Пам’ятаю, як моя мама на кожен день народження пекла смачні домашні торти. Я вирішила перейняти цю традицію і в свою сім’ю. Хочу запропонувати вам кавовий торт з вершково-сирним кремом. Цей рецепт знайшла випадково, і навіть не очікувала, що вийде так смачно. Ця чудова кавова симфонія не залишить ніког байдужим.

Для приготування нам знадобиться:

Коржі:

  • курячих жовтків – 5 штук
  • курячих білків – 7штук
  • кава розчинна – 4 чайні ложки
  • гаряча вода – 1/2 склянки
  • борошно – 2 склянки
  • цукор – 1,5 склянки
  • розпушувач – 1,5 чайні ложки
  • рослинна олія (без запаху) – 12 склянки
  • ванілін – 1 чайна ложка
  • лимонна кислота – 12 чайної ложки
  • плитка шоколаду – 100 гр.
  • волоські горіхи – 100 гр.
  • какао – 1 ст.л

Крем:

  • вершки для збивання або 35% – 400мл
  • сир – 200 гр.
  • сметана 20% – 100 гр.
  • цукор – 13 склянки

Почнемо з коржів. У нас буде 3 шари. Є 2 варіанти випічки коржів. Або ми окремо випікаємо кожен корж, або печемо один високий і розрізаємо його на 3 коржа. Це залежить від того яка у вас форма. Заварюємо кави в гарячій воді. Заважаємо, щоб він розчинився Тремо на тертці половину плитки шоколаду.

В мисці перемішуємо борошно з розпушувачем і цукром. Робимо поглиблення в гірці з борошном і виливаємо туди 5 жовтків, рослинна олія, кава, висипаємо ванілін.

Все добре перемішуємо. Додаємо до маси тертий шоколад. Ще раз добре все розмішуємо до отримання однорідної маси.

Тепер беремо суху, чисту миску і збиваємо в ній білки з лимонною кислотою. Збивати потрібно до густих стійких піків. Білки не повинні виливатися. Краще використовувати блендер з насадкою «віночок». Дуже акуратно перемішуємо збиті білки і тісто. Так, щоб не вигнати повітря. Завдяки йому наші коржі вийдуть повітряними і пористими.

Тепер виливаємо тісто у форму. Попередньо її краще змастити трохи олією. Якщо ви будете випікати кожен корж окремо, як у моєму випадку, то вам буде потрібно 20 хвилин на один корж, при 180 градусах. Якщо ж ви випікаєте один великий, то 50-60 хвилин. Готовність коржів легко перевірити за допомогою зубочистки.

Виймаємо і остуджуємо наші коржі. Якщо один корж розрізаємо на три рівні частини, щоб вийшло три яруси. Є невеликий секрет, він особливо стосується коржів, що випікаються по окремості. Щоб краї вийшли м’якими і ніжними, кожен корж потрібно трохи змочити сиропом з води і цукру. Тоді вони залишаться м’якими і краще вберуть крем.

Готуємо крем. В окремому посуді, краще у високому стакані, блендером з насадкою «віночок» збиваємо вершки. Спочатку на маленькій швидкості потім збільшуємо. Вершки обов’язково повинні бути охолодженими, і не менше 35%, інакше вони просто не взобьются. Збиваємо до м’яких піків.

Сир змішуємо зі сметаною і цукром. Все добре пробиваємо блендером так, щоб вийшла однорідна маса. Замість цукру можна використовувати цукрову пудру. Акуратно перемішуємо вершки з сиром, краще лопаткою.

Потім кожен корж добре змащуємо кремом. Крему не потрібно жаліти, він повинен рясно лежати на коржі. Більшу увагу приділяємо краях, лопаткою застилаючи їх кремом.

Я в середину коржів ще сиплю трохи подрібнених волоських горіхів. Але це не можна робити, за бажанням. Прикрасити наш торт можна по-різному. Я обсыпаю верхівці какао, краю прикрашаю волоським горіхом з ламаним шоколадом. Розтопивши трохи шоколаду, виливаю на верхівці візерунки. Ось і наш ніжний шоколадно-кавовий торт готовий!