Сухарики – популярна закуска до пінних напоїв. Та й багато перших страв подаються не зі скибочкою свіжого хліба, а саме з сухарями. Звичайно, навіщо винаходити велосипед, якщо в магазині можна купити цей продукт на будь-який смак? Але якщо ви турбуєтеся про якість їжі, тоді швидше конспектуйте, як зробити сухарики в мікрохвильовці.
Кухонні гаджети поспішають на допомогу
З появою мікрохвильової печі на нашій кухні ми стали довіряти приготування багатьох страв саме цьому приладу, а не духовці. Чому? Цікаве питання, адже в мікрохвильовій печі продукти готуються швидше і без додавання олії. Якщо раніше ви по-старому підсушували сухарики в духовці, погляньте по-новому на приготування цієї страви.
Всього кілька простих порад і рецепт, та потрібні інгредієнти і трохи часу – ось, що вам знадобиться для приготування ароматної закуски. Досвідчені кулінари і господині поділилися своїми секретами і розповіли, як зробити сухарі з хліба в мікрохвильовій печі:
- для приготування ароматної закуски підійде хліб не першої свіжості;
- білий, житній, пшеничний, бородінський – різноманітність варіантів приємно дивує;
- самою ароматною і традиційною приправою вважається часник;
- можна додати сушені трави, перцеву суміш;
- щоб сухарики просочилися курячим або овочевим смаком, розведіть приправу у воді;
- за допомогою пульверизатора з легкістю окропіть хліб приготовленою заправкою, надаючи йому аромату;
- щоб рівномірно розподілити прянощі, спеції і олію, використовуйте звичайний поліетиленовий пакет;
- сухарики потрібно викладати рівномірним шаром в скляний посуд або на пергамент;
- під час приготування потрібно помішувати сухарі, щоб вони просмажилися рівномірно;
- час приготування займе буквально 2-3 хвилини.
Ароматна закуска: дивуємо гурманів
Зараз ми приготуємо сухарики в мікрохвильовці з часником. Таку закуску можна сміливо назвати традиційною. Ці сухарі ви зможете подати як добавку до першої страви або відмінну повноцінну закуску до пінних напоїв. Так і при перегляді улюбленого кінофільму ви з задоволенням похрустите свіжими сухариками.
Інгредієнти:
- половина батона;
- за смаком сіль дрібного помелу;
- зубчики часнику;
- 1-2 ст. л. рафінованої рослинної олії;
- за смаком прянощі і спеції.
Приготування:
- Підготуємо всі продукти. Якщо ви любите класичну кухню, то з приправ використовуйте сушений кріп і суміш перців.
- Подрібнюємо батон рівноцінними кубиками.
- Тепер настав час зробити приправу. Для початку візьмемо звичайний поліетиленовий пакет і складемо в нього хлібні скибочки.
- Поливаємо хліб зверху рафінованою рослинною олією та додаємо за смаком ароматні приправи і прянощі.
- Зубчики часнику очищаємо, пропускаємо через прес і додаємо до сухариків.
- Закриваємо зверху пакет і все активно струшуємо.
- Розкладаємо хлібні скибочки в спеціальному посуді і ставимо в мікрохвильову піч.
- Буквально 2-3 хвилини підсушуємо хлібні шматочки.
- Час може бути збільшено, якщо кухонний гаджет слабенький.
Любителям пікантних закусок на замітку
Ми вже розповіли, як зробити сухарики в мікрохвильовці з білого хліба за класичним рецептом. Але часом буває так, що хочеться поласувати чим-небудь пікантним, гострим і неймовірно смачним. Давайте спробуємо приготувати сухарики в маринаді. Завдяки суміші соусів і прянощів ми додамо хлібним скибочкам помірну гостроту, пікантність, неймовірний аромат, а також після випікання вони набудуть яскравого червонуватого відтінку.
Інгредієнти:
- ½ частина батона;
- 2 ст. л. томатного соусу чілі;
- 2 ст. л. часникового соусу;
- ½ ч. л. меленої паприки;
- 1 ч. л. сушених трав;
- за смаком суміш перців і сіль.
Приготування:
- Часниковий і томатний соус потрібно заздалегідь придбати в магазині. Перевіряємо за списком наявність інших інгредієнтів.
- Хліб може бути вчорашнім, навіть трохи черствим. Нам це тільки на руку.
- Маленька порада: готувати такі сухарики краще на килимку для мікрохвильової печі або на плоскій посудині.
- Рівномірно наріжемо батон або хліб брусочками.
- Чим вони тонше, тим більш хрусткими вийдуть наші сухарики.
- В окремій піалі змішуємо часниковий і томатний соус чилі.
- Додаємо за смаком сіль дрібного помелу, суміш перців і сушені трави.
- Все ретельно перемішуємо, щоб вийшла маса однорідної консистенції.
- Розкладаємо хлібні скибочки на килимок або плоску тарілку.
- Озброїмося силіконовим пензлем і рівномірним шаром наносимо приготований маринад на хлібні шматочки.
- На 7-10 хвилин відправляємо хлібні заготовки в мікрохвильову піч. Приблизно в середині циклу сухарики потрібно перевернути.
- Тепер прийшов час похрумтіти сухариками і подивитися улюблену телепередачу.
Насолода смаком пінного напою з хрусткими сухариками
Представники сильної половини людства люблять у вихідний день розслабитися та випити келишок пінного напою. Хочете побалувати свого обранця? Приготуйте ароматні сухарики. Для такої закуски краще взяти чорний хліб, а точніше, його окраєць.
Інгредієнти:
- чорний хліб;
- жир рослинного походження – 2-3 ст. л.;
- за смаком прянощі і сіль дрібного помелу.
Приготування:
- Подрібнюємо хліб рівноцінними кубиками і викладаємо його на тарілку. Використовуйте тільки той посуд, який призначений для мікрохвильової печі, інакше ви ризикуєте зіпсувати кухонний гаджет.
- Візьмемо пульверизатор і розпорошимо олію на сухарі.
- Тепер прийшла черга додати смаку. Солимо, перчимо, заправляємо спеціями хлібні шматочки.
- Накриваємо посуд фольгою або кришкою і ставимо його в мікрохвильову піч.
- Протягом 2 хвилин при максимальній потужності висушуємо хліб.
- Заглянемо в мікрохвильовку. Поки волога вся не випарувалася, перевернемо сухарики і відправляємо їх на прожарювання ще на 2 хвилини.
- Ось така смачна закуска до пінного напою у нас вийшла.
Сухарики стануть не тільки відмінною закускою, але і оригінальним доповненням до перших страв. Вам більше не потрібно гнатися за магазинною продукцією. Наявність зачерствілого хліба, мікрохвильової печі та вільного часу дозволить вам приготувати смачні сухарики, а головне, натуральні. Хрумкайте з задоволенням! Приємного апетиту!