Багато господинь, не довіряючи якості магазинної продукції, готують різні паштети самі. Чомусь прийнято вважати, що для цього підходять тільки субпродукти. Однак це не так. Сьогодні ми приготуємо смачний і ніжний паштет з курячої грудки.

Що радять досвідчені кулінари?

Така нехитра на перший погляд страва, як паштет з курячої грудки, насправді може бути досить примхливою. Якщо неправильно розрахувати пропорції інгредієнтів, то легко отримати в результаті сухий паштет.

приготування паштету з курячої грудкиПізнати всі тонкощі цього кулінарного процесу допоможуть нам поради досвідчених кухарів:

  • Щоб паштет не вийшов сухим, в нього потрібно додати вершкове масло, олію або сало.
  • У дієтичному варіанті курячий паштет розбавляють вершками або молоком.
  • Перемелювати інгредієнти найкраще за допомогою блендера. Так ми отримаємо однорідну і ніжну масу.
  • Для надання паштету кольору покладіть в нього яскраві спеції, наприклад, паприку і каррі. Вдалим рішенням стане подрібнений перчик болгарський, до того ж він дасть багато соку.
  • Куряча грудка не потребує тривалої термічної обробки, оскільки від цього вона стане жорсткою. А якщо м’ясо вийшло недовареним, доведіть його до готовності в мікрохвильовій печі.

Урізноманітнити смак курячого паштету можна овочами, грибочками, горішками, яйцями, сиром або сухофруктами.

І пам’ятайте, що курячий паштет можна зберігати не більше 72 годин, тому не заготовлюйте його про запас. А якщо у вас залишилося трохи продукту, використовуйте його як начинку для млинців або пиріжків.

Паштет з курки: екзотичний рецепт

Як звичайний курячий паштет може бути екзотичним, запитаєте ви. Все просто: ми покладемо в нього апельсинову цедру, і звична страва заграє новими смаковими нотками. А якщо ви не любитель кулінарних експериментів, просто не додавайте цей інгредієнт.

Склад:

паштет з курки

  • 0,5 кг курячої грудки;
  • 250 г грибів;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. вершків;
  • 3-4 ст. л. сухарів для панірування;
  • сіль;
  • масло вершкове;
  • чорний перчик мелений;
  • апельсин.

Приготування:

  1. Грудку промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо на м’ясорубці.
  2. Гриби чистимо, промиваємо, нарізаємо зручним способом і пропускаємо через м’ясорубку. Якщо ви хочете, щоб грибні шматочки відчувалися в паштеті, просто дрібно наріжте їх.
  3. Апельсин чистимо щіточкою і промиваємо, а потім обдаємо окропом. Зрізаємо цедру і натираємо її дрібно. Нам потрібно 2 ч. л. цедри.
  4. Яйця злегка збиваємо.
  5. Тепер змішуємо всі підготовлені інгредієнти, солимо і приправляємо перцем. Можна покласти подрібнену зелень.
  6. Додаємо у фарш сухарі для панірування і вливаємо вершки. Ретельно вимішуємо його. У нас повинна вийти однорідна маса.
  7. Беремо глибоку форму для випічки, застеляємо її пергаментом, а його змащуємо вершковим маслом. Викладаємо фарш.
  8. Накриваємо форму фольгою і ставимо в духову шафу. Запікаємо паштет при температурному порозі 180 градусів 50 хвилин. Потім фольгу прибираємо і продовжуємо готувати страву ще 10-15 хвилин.
  9. Остуджуємо паштет і подаємо до столу.

Ніжний паштет на швидку руку

Найпростіше готується паштет з курячої грудки в блендері. Відваримо м’ясо і моркву заздалегідь, зіб’ємо всі інгредієнти. Весь процес займе близько півгодини.

Склад:

курячий паштет на швидку руку

  • 0,6 кг курячої грудки;
  • олія рафінована;
  • 4 цибулини;
  • морква;
  • 200 г лущеных волоських горіхів;
  • ? ч. л. солі;
  • 50 мл бульйону;
  • ? ч. л. меленого мускатного горіха;
  • 2-3 часникових зубчики.

Приготування:

  • М’ясо ретельно промиваємо і злегка відварюємо в солоній воді.
  • Моркву чистимо і теж варимо. До речі, це можна зробити в одній каструлі з грудкою.
  • У чашу блендера викладемо нарізану кубиками варену грудку, моркву, часникові зубчики і горішки волоські.
  • Додамо трохи бульйону і зіб’ємо всі інгредієнти блендером до однорідності.
  • Тепер солимо паштет і приправляємо перцем і мускатним горіхом, перемішуємо.
  • Цибулини чистимо, подрібнюємо і пасеруємо на рафінованій олії.
  • Викладаємо цибулю в паштет і збиваємо блендером, не шкодуючи сил.
  • Охолоджуємо і подаємо паштет до столу. Невеликий секрет: якщо паштет вийшов сухуватим, додайте трохи розтопленого вершкового масла і збийте його блендером ще раз.

Паштет-ковбаска для дієтичного раціону

Курячий паштет в домашніх умовах можна приготувати у вигляді ковбаски. Така страва стане улюбленим сніданком ваших домочадців і родзинкою будь-якого святкового столу.

паштет-ковбаска з куркиСклад:

  • 0,5 кг курячої грудки;
  • 100 мл вершків;
  • 2 яйця;
  • 1-2 часникових зубчики;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. меленої паприки;
  • 1 ч. л. картопляного крохмалю;
  • ? ч. л. перчика чилі меленого.

Приготування:

  • Грудку промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Подрібнюємо м’ясо за допомогою блендера.
  • Викладаємо до грудки паприку, картопляний крохмаль і чилі. Кількість останнього варіюється в залежності від ваших смакових уподобань.
  • Солимо отриману масу і викладаємо в неї часник.
  • З яєць нам потрібні тільки білки, тому відокремимо їх від жовтків. Зробити це найзручніше за допомогою спеціального пристосування.
  • Додаємо в масу яєчні білки, вливаємо вершки. Збиваємо блендером фарш до однорідного стану.
  • По центру пергамента викладаємо отриманий курячий фарш і розподіляємо по всій довжині.
  • Накриваємо фарш з одного боку пергаментом, а потім акуратно загортаємо ковбаску. Порада: якщо пергамент порветься, можна просто обгорнути ковбаску зверху новим листом, і тоді не доведеться все починати заново.
  • Скачуємо так званий валик і зав’язуємо з обох сторін його ниткою, як цукерку.
  • З одного боку прив’язуємо довгу нитку і обв’язуємо нею ковбаску.
  • Туго загортаємо нашу ковбаску-паштет у пакет для запікання і гарненько зав’язуємо його так, щоб всередину при варінні ні в якому разі не потрапила вода.
  • Опускаємо заготовку в гарячу воду і варимо 20 хвилин, перевертаючи її з двох сторін. Звичайно, нам знадобиться велика каструля.
  • З готової ковбаски знімаємо харчову плівку і залишаємо її на годинку остигати.
  • Потім поміщаємо паштет-ковбасу в холодильник на кілька годин, і можна подавати страву до столу.

Увага: зберігати такий паштет можна не довше п’яти діб. А щоб ковбаска не обвітрювалася, не знімайте пергаментний папір.

Як бачимо, смачний паштет можна приготувати не тільки з субпродуктів. Урізноманітніть своє сімейне меню і побалуйте домочадців ніжним паштетом з курячої грудки. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!