Хто не любить смачні, соковиті снеки?! Я думаю, ці смачні пиріжки давно увійшли в наш раціон. Але домашні снеки вдвічі апетитніше! Хочу розповісти рецепт, який я дуже люблю. На те є багато причин, одна з яких простота цього рецепта. Снеки з куркою і грибами виходять неймовірно соковиті, м’які і смачні. В нашій сім’ї вони отримали ще одну назву:- курники. Рецепт простий.
Для приготування нам знадобиться:
Порція розрахована на 8 великих снеків. При бажанні порцію можна збільшити, подвоївши всі інгредієнти. Отже, куряче філе ріжемо невеликими пластиками. Якщо порізати великими шматочками, вони можуть не пропектися. Печериці теж ріжемо не дуже крупно, і не дрібно. Сир тремо на крупній тертці. Всі інгредієнти в сирому вигляді. Нічого Не потрібно відварювати, або обсмажувати.
Тісто я віддаю перевагу листкове, дріжджове. Воно більш ніжне і м’яке. Ділимо тісно на 8 квадратів або прямокутників, розрізаємо. На дошці, посипаною борошном, розкачуємо квадрати приблизно 15×15 див. Квадрати не повинні вийти занадто тонкими, але і товстими. Найоптимальніша товщина 5 мм
Потім шарами викладаємо начинку. Першим шаром кладемо курку. Розкладаємо її не гіркою, а шаром. Потім кладемо печериці. І останнім шаром посипаємо тертий сир. Він-то якраз при запіканні додасть соковитість нашим снеків, просочивши собою всі шару. Зверху трохи солимо, але зовсім трохи.
Тепер починаємо «запаковувати» наші снеки. Складаємо красиві конвертики. Беремо всі кінці квадрата і зводимо їх у середину. Потім, плетеним швом, слепливаем всі краї. Потрібно намагатися зліпити краї герметично, щоб сік не витікав з снека.
На деко стелимо фольгу або папір для запікання, викладаємо на неї наші снеки. Ставимо в розігріту духову піч до 180 градусів на 30 хвилин. Краще використовувати режим конвекції. Ну ось, рум’яні, соковиті, з снеки з куркою і грибами готові!