Як варити какао на молоці, знає кожна жінка, у якої є дитина у віці від 4 років. Готуючи щоранку цей напій, волею-неволею навчишся виконувати весь процес досконало. А як бути тим, хто хоче приготувати напій вперше? Спеціально для вас ми підготували докладний посібник.
Запитайте у жінок, як правильно варити какао на молоці, і ви отримаєте безліч різних відповідей. Одні вважають, що ідеальний варіант – це коли напій приготований тільки з використанням молока. Інші скажуть, що м’якший смак какао вийде, якщо молоко розбавити водою. Треті взагалі вважають за краще використовувати тільки воду. Звичайно, судити про правильність того чи іншого способу не можна, адже кожен готує цей ароматний і вишуканий напій на свій смак і розсуд.
Мабуть, єдиним керівним принципом має стати правильний вибір какао-порошку, який буває натуральним або розчинним. Натуральний потрібно обов’язково кілька хвилин проварити, а ось розчинний порошок достатньо лише залити гарячою рідиною.
Цілком зрозуміло, що натуральне какао набагато корисніше від свого хімічного брата-замінника. У ньому безліч потрібних для організму вітамінів і мікроелементів. Дізнатися, яке какао продається в магазині, досить просто: подивіться на етикетку. В порошку, зробленому з цих бобів какао, вміст жиру не може бути менше 15%. А якщо сумніваєтесь, спробуйте розтерти какао пальцями: справжній продукт осяде на шкірі, а розчинний осиплеться подібно пилу.
Якщо ви ніколи не варили какао і не можете з впевненістю сказати, який варіант приготування напою вам найбільше подобається, спробуйте наші рецепти по черзі і виберіть той, який буде смачним саме для вас.
Вперше какао марки «Золотий Ярлик» з’явилося в прейскуранті «Моссельпрому» лише на початку 20 століття, але вже тоді здобуло широку аудиторію шанувальників. Це чи не єдина фабрика того часу, яка випускала порошок, виготовлений з натуральних какао-бобів. Напевно, саме тому какао з цією назвою і до цього дня залишається самим популярним брендом. Як варити какао «Золотий ярлик» на молоці? Вам допоможе наш рецепт.
Склад:
Приготування:
Любителі змішаного напою напевно знають, як варити какао з молоком і водою. Але цей рецепт не зовсім звичний, а з легким цитрусовим смаком. Ще не пробували подібне? Тоді негайно беремося за справу.
Склад:
Приготування:
Цей рецепт розповість, як варити м’ятне какао на молоці. Такий напій надає особливі сили та енергію з ранку, а також чудово освіжає протягом дня. Бонусом м’ятного какао є те, що пити його можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Склад:
Приготування:
При бажанні можна знайти ще багато різноманітних рецептів приготування ароматного і смачного какао. Однак технологія і принцип завжди залишаються незмінними. Так що, ви можете почати з наших рецептів, а потім винайти і свої унікальні варіанти. Наприклад, спробуйте зварити какао на фруктах або додати в напій плитку шоколаду. У будь-якому випадку вийде дуже смачно.