Як варити какао на молоці, знає кожна жінка, у якої є дитина у віці від 4 років. Готуючи щоранку цей напій, волею-неволею навчишся виконувати весь процес досконало. А як бути тим, хто хоче приготувати напій  вперше? Спеціально для вас ми підготували докладний посібник.

Хитрощі приготування ароматного какао

какао на молоці

Запитайте у жінок, як правильно варити какао на молоці, і ви отримаєте безліч різних відповідей. Одні вважають, що ідеальний варіант – це коли напій приготований тільки з використанням молока. Інші скажуть, що м’якший смак какао вийде, якщо молоко розбавити водою. Треті взагалі вважають за краще використовувати тільки воду. Звичайно, судити про правильність того чи іншого способу не можна, адже кожен готує цей ароматний і вишуканий напій на свій смак і розсуд.

Мабуть, єдиним керівним принципом має стати правильний вибір какао-порошку, який буває натуральним або розчинним. Натуральний потрібно обов’язково кілька хвилин проварити, а ось розчинний порошок достатньо лише залити гарячою рідиною.

Цілком зрозуміло, що натуральне какао набагато корисніше від свого хімічного брата-замінника. У ньому безліч потрібних для організму вітамінів і мікроелементів. Дізнатися, яке какао продається в магазині, досить просто: подивіться на етикетку. В порошку, зробленому з цих бобів какао, вміст жиру не може бути менше 15%. А якщо сумніваєтесь, спробуйте  розтерти какао пальцями: справжній продукт осяде на шкірі, а розчинний осиплеться подібно пилу.

Якщо ви ніколи не варили какао і не можете з впевненістю сказати, який варіант приготування напою вам найбільше подобається, спробуйте наші рецепти по черзі і виберіть той, який буде смачним саме для вас.

Смак дитинства

Вперше какао марки «Золотий Ярлик» з’явилося в прейскуранті «Моссельпрому» лише на початку 20 століття, але вже тоді здобуло широку аудиторію шанувальників. Це чи не єдина фабрика того часу, яка випускала порошок, виготовлений з натуральних какао-бобів. Напевно, саме тому какао з цією назвою і до цього дня залишається самим популярним брендом. Як варити какао «Золотий ярлик» на молоці? Вам допоможе наш рецепт.

Склад:

  • какао корисний напій для дітей0,5 л молока;
  • 1 ст. л. какао;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 краплі ванільного екстракту;
  • прянощі – за бажанням.

Приготування:

  1. Беремо каструлю з товстим дном об’ємом близько 1 літра, вливаємо в неї молоко і ставимо на плиту.
  2. На середньому вогні, періодично помішуючи, доводимо молоко до кипіння і відразу ж ставимо конфорку на мінімум, щоб воно не втекло.
  3. Після того як молоко закипіло, настав час додати в нього какао-порошок, але для початку потрібно змішати його з цукром.
  4. Всипте какао і тут же ретельно розмішайте, щоб інгредієнти рівномірно розчинилися в рідині, а не зібралися неприємними грудочками на поверхні молока.
  5. Какао варимо на повільному вогні близько 2-3 хвилин, а потім додаємо в нього кілька крапель ванільного екстракту. А якщо ви любите прянощі, наприклад, гвоздику або корицю, то додайте їх теж.
  6. Даємо напою покипіти ще приблизно 3 хвилини, знімаємо з вогню і накриваємо кришкою.

Апельсиновий рай

Любителі змішаного напою напевно знають, як варити какао з молоком і водою. Але цей рецепт не зовсім звичний, а з легким цитрусовим смаком. Ще не пробували подібне? Тоді негайно беремося за справу.

Склад:

  • 1 ст. молока;
  • 1 ст. води;
  • 1 ст. л. какао;
  • 1 ст. л. цукру;
  • апельсинові кірки.

Приготування:

  1. Для початку потрібно насипати в кухоль необхідну кількість какао з цукром і залити теплою водою.
  2. Ретельно розмішуємо суміш, щоб всі грудочки повністю розчинилися у воді.
  3. Тепер на вогні в невеликій каструлі доводимо до кипіння молоко. Як тільки воно почне закипати, тоненькою цівкою вливаємо какао, постійно помішуючи напій.
  4. Знову доводимо до кипіння і зменшуємо газ практично до мінімуму. Тепер настав час додати в напій сушену апельсинову скоринку.
  5. Проварюємо напій близько 3-4 хвилин, а потім знімаємо з плити і накриваємо каструлю кришкою.
  6. Даємо какао трохи настоятися і просочитися апельсиновим ароматом. Потім виймаємо апельсинову скоринку і розливаємо напій по чашках.

М’ятна насолода

Цей рецепт розповість, як варити м’ятне какао на молоці. Такий напій надає особливі сили та енергію з ранку, а також чудово освіжає протягом дня. Бонусом м’ятного какао є те, що пити його можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Склад:

  • м'ятне какао на молоці100 г ванільного морозива;
  • 1/2 л молока;
  • 4 м’ятних льодяника;
  • 1 ст. л. какао.

Приготування:

  1. В першу чергу необхідно заздалегідь підготувати всі інгредієнти, а саме м’ятні льодяники. Так як, щоб зварити какао на молоці, нам знадобиться лише крихти від них, подрібнюємо льодяники в ступці.
  2. Беремо літрову каструльку, вливаємо в неї молоко і ставимо на плиту на середній вогонь. Не перестаючи помішувати, доводимо молоко до кипіння і відразу ж зменшуємо вогонь до мінімуму.
  3. Потім повільно додаємо в молоко, какао-порошок і льодяники. Інтенсивно помішуючи, варимо до тих пір, поки всі інгредієнти не розчиняться.
  4. Розливаємо гаряче какао по чашкам і прикрашаємо зверху кулькою ванільного морозива або збитими вершками.

При бажанні можна знайти ще багато різноманітних рецептів приготування ароматного і смачного какао. Однак технологія і принцип завжди залишаються незмінними. Так що, ви можете почати з наших рецептів, а потім винайти і свої унікальні варіанти. Наприклад, спробуйте зварити какао на фруктах або додати в напій плитку шоколаду. У будь-якому випадку вийде дуже смачно.