«Мімоза» – це відмінний салат до святкового столу, основними його складовими є цибуля, яйця і рибні консерви. Найчастіше даний салат готують з горбушею, однак, ви можете використовувати ту рибу, яка найбільше вам імпонує за смаком.

Так, багато господинь люблять готувати «Мімозу» з копченою скумбрією або консервованою.

Рецепт «Мімози» став популярний в 70-80ті роки ХХ століття. Свою назву салат отримав з-за схожості з яскраво-жовтими квітами мімози.

до Речі, «Мімоза» була одним з головних страв на столах тогочасних державних і партійних діячів, естрадних співаків та акторів. І, незважаючи на те, що салату вже багато років, він так само популярний і бажана!

Класичний рецепт з часом зазнав змін. Хтось урізноманітнив його відварним рисом і картоплею, хтось-сайрою і морквою. Але традиції ніхто не відміняв, згадаємо початковий рецепт!

Інгредієнти

Для традиційного рецепту салату «Мімози» з горбушею нам знадобитися:

мімоза з горбушей6

  • 1 банка консервів горбуші у власному соку;
  • 2 цибулини;
  • 3 моркви;
  • 4 картоплі;
  • 4 яйця;
  • 100 гр. твердого або копченого сиру;
  • майонез, сіль;
  • зелень.

Підготовка інгредієнтів

насамперед нам потрібно вимити картоплю і моркву, потім відварити до готовності. Овочі остудимо і очищаємо. Яйця варимо близько 7-10 хвилин, також студим і чистимо.

Цибулю нарізаємо дрібно, якщо він гірчить – заливаємо на 10-15 хвилин окропом. Я віддаю перевагу замаринувати цибулю, так він буде хрустким і ароматним.

На крупній тертці натираємо картоплю, а моркву на дрібній. Все це робимо окремо, не перемішуючи. Далі, відокремлюємо жовтки від білків, білки натираємо на тертці, жовтки розминаємо виделкою. Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

мімоза з горбушей4

Головна складова цього салату – горбуша, але ви, як писалося вище, можете замінити її будь-якою іншою рибою або печінкою тріски.

Відкриваємо банку, виймаємо нашу рибу разом з соком в глибоку ємність.

добре Розминаємо виделкою, слідкуйте, щоб не було рибних кісточок, якщо такі будуть – видаляйте.

Коли вже все у нас підготовлено, приступаємо безпосередньо до приготування нашого салату «Мімоза» з горбушею.

Приготування

Тепер ми підійшли до найцікавішого і відповідального моменту – викладанню шарів салату. Якщо ви чекаєте багато гостей, тоді шари розкладаємо на великій тарілці гіркою або на декількох середніх блюдцях.

Якщо компанія маленька, салат буде чудово виглядати в красивій порційній салатниці або в скляному блюдце, що дозволить продемонструвати всі різнокольорові шари салату.

Особливо привабливо «Мімоза» виглядає, якщо викладати її в спеціальному кулінарному кільці. Якщо такого пристосування немає в наявності, то можна виготовити його із звичайного картону.

Кожен шар неодмінно потрібно просочувати майонезом, але сильно захоплюватися не раджу – робимо все в міру. Особисто мені подобатися «Провансаль», він дає ніжний вершковий смак. Багато жінок використовують при приготуванні салату вершкове масло або майонез домашнього приготування.

Шари виглядають наступним чином:

  • викладаємо на дно блюдця підготовлений картопля і змащуємо його майонезом;
  • картопля «закриваємо» горбушею;
  • горбушу рівномірно посипаємо цибулею (до речі, можна використовувати зелену цибулю), знову промазуємо майонезом;
  • далі викладаємо моркву, і знову майонез;
  • додаємо білки, на які накладаємо майонез разом з сиром, розрівнюємо ложкою;
  • заключний етап – рівномірно посипаємо всю поверхню яєчними жовтками, краще це зробити прямо перед подачею на стіл, щоб жовтки не засихали і виглядали свіжо і приємно.

мімоза з горбушей1

Якщо ви готуєте салат «Мімоза» з тунцем – ви можете змінювати розташування шарів на свій розсуд.

Прикраса

Салат прикрашаємо зеленню: кропом, петрушкою або зеленою цибулею. Якщо ваша фантазія розігралася, то можна і пофантазувати: прикрасити його нарізними овочами, викласти красиву квітку або фігурку тварини! До речі, якщо ви готуєте салат «Мімоза» з сьомгою, то обов’язково наверх покладіть тоненькі шматочки сьомги.

У нашого салату є маленький секрет, який дозволяє зробити його таким, яким пам’ятаємо і знаємо з самого дитинства. Так от, ємність з Мімозою» необхідно поставити на півтора-дві години в холодильник. Тоді салат буде мати ніжну і м’яку текстуру.

Експериментуйте і радуйте своїх рідних, друзів і близьких! Бажаю вам приємного апетиту!