М’ясо кальмара – дуже ніжне і по праву вважається справжнім делікатесом. Більш того, цей головоногий молюск ще й дуже корисний, тому що містить у собі незамінні кислоти, комплекс вітамінів, а також у великій кількості білок і йод.
Це м’ясо – просто знахідка для дієтології, адже в 100 грамах продукту перебувати 18 грам білка, а енергетична цінність становить всього 75 ккал.
Салат з кальмарів – відмінний варіант святкового блюда, яке можна легко приготувати незалежно від сезону.
Кухаря рекомендують акуратно вибирати поєднання продуктів з кальмарами, щоб смак «головного інгредієнта не затмился на тлі доповнюють продуктів.
Ми постаралися вибрати кілька найкращих рецептів салату з кальмарами і запропонувати включити їх у ваше святкове меню.
Класичний салат з кальмарів готується досить просто. Крім основного інгредієнта, обов’язковими компонентами салату є: варені яйця, цибулю і майонез.
Для приготування салату необхідно відварити круто 4-5 яєць, потім остудити їх у холодній воді. Далі слід очистити і нарізати невеликими кубиками. Приблизно так, як ви ріжете яйця для салату олів’є.
Цибулю потрібно нарізати тонкими півкільцями і замаринувати на 10-15 хвилин. Для маринаду потрібно змішати столову ложку солі, цукру, а також додати трохи оцту і води. Важливо, щоб маринад покривав цибульні півкільця повністю.
Переходимо до основного інгредієнта нашого салату – кальмарам. Їх необхідно добре вимити, видалити нутрощі і, по можливості, зрізати шкірку. Якщо для вас це буде важко, не впадайте у відчай, вона чудово піде після теплової обробки.
Тепер необхідно кинути тушки кальмарів в киплячу воду і засікти 3-5 хвилин. Зверніть увагу, що час варіння дуже важливо. Чим більше морепродукти будуть піддаватися тепловій обробці, тим «резиновее» вони будуть на смак.
Щоправда, існує одна невеличка хитрість, якою часто користуються досвідчені господині. Необхідно в процесі варіння кальмарів додати у воду кілька столових ложок оцту. Це допоможе зробити м’ясо ніжним і соковитим.
Тепер повертаємося до нашого луку, який вже має добре промаринуватися. Зливаємо з нього зайву рідину.
Після всі інгредієнти салату необхідно ретельно перемішати і посолити за смаком.
Досвідчені кулінари рекомендують також додати дрібку цукру, для того щоб зробити смак кальмарів більш яскравим і насиченим.
Для заправки салат використовуємо майонез 67% жирності. А ті, хто стежать за своєю фігурою, можуть замінити його на сметану. Тоді салат буде повністю відповідати дієтологічних рамок.
Салат з креветками і кальмарами є частим гостем на столі і завжди заслуговує масу схвальних відгуків.
Основними складовими цього ошатного» салату є: кальмари, цибулю ріпчаста, креветки, сир твердий, яйця, зелень і майонез. Продукти беруться в рівних пропорціях.
Попередньо зварені і очищені тушки кальмарів необхідно нарізати невеликими кільцями. Ту ж саму процедуру слід повторити і для ріпчастої цибулі.
Відварені яйця і твердий сир тремо на тертці. Помідори ріжемо невеликими скибочками. Варено-морожені креветки попередньо заливаємо окропом і даємо постояти 5 хвилин. Потім зливаємо воду і очищаємо їх від хітинової оболонки.
Змішуємо всі компоненти салату, заправляємо майонезом і прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню кропу. Оригінальною прикрасою також можуть стати невеликі помідори черрі.
А якщо ви готуєтеся до особливого торжества, рекомендуємо внести у цей рецепт ще одну «родзинку». На завершальному етапі в салат можна додати трохи червоної ікри, і тоді на вашому столі виявиться справді кулінарний шедевр.
Перемішувати салат з крій потрібно акуратно, щоб зберегти цілісність ікринок. Гармонійно поєднується цей рецепт салату з консервованими кальмарами, а любителі морепродуктів можуть доповнити цей рецепт мідій і рапанів.
Присутність в будь-якому блюді такого елемента як огірок завжди нагадує про весняної свіжості.
Рекомендуємо спробувати приготувати салат з кальмарів з огірком, щоб внести весняну нотку у ваш Новорічний стіл.
Для приготування страви вам знадобиться близько 400 грам свіжоморожених кальмарів, 3 середніх варених картоплини, пара свіжих огірків, 1 головка ріпчастої цибулі і рослинне масло за заправки.
Перше, що необхідно зробити – це відварити кальмари. Ми вже розкрили всі секрети термічної обробки даного представника морських глибин, і впевнені, що ви вже успішно впораєтеся з цим завданням. Охолоджені тушки потрібно нарізати тонкою соломкою.
Далі настає черга картоплі. Його необхідно нарізати невеликими акуратними кубиками і додати до порізаним соломкою тушкам. Після переходимо до «слізним» процедур і шаткуємо цибулю тонкими півкільцями.
Залишається тільки перемішати отримані інгредієнти, додати рослинне масло, сіль і перець за смаком, і можна насолоджуватися неповторним смаком приготованої страви!
Існує ще маса варіантів салатів з кальмарів, які кожна господиня підбирає по своєму смаку. Ми сподіваємося, що запропоновані нами рецепти стануть частими гостями у вашому святковому меню і будуть незмінно радувати вас і ваших близьких!
Приємного апетиту!