Що у вас асоціюється з дитинством? Улюблений ведмедик, казка на ніч, шкільний портфель або скрипка, яку доводилося терзати під пильним оком наставника? А ще молочний коктейль.
Так-так, саме він, цей густий, солодкуватий напій зі смаком пломбіру, вважався самим вишуканим смаколиком. Зараз його потихеньку витіснили газовані води, енергетики та інші хімічні аналоги, і настав час показати своїм дітям смакоту, яка приносить величезну користь здоров’ю. Отже, пропонуємо освоїти всі тонкощі, як зробити вдома справжній молочний коктейль, смак якого на час поверне вас в далеке дитинство.
Перед тим як почати готувати вдома молочний коктейль з морозивом, врахуйте наступні нюанси:
Продукти для самостійного приготування молочних коктейлів майже завжди є в холодильнику. Їх просто потрібно правильно змішати, хоча і в цьому немає нічого складного.
За основу береться єдиний продуктовий набір, який складається з:
З усього перерахованого коктейль можна приготувати кількома способами, а саме:
Переходимо до того, як зробити вдома корисний молочний коктейль без холодного морозива, використовуючи тільки вершки.
Для цього нам знадобиться:
Процес приготування виглядає наступним чином:
Коктель варто прикрасити шоколадними крихтами, тертими горіхами або однією свіжою ягідкою.
Серед домашніх рецептів коктейлів особливим попитом користуються саме шоколадні.
Готують їх з:
Зробити напій можна за таким принципом:
Якщо ви не бажаєте додавати в напій ванільне морозиво, то у себе вдома спробуйте приготувати повноцінний білковий напій по одному з наступних рецептів:
Подібний напій відмінно втамовує голод після тривалого тренування, додає сил, енергії і покращує результативність вуглеводної дієти.
Якщо вашим домашнім припали до смаку саморобні молочні коктейлі, є сенс задуматися над покупкою блендера або його аналога з великою чашею для збивання. Рекомендуємо зупинитися на стаціонарній моделі, у якій буде чаша з герметичною кришкою і декілька режимів роботи.
Не забувайте звертати увагу на матеріал виготовлення самої чаші: якісний блендер для домашніх десертів і молочних коктейлів повинен бути виготовлений з високоміцного харчового пластику, здатного витримувати тривалі цикли роботи.
Потужність, якою повинен володіти міксер для домашніх корисних напоїв і молочних коктейлів, не може бути менше 500 Ватт. Бажано, щоб в блендері були наявні: кнопка «пауза», запасні насадки, різного об’єму склянки/чаші і декілька швидкостей віночків/ножів.
В принципі, молочний десерт можна готувати за старим методом, користуючись звичайним ручним віночком або тієї ж виделкою. Але у вас не вийде добитися високої пінки, і в питті однозначно будуть плавати шматочки фруктів і морозива.
Якщо вашій родині подобається «впадати в дитинство», відшукайте в сімейному бюджеті суму на придбання відповідної кухонної техніки. Смачного!