У нашій статті піде мова про те, як правильно приготувати мідії, щоб вони були смачними і подобалися кожному. Популярність мідій пояснюється їх унікальним складом і незвичайним смаком м’яса.
Мідії є джерелом білка, заліза, амінокислот, фосфору та інших активних речовин, які зміцнюють імунітет людини. М’ясо мідій дієтична, низькокалорійна, а білка в ньому вдвічі більше, ніж в будь-якому курячому яйці.
Вирощуються молюски на спеціальних морських ділянках, що дозволяє ласувати ними протягом цілого року. Як приготувати мідії правильно вдома, ми вам сьогодні і розповімо.
Купуючи ці ласощі, потрібно вибирати тільки щільно закриті черепашки, саме в такому вигляді вони є максимально корисні. Мідії зустрічаються в зелених, синіх і синювато-чорних раковинах. Колір забарвлення раковини залежить від сорту мідії. Кожна раковинка не повинна бути дуже легкою або важкою.
Мала вага раковини говорить про те, що молюски вже неживі, а якщо мідія важка, значить, в ній багато піску. Якщо куплені живі молюски, а можливості їх приготувати відразу немає, можна їх зберігати в холодильнику до трьох днів. Для цього необхідно розкласти їх в один шар, прикривши вологою серветкою.
Цей морепродукт легко засвоюється організмом і чудово поєднується з овочами. Але найбільш тонко передається його смак в тандемі з білим вином.
Мідії в соусі з білим вином
Інгредієнти:
Приготування:
Це самий простий і корисний варіант приготування мідій будинку.
Як правило, вони тушкують у невеликій кількості води, соусу або вина. Один з найпопулярніших і простих рецептів – мідії, тушковані в часниковому соусі.
Інгредієнти:
Приготування:
Два варених яйця порізати кубиками, додати до них подрібнений кріп і порвані руками на невеликі шматочки листя зеленого салату. Дрібненькими кубиками порізати невелику цибулину. Всі інгредієнти перемішайте, додати до них 300 грам розморожених відварених морепродуктів, 250 грамів консервованого зеленого горошку.
Злегка посолити і заправити майонезом. При подачі прикрасити гілочкою петрушки.
Суп з мідіями
Поставити на вогонь велику каструлю з товстим дном. Нагріти в ній близько столової ложки оливкового масла. Нарізати кільцями велику головку лучка, пасерувати його в розігрітому масло до золотавого кольору.
Пропустити через прес три зубці часнику і додати до лучка. Після чого загасити інгредієнти ще близько трьох хвилин. Додати в каструльку 750 грам консервованих помідорів, томатну пасту (столову ложку), півсклянки сухого білого вина, 200 грам заздалегідь звареного рибного бульйону і щіпку меленого червоного перцю на кінчику ножа.
Потім влити півтора літри води, довести суп до кипіння на маленькому вогні. Ступкою помідори розім’яти, після чого прокип’ятити супчик ще три хвилинки. Потім додати промиті мідії, знову довести все до кипіння, зменшити вогонь і накрити каструльку кришкою.
Проварити, поки раковини не розкриються. Ті, які не розкрилися – викинути. Потім проварити ще двадцять хвилин. Подати блюдо, прикрасивши його за бажанням свіжої рубаною зеленню.
Мідії з часником, мигдалем і петрушкою
Сто грам вершкового масла розтопити в сковороді і обсмажити на ньому два подрібнених зубчики часнику. Підсмажити часник протягом трьох хвилин. Потім додати два кілограми наших головних інгредієнтів і полити їх 50 мл білого сухого вина і соком половинки лимона. Всі складові перемішати, додати 30 грам дрібно порубаного мигдалю.
Сковорідку накрити кришкою і близько п’яти хвилин гасити на середньому вогні, періодично струшуючи сковорідку, щоб морепродукти розкрилися рівномірно. Розкрилися викинути, а до решти додати дві щіпки подрібненою петрушки, ретельно перемішати. Блюдо подавати гарячим.
Плов з мідій
Інгредієнти:
Приготування:
Приємного апетиту!