Раніше перепілки вважалися винятково вишуканою стравою. Щоб поласувати м’ясом цієї невеличкої пташки, потрібно було йти в дорогий ресторан. Сьогодні багато чоловіків, які за своєю природою є мисливцями, відправляються на полювання і самостійно добувають дичину. Давайте з’ясуємо, як приготувати перепілку у домашніх умовах.
Якщо ваш обранець любить ходити на полювання, то напевно хоча б раз він приносив додому перепілок. М’ясо яких є дуже дієтичним, дуже ніжним і смачним. І ось ви бачите перед собою кілька тушок цієї пташки, виникає цілком закономірне питання: як приготувати перепілок?.
Рецепти настільки різноманітні, що кожна берегиня домашнього вогнища відшукає свій унікальний спосіб приготування перепілок. Тушку цього птаха можна обсмажити на сковороді або грилі, тушкувати в мультиварці або запекти в духовій шафі. Незалежно від того, який варіант ви виберете, м’ясо вийде ароматним, соковитим і пікантним.
Часом так хочеться поласувати чимось вишуканим і незвичним, що хоч самій вирушати на полювання. Не жіноча це справа, а от похід в найближчий супермаркет – те, що потрібно. Вибираючи перепілок, зверніть увагу на наступні аспекти:
Перед приготуванням перепілок обов’язково ретельно промиваємо тушку і видаляємо субпродукти. Рекомендується зрізати крайню частину крилець і шию. Якщо ви помітили, що на тушці ще залишилося пір’я, його потрібно обпалити. Розжаримо сковороду, а тушку перепілки змастимо спиртом. Лише декілька хвилин обсмажте перепілок з усіх боків. Спирт зіграє свою роль. Якщо ви помітите залишки пір’я, його можна легко видалити руками.
Перед приготуванням досвідченні кулінари радять перепілку витримати в маринаді. Так м’ясо вийде соковитішим і ніжнішим. Запікаючи тушки цілою, зробіть на внутрішній стороні невеликі надрізи. У ці кишеньки сховайте крильця і ніжки. І красиво, і смачно. Така хитрість не дозволить краях засушитися чи згоріти при термообробці.
Як приготувати перепілок в духовці? Ми зараз з вами поділимося не тільки рецептом, але і потаємними кулінарними секретами. Одночасно можна запекти м’ясо птиці і приготувати овочевий гарнір. Маленька хитрість: щоб м’ясо вийшло ароматним і соковитим, під кожну тушку ми покладемо невеликі кусочки лимона. Спеції і прянощі вибирайте на свій розсуд. Класикою кулінарного жанру залишаються часник, сушений базилік і суміш перців.
Склад:
Хочете здивувати своїх близьких або гостей кулінарним шедевром? Тоді швидше записуйте, як приготувати перепілок на сковороді. Родзинкою нашої страви стануть мандарини. Мандариновий сік додасть м’ясу додаткову соковитість і незвичайний аромат.
Склад:
Перепілки – корисне, смачне, соковите і низькокалорійне м’ясо. Ви можете приготувати їх класичним способом у духовці або обсмажити на сковороді з додаванням пікантного соусу. Досвідчені кухарі, щоб зробити з перепілок справжній кулінарний шедевр, використовують цитрусові свіжовіджаті соки, соєвий соус, а також різні прянощі. Спробуйте і ви! Виведіть свою ідеальну формулу смаку. Всім смачного!