Щодня перед кожною господинею постає складне завдання – чим пригощати своїх домочадців? Багато хто з нас любить снідати гарячими бутербродами. Зрозуміло, наявність мікрохвильової печі істотно полегшує процес їх приготування, але можна зробити не менш смачні і апетитні гарячі бутерброди в духовці.

Ділимося кулінарними секретами

Традиційно господині звикли готувати гарячі бутерброди в духовці з ковбасою. За смаком така закуска не буде відрізнятися від приготованої в мікрохвильовій печі. Відмінність полягає лише в часі.

приготування гарячих бутербродів в духовціНа перший погляд здається, що з гарячих бутербродів неможливо зробити вишуканий шедевр. Однак це зовсім не так. Зараз досвідчені кулінари розкриють найпотаємніші секрети, які допоможуть вам перетворити звичайні бутерброди в неперевершені ласощі:

  • Основою для гарячого бутерброда служить хлібобулочний виріб. Віддайте перевагу улюбленому сорту хліба.
  • Скибочки потрібно нарізати рівномірно. Ви можете купити вже нарізний багет або хліб.
  • Щоб бутерброд вийшов соковитим, змастіть кожен хлібний шматочок соусом. Можна вибрати майонез, сметану, гірчицю, кетчуп і т. д. Все залежить від ваших смакових уподобань.
  • Якщо ви любите ніжний вершковий смак, то бутерброди можна змастити розм’якшеним маслом з додаванням нашаткованої свіжої зелені.
  • Для приготування бутерброда можна вибрати будь-ковбасний виріб, шинку, філе курки, в’ялене м’ясо, морепродукти, шпроти, овочі, мариновані або смажені гриби і т. д.
  • Традиційно для приготування гарячих бутербродів використовується сир твердого сорту. Його можна нарізати слайсами або подрібнити на тертці.
  • Гарячі бутерброди з сиром в духовці слід готувати до повного розплавлення останнього.
  • Подавати до столу таку закуску краще в гарячому вигляді.
  • Перед подачею до столу можна прикрасити бутерброди гілочками зелені, шматочками овочів, маслинами і т. д.
  • Час випікання бутербродів у духовці в середньому варіюється до 17 хвилин.
  • Дно дека або форми рекомендується застеляти пекарським папером.

Готуємо ситний і неймовірно смачний сніданок

Не знаєте, чим здивувати своїх домочадців? І кожен сніданок для вас стає справжнім випробуванням? Рецепти гарячих бутербродів в духовці, якими ми зараз поділимося, поповнять кулінарну скарбничку кожної господині. Це ситно і незвичайно смачно! А якщо ви ще й проявите фантазію, то зі звичайних бутербродів можна зробити вишукану закуску.

 Гарячі бутерброди на сніданокСклад:

  • 10 шт. хлібних шматків;
  • 2 шт. свіжих томатів;
  • 2 шт. зубчиків часнику;
  • 150 г сиру твердого сорту;
  • за смаком зелень, майонезний соус і сіль.

Приготування:

  1. Хліб нарізаємо рівномірними слайсами. Можна купити вже порізаний хліб.
  2. Духовку нагріваємо до температурної позначки у 200°С.
  3. На сухе і чисте деко викладаємо хлібні заготовки.
  4. Протягом 2 хвилин підсушуємо хліб з кожної сторони.
  5. Тим часом добре промиємо томати і подрібнюємо їх рівноцінними кубиками.
  6. Сир твердого сорту натираємо на тертці середнього калібру.
  7. Як тільки грінки підрум’янилися, витягаємо їх з духовки.
  8. По мірі охолодження починаємо кожен шматочок натирати зубчиком часнику.
  9. Зверху рівномірним шаром покриваємо хлібний шматок майонезним соусом.
  10. Наступний шар викладаємо подрібненою томатною масою, зверху посипаємо тертим сиром.
  11. Потім посипаємо бутерброди подрібненою зеленню і відправляємо в духовку.
  12. Готовність бутербродів визначаємо по консистенції сиру.

Проста закуска на швидку руку

У радянський час гарячі бутерброди зі шпротами в духовці вважалися справжнім делікатесом. Сьогодні ж такі бутерброди ми подаємо до обіду або готуємо на швидку руку, коли гості раптово завітали. Духовка нам знадобиться для випікання грінок.

