Щодня перед кожною господинею постає складне завдання – чим пригощати своїх домочадців? Багато хто з нас любить снідати гарячими бутербродами. Зрозуміло, наявність мікрохвильової печі істотно полегшує процес їх приготування, але можна зробити не менш смачні і апетитні гарячі бутерброди в духовці.
Ділимося кулінарними секретами
Традиційно господині звикли готувати гарячі бутерброди в духовці з ковбасою. За смаком така закуска не буде відрізнятися від приготованої в мікрохвильовій печі. Відмінність полягає лише в часі.
На перший погляд здається, що з гарячих бутербродів неможливо зробити вишуканий шедевр. Однак це зовсім не так. Зараз досвідчені кулінари розкриють найпотаємніші секрети, які допоможуть вам перетворити звичайні бутерброди в неперевершені ласощі:
- Основою для гарячого бутерброда служить хлібобулочний виріб. Віддайте перевагу улюбленому сорту хліба.
- Скибочки потрібно нарізати рівномірно. Ви можете купити вже нарізний багет або хліб.
- Щоб бутерброд вийшов соковитим, змастіть кожен хлібний шматочок соусом. Можна вибрати майонез, сметану, гірчицю, кетчуп і т. д. Все залежить від ваших смакових уподобань.
- Якщо ви любите ніжний вершковий смак, то бутерброди можна змастити розм’якшеним маслом з додаванням нашаткованої свіжої зелені.
- Для приготування бутерброда можна вибрати будь-ковбасний виріб, шинку, філе курки, в’ялене м’ясо, морепродукти, шпроти, овочі, мариновані або смажені гриби і т. д.
- Традиційно для приготування гарячих бутербродів використовується сир твердого сорту. Його можна нарізати слайсами або подрібнити на тертці.
- Гарячі бутерброди з сиром в духовці слід готувати до повного розплавлення останнього.
- Подавати до столу таку закуску краще в гарячому вигляді.
- Перед подачею до столу можна прикрасити бутерброди гілочками зелені, шматочками овочів, маслинами і т. д.
- Час випікання бутербродів у духовці в середньому варіюється до 17 хвилин.
- Дно дека або форми рекомендується застеляти пекарським папером.
Готуємо ситний і неймовірно смачний сніданок
Не знаєте, чим здивувати своїх домочадців? І кожен сніданок для вас стає справжнім випробуванням? Рецепти гарячих бутербродів в духовці, якими ми зараз поділимося, поповнять кулінарну скарбничку кожної господині. Це ситно і незвичайно смачно! А якщо ви ще й проявите фантазію, то зі звичайних бутербродів можна зробити вишукану закуску.
Склад:
- 10 шт. хлібних шматків;
- 2 шт. свіжих томатів;
- 2 шт. зубчиків часнику;
- 150 г сиру твердого сорту;
- за смаком зелень, майонезний соус і сіль.
Приготування:
- Хліб нарізаємо рівномірними слайсами. Можна купити вже порізаний хліб.
- Духовку нагріваємо до температурної позначки у 200°С.
- На сухе і чисте деко викладаємо хлібні заготовки.
- Протягом 2 хвилин підсушуємо хліб з кожної сторони.
- Тим часом добре промиємо томати і подрібнюємо їх рівноцінними кубиками.
- Сир твердого сорту натираємо на тертці середнього калібру.
- Як тільки грінки підрум’янилися, витягаємо їх з духовки.
- По мірі охолодження починаємо кожен шматочок натирати зубчиком часнику.
- Зверху рівномірним шаром покриваємо хлібний шматок майонезним соусом.
- Наступний шар викладаємо подрібненою томатною масою, зверху посипаємо тертим сиром.
- Потім посипаємо бутерброди подрібненою зеленню і відправляємо в духовку.
- Готовність бутербродів визначаємо по консистенції сиру.
Проста закуска на швидку руку
У радянський час гарячі бутерброди зі шпротами в духовці вважалися справжнім делікатесом. Сьогодні ж такі бутерброди ми подаємо до обіду або готуємо на швидку руку, коли гості раптово завітали. Духовка нам знадобиться для випікання грінок.
