рослинну олію.
  • Викладати інгредієнти в миску можна в будь-якому порядку.
  • Беремо в руки вінчик і активно починаємо збивати ці компоненти до однорідності.
  • 1 ½ -2 ст. просіяного борошна висипаємо в будь-який зручний посуд.
  • Додамо ложечку «дьогтю», точніше, розпушувача, а потім гарненько перемішаєм.
  • Маленький секрет: борошно з розпушувачем відразу повинно бути використане, інакше його властивості будуть безповоротно втрачені.
  • У борошно можна відразу додати мускат, імбир, корицю.
  • Тепер висипаємо борошно в рідку масу і починаємо активно вимішувати тісто.
  • Його консистенція повинна бути схожа на сметану.
  • Беремо будь-яку зручну форму і викладаємо в неї тісто.
  • Яблука промиємо, очистимо й наріжемо кусочками.
  • Викладемо яблука зверху тіста.
  • Посипемо зверху яблучну начинку цукровим піском.
  • Духову шафу ми включили заздалегідь, і на термометрі відмітка вже досягла 180°.
  • Відправляємо наш пиріг в духовку на 25 хвилин.
  • Готовий пиріг зверху посипемо цукровою пудрою і дамо йому трохи настоятися.
  • А ось тепер можна і дегустувати. Доповніть десерт ароматним чаєм.

Яблуко спіле, червоне, солодке…

Готові створити кондитерський шедевр- яблучний пиріг із сметанною заливкою? Тоді поспішайте придбати необхідні продукти і вирушайте на кухню.

смачний пиріг з яблукСклад:

  • 2 ст. борошна;
  • маргарин вершковий – 1 пачка;
  • ½ скл. сметани і цукрового піску;
  • ½ ч. л. харчової соди.

Для заливки нам знадобиться:

  • 1 ½ ст. сметани;
  • ½ ст. цукрового піску;
  • 1 яйце;
  • яблука;
  • 2 ст. л. просіяного борошна.

Приготування:

  1. Беремо чисту піалу і викладаємо в неї розм’якшений маргарин.
  2. Висипаємо цукровий пісок і починаємо активно вимішувати ці компоненти до утворення маси однорідної консистенції.
  3. Не справляєтеся ручним вінчиком? Візьміть блендер або міксер.
  4. Тепер додамо сметану, харчову соду і просіяне борошно.
  5. Попрацюємо трохи руками і вимісемо тісто.
  6. Воно вийде крутим і в міру еластичним. Нехай вас це не лякає, адже пиріг все одно буде заливним.
  7. Ось ми і наблизилися до моменту приготування тієї самої знаменитої заливки.
  8. Викладаємо в піалу сметану.
  9. В окремій мисці збиваємо яйця з цукровим піском.
  10. Обережно змішуємо сметану з цукрово-яєчною масою і додаємо просіяне борошно.
  11. Заливку ще раз добре взбиваємо, і вона готова.
  12. Візьмемо зручну форму, краще розсувну з високими бортами.
  13. Далі виберіть зручний варіант розвитку подій: змастіть стінки і дно маслом або вистеліть форму пекарської папером.
  14. Викладаємо спочатку круте тісто.
  15. Пальцями розправляємо його, формуючи кошик.
  16. Тепер яблука очистимо, промиємо й наріжемо кусочками.
  17. У довільному порядку заповнимо яблучною начинкою кошик.
  18. Можна, звичайно, додати трохи мускату, ванілі та кориці для привабливого аромату.
  19. Зверху виливаємо приготовану заливку.
  20. Виходимо на фінішну лінію і відправляємо пиріг в духовку.
  21. Випікаємо протягом 35-45 хвилин.
  22. Стежимо за температурним режимом: він повинен бути рівним 180-190°.
  23. Готовий пиріг виймаємо з духовки і чекаємо охолодження.
  24. Прикрасимо його цукровою пудрою або цитрусової цедрою.
  25. Ось і все: пиріг готовий до вживання, влаштовуйте чаювання.

Чаювання – традиційна англійська церемонія. Щоб поласувати ароматним чаєм, в нашій країні треба ще приготувати і випічку. Яблучний заливний пиріг прийде на виручку господині в будь-який момент. Тепер ви знаєте всі рецепти приготування цього знатного пирога. Напевно він займе почесне місце у вашій кулінарній книзі. Приємного апетиту!