У класичному виконанні бутерброди зі шпротами готуються з маринованим огірком, тому повторно випікати їх в духовці не потрібно. Якщо ви додаєте сир твердого сорту, тоді термічна обробка просто необхідна, щоб він розплавився.

гарячі бутерброди зі шпротами в духовціСклад:

  • 1 банка шпротів;
  • 2-3 шт. зубчиків часнику;
  • 3 шт. маринованих огірків;
  • за смаком майонезний соус;
  • 1 багет.

Приготування:

  1. Нарізаємо багети рівномірними слайсами.
  2. Викладаємо хлібні шматочки на деко або форму.
  3. Відправляємо хліб в духовку і гарненько його підсушуємо.
  4. У нас повинні вийти грінки.
  5. Кожен шматочок батона натираємо зубчиком часнику.
  6. Зверху промазуємо грінки майонезним соусом. Можна використовувати інший соус. Ретельно змащуємо краї, щоб грінки трохи розм’якшилися.
  7. Мариновані огірки виймаємо з банки, просушуємо і нарізаємо тоненькими слайсами.
  8. На кожен бутерброд викладаємо шматочок маринованого огірка.
  9. Зверху викладаємо шпроти. Можна використовувати цільні або розрізати їх навпіл.
  10. Для прикраси можна використовувати молоду зелену цибулю або гілочки зелені.

Легка закуска до святкового столу

Часто у житті буває так, що гості несподівано з’явилися на порозі, а у вас в арсеналі немає жодної готової страви. У такому випадку на допомогу прийдуть гарячі бутерброди. Ви можете приготувати їх за лічені хвилини і подати до чаю або до м’ясної страви чи гарніру.

Такі бутерброди можна вважати ще й низькокалорійними, оскільки м’ясне філе або ковбасний продукт не додається. Оригінальна начинка готується з солодкого болгарського перцю і свіжих томатів. За смаком ви можете додавати різні приправи і прянощі. Якщо не любите гостру їжу, то не додавайте часникову масу. Майонез можна замінити сметанним соусом, гірчицею. А для прикраси нашої закуски ми будемо використовувати маслини.

гарячі бутерброди до святкового столуСклад:

  • 2 шт. солодкого болгарського перцю;
  • 2-3 шт. зубчиків часнику;
  • 200 г сиру твердого сорту;
  • за смаком майонезний соус;
  • маслини – за смаком;
  • свіжі томати – за смаком.

Приготування:

  1. Традиційно починаємо з підготовки необхідних продуктів.
  2. Батон нарізаємо рівноцінними тонкими слайсами.
  3. Свіжі помідори і солодкий болгарський перчик промиваємо, очищаємо і шаткуємо невеликими кубиками.
  4. Викладаємо овочеву суміш в окрему піалу і приправляємо майонезним соусом.
  5. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес.
  6. За смаком додаємо часникову масу до овочів і все ретельно перемішуємо.
  7. На кожну хлібну скибочку викладаємо рівномірним шаром приготовлену начинку.
  8. Сир нарізаємо кубиками або подрібнюємо на тертці.
  9. Посипаємо сиром твердого сорту кожен бутерброд.
  10. Маслини нарізаємо кільцями і викладаємо зверху для прикраси.
  11. Попередньо нагріваємо духовку до температурного режиму в 180-200°С.
  12. На дно форми викладаємо бутерброди і відправляємо їх у духовку.
  13. Закуска буде готова, коли сир розплавиться і стане тягучим.

Дієтологи завжди стверджують: фастфуди, в тому числі і бутерброди, відносяться до розряду шкідливої їжі. Якщо ви хочете на швидку руку приготувати ситну, смачну страву і порадувати своїх домочадців, можете зробити гарячий бутерброд. Відсутність мікрохвильової печі або тостера не повинна вас зупиняти. Бутерброди можна розігріти до потрібної температурної позначки в духовці. Проявіть свою кулінарну фантазію, додайте нові інгредієнти. Не забувайте, що незмінним і обов’язковим компонентом страви залишається сир твердого сорту. Приємного апетиту!