У класичному виконанні бутерброди зі шпротами готуються з маринованим огірком, тому повторно випікати їх в духовці не потрібно. Якщо ви додаєте сир твердого сорту, тоді термічна обробка просто необхідна, щоб він розплавився.
Склад:
- 1 банка шпротів;
- 2-3 шт. зубчиків часнику;
- 3 шт. маринованих огірків;
- за смаком майонезний соус;
- 1 багет.
Приготування:
- Нарізаємо багети рівномірними слайсами.
- Викладаємо хлібні шматочки на деко або форму.
- Відправляємо хліб в духовку і гарненько його підсушуємо.
- У нас повинні вийти грінки.
- Кожен шматочок батона натираємо зубчиком часнику.
- Зверху промазуємо грінки майонезним соусом. Можна використовувати інший соус. Ретельно змащуємо краї, щоб грінки трохи розм’якшилися.
- Мариновані огірки виймаємо з банки, просушуємо і нарізаємо тоненькими слайсами.
- На кожен бутерброд викладаємо шматочок маринованого огірка.
- Зверху викладаємо шпроти. Можна використовувати цільні або розрізати їх навпіл.
- Для прикраси можна використовувати молоду зелену цибулю або гілочки зелені.
Легка закуска до святкового столу
Часто у житті буває так, що гості несподівано з’явилися на порозі, а у вас в арсеналі немає жодної готової страви. У такому випадку на допомогу прийдуть гарячі бутерброди. Ви можете приготувати їх за лічені хвилини і подати до чаю або до м’ясної страви чи гарніру.
Такі бутерброди можна вважати ще й низькокалорійними, оскільки м’ясне філе або ковбасний продукт не додається. Оригінальна начинка готується з солодкого болгарського перцю і свіжих томатів. За смаком ви можете додавати різні приправи і прянощі. Якщо не любите гостру їжу, то не додавайте часникову масу. Майонез можна замінити сметанним соусом, гірчицею. А для прикраси нашої закуски ми будемо використовувати маслини.
Склад:
- 2 шт. солодкого болгарського перцю;
- 2-3 шт. зубчиків часнику;
- 200 г сиру твердого сорту;
- за смаком майонезний соус;
- маслини – за смаком;
- свіжі томати – за смаком.
Приготування:
- Традиційно починаємо з підготовки необхідних продуктів.
- Батон нарізаємо рівноцінними тонкими слайсами.
- Свіжі помідори і солодкий болгарський перчик промиваємо, очищаємо і шаткуємо невеликими кубиками.
- Викладаємо овочеву суміш в окрему піалу і приправляємо майонезним соусом.
- Зубчики часнику очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес.
- За смаком додаємо часникову масу до овочів і все ретельно перемішуємо.
- На кожну хлібну скибочку викладаємо рівномірним шаром приготовлену начинку.
- Сир нарізаємо кубиками або подрібнюємо на тертці.
- Посипаємо сиром твердого сорту кожен бутерброд.
- Маслини нарізаємо кільцями і викладаємо зверху для прикраси.
- Попередньо нагріваємо духовку до температурного режиму в 180-200°С.
- На дно форми викладаємо бутерброди і відправляємо їх у духовку.
- Закуска буде готова, коли сир розплавиться і стане тягучим.
Дієтологи завжди стверджують: фастфуди, в тому числі і бутерброди, відносяться до розряду шкідливої їжі. Якщо ви хочете на швидку руку приготувати ситну, смачну страву і порадувати своїх домочадців, можете зробити гарячий бутерброд. Відсутність мікрохвильової печі або тостера не повинна вас зупиняти. Бутерброди можна розігріти до потрібної температурної позначки в духовці. Проявіть свою кулінарну фантазію, додайте нові інгредієнти. Не забувайте, що незмінним і обов’язковим компонентом страви залишається сир твердого сорту. Приємного апетиту!