Запечення в горщиках – це ситні, апетитні домашні страви. Рецептів цих страв просто величезна кількість. Ще наші бабусі, прабабусі готували це чудове блюдо в печах. Їжа, в глиняному посуді, набуває ніжність і насиченість. Її неповторний смак, не можна ні з чим порівняти. В наш час печі замінили сучасні духовки. Але і в них можна відтворити сільський смак. Хочу поділитися одним сучасним рецептом.
Для приготування нам знадобиться:
Рецептрассчитан на два горщика. Але при бажанні порцію можна збільшити. Підійде будь-куряче м’ясо. Можна взяти грудки, можна стегна або гомілки. Ріжемо картоплю і курку великими шматочками. Це дозволить зберегти їх форму, після запікання.
Гриби можна використовувати як заморожені, так і свіжі. Я брала заморожені опеньки. Якщо вони великі, то варто їх порізати, але не дрібно. Викладаємо в горщики картоплю, гриби і курку чергуючи, або перемішавши заздалегідь.
Потім додаємо по ложки “гавайської суміші”. Підійде як консервована, так і заморожена овочева суміш. Наступним етапом, додаємо суху зелень. Зелень і овочі зроблять жаркоепряным. Курка з грибами і картоплею вийдуть більш насиченого смаку. Готуємо соус для запікання. У склянці води розводимо 2 столові ложки сметани, підлогу чайні ложки солі. Добре все перемішуємо.
Заливаємо соусом вміст горщиків до горлечка. Потім тремо сир на середній тертці і посипаємо спекотне. Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин. Після готовності дістаємо горщики і даємо нудитися ще 15-20 хвилин. І можна приступати до обіду! Соковите, апетитне печеня з курки, картоплі з грибами готово!