Яблука – це одні з улюблених фруктів багатьох людей. Вони не тільки смачні, але і корисні, адже містять в собі величезну кількість корисних вітамінів і мінералів. Запечені яблука з сиром та іншими начинками протягом багатьох років залишаються улюбленим десертом у великої кількості людей. До того ж, калорійність такої страви мінімальна, тому її можна їсти навіть дівчатам на дієті або людям після операції.
Якщо ви молода мама, що годує, то вам краще утримуватися від борошняних виробів. Але що робити, якщо ви не уявляєте своє життя без солодкого?
Вихід є – це запечені яблука, заправлені сиром або медом в духовці. Обидва продукти корисні як для мами, так і для малюка, тому пропонуємо ознайомитися з найпопулярнішими і смачними рецептами.
Цей рецепт знають багато господинь. Але якщо ви вперше збираєтеся готувати цю страву, то він вам стане в нагоді.
Нам знадобляться наступні продукти:
Першим ділом підготуємо апетитну сирну начинку. Від неї залежить смак майбутньої страви:
Готуємо основу:
Основа і начинка готові. Нам залишається тільки поєднати ці два компоненти. Далі викладаємо яблука в глибоку форму для випікання. На дно наливаємо води, приблизно половину пальця. Відправляємо страву в духовку на півгодини на 200 градусів.
Яблука з сиром запечені в духовці і родзинками стануть відмінним десертом на вечерю або легким сніданком.
Насправді, дітей дуже складно вперше змусити з’їсти запечене яблуко. Але якщо підійти до приготування з фантазією, то це стане улюбленим делікатесом. Печені яблука-човники – це те, що вам потрібно.
Підготуємо всі інгредієнти:
Першим ділом готуємо яблука:
Приступимо до начинки:
За цей час у нас вже приготувалися яблука. Витягуємо їх з духовки. Кожне яблуко заливаємо кремом, який у нас вийшов. Запікаємо ще приблизно 10 хвилин. Зверху можна полити медом.
Подавати до столу їх можна, як самостійну страву. Але смачніше вони будуть з сиром. Просто додайте по 3 яблука в сирну суміш, і ваша дитина просто не зможе відірватися від страви. Рецепт дуже простий, тому ви з легкістю впораєтеся з ним навіть вранці. Калорійність цієї страви ідеально підійде для гарного сніданку.
Як виявилося, запечені яблука можна приготувати і в мікрохвильовці. Страва виходить не менш смачною і корисною. До того ж, готується вона набагато швидше, ніж в духовці.
Список продуктів досить простий:
Починаємо готувати:
Мікрохвильовка – це універсальний кухонний прилад на всі випадки життя. Не варто боятися готувати яблука в ній. Вони виходять дійсно смачними і соковитими. Калорійність готового продукту залишається така ж, як і при приготуванні в духовці.
Більшість господинь вже звикли готувати страви в мультиварці. Це сучасне і зручне кухонне пристосування, яке виручає навіть в самих критичних ситуаціях. Всі страви виходять дуже смачними і соковитими.
Так чому б не приготувати запечені яблука не в духовці або мікрохвильовій печі, а в мультиварці. А якщо ще заправити їх, крім сиру, медом, то смак вийде м’яким, а аромат буде доноситися далеко за межі вашого будинку. Калорійність цієї страви висока, тому якщо ви на строгій дієті, то краще утриматися.
Візьміть наступні продукти:
В мультиварці запечені яблука готувати одне задоволення. Переконайтеся в цьому самі:
Якщо шкіра яблук зморщилася після 25 хвилин, то ваша страва готова. Якщо ні, то залиште їх ще на 5-10 хвилин.
Всі ми пам’ятаємо смак запечених яблук, які були приготовані бабусею. Погодьтеся, він суттєво відрізняється від сучасної страви. А все тому що наші бабусі користувалися деякими секретами.
І ми розкриємо кілька з них:
Смачного!