Трубочки з кремом – прекрасний десерт, який готується швидко і процес нескладний, а значить, його зможе осилити при бажанні кожен. Таке частування стане прекрасною альтернативою торту, на який потрібно витратити більше часу і сил. До речі, готувати форми можна з різного тіста, отримуючи все нові варіанти. Пропонуємо вашій увазі кращі рецепти.
Рецепт трубочок з листкового тіста зі згущеним молоком на конусах
Цей десерт відомий всім хто жив за часів СРСР. Конусоподібні трубочки, наповнені смачним кремом, що може бути краще? Використовувати можна не тільки магазинні, металеві форми, але і конуси, зроблені своїми руками із щільного паперу і фольги. Листкове тісто можна готувати самостійно або ж купити в магазині, ми зупинимося на другому варіанті.
Візьміть такі продукти: 250 г листкового тіста, яйце, 1 банку вареного згущеного молока і 1 / 2 ст. волоських горіхів.
Спосіб приготування:
- Куплене листкове тісто розморозьте при кімнатній температурі, а потім, розкачайте його на столі, який потрібно попередньо присипати борошном. В результаті повинен вийти досить тонкий пласт, який поділіть на 6 смужок. На конуси накрутіть отримані смужки, а потім, змастіть їх збитим яйцем. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом, і відправте в духовку, яку потрібно розігріти до 210 градусів, і готуйте протягом 25 хв.;
- Горіхи очистіть від шкаралупи і подрібніть в блендері або в ступці. Додайте їх до згущеного молока і все гарненько перемішайте. Дістаньте приготовані листкові трубочки, остудіть їх, а потім, наповніть кремом, використовуючи кондитерський мішок. Можна прикрасити пудрою, тертим шоколадом або крихтами.
Рецепт листкових трубочок зі згущеним молоком і какао
Є більш простий рецепт, який не вимагає використання додаткового інвентарю, тобто конусів. Пропонуємо змінити і начинку, використовуючи масляний крем, приготований з згущеного молока. Кількість інгредієнтів розрахована на 9 порцій.
У цей рецепт входять такі продукти: 275 г вершкового масла, 120 г згущеного молока, 25 г какао, 130 г цукрової і 2 г ванільної пудри, 2 г коньяку, а ще 0,5 кг листкового тіста.
Спосіб приготування:
- Магазинне тісто розморозьте, а потім розкачайте пласт. Розріжте квадратами, щоб вони були приблизно в 12 см. В підсумку вийде приблизно 9 шт. Змастіть їх розм’якшеним вершковим маслом, щоб було зручно згорнути листкові ріжки;
- Для приготування крему необхідно використовувати інгредієнти кімнатної температури. Розм’якшене масло збийте міксером до утворення пишної маси, а потім, влийте згущене молоко, яке необхідно попередньо змішати з пудрою. Важливо під час цього процесу не припиняти мішати до утворення однорідної і повітряної маси. Загалом, на процес йде приблизно 10 хв. В кінці змішування додайте ваніль, коньяк і какао;
- Підготовлені квадрати змастіть готовим кремом, а потім, по діагоналі поверніть все в трубочку, щоб вийшло щось схоже на «сигару». Якщо хочете прикрасити, то можна змастити зверху олією і присипати коричневим цукром. Викладіть на деко, застелене пергаментом, і готуйте протягом 15 хв. до рум’яності. Подавайте як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Рецепт вафельних трубочок зі згущеним молоком
Ще один варіант десерту, який люблять і дорослі, і діти. Якщо у вас вдома є вафельниця, то відмовлятися від такого частування – це просто злочин. Готується все гранично просто.
Візьміть такі продукти: 3 яйця, 1 ст. борошна, по 1 ч. ложки ваніліну і розпушувача, 125 г маргарину, 1/2 ст. цукрового піску, 200 г вершкового масла і банку згущеного молока.
Спосіб приготування:
- Для тіста потрібно гарненько збити міксером яйця до утворення пишної піни, а після цього додайте цукор, не припиняючи мішати. Туди ж відправте розтоплене, але охолоджене масло, розпушувач і борошно. Вмішайте масу до однорідності. У результаті повинно вийти досить густе тісто, яке буде липнути до ложки;
- Вафельницю добре розігрійте і, викладаючи ложкою тісто, приготуйте вафлі. Ще в гарячому вигляді їх потрібно згорнути в трубочки, оскільки, коли вони охолонуть, нічого не вийде;
- Щоб зробити крем, візьміть зварене згущене молоко, яке краще всього готувати самостійно. З’єднайте згущене молоко з маслом і ретельно збийте до однорідності. Використовуючи кулінарний шприц, наповніть конуси.
Як приготувати зі згущеним молоком пряні трубочки?
Розглянемо рецепт, який підходить всім, оскільки не потрібно ніяких додаткових пристосувань і недоступних інгредієнтів. Будемо використовувати ще один варіант крему зі сметаною.
Щоб приготувати трубочки зі згущеним молоком, візьміть такі продукти: 55 г вершкового масла, 50 мл цукрового сиропу, 45 г цукру, щіпку меленого імбиру, 65 г борошна, 5 мл бренді, цедру лимона, банку згущеного молока, 400 г жирної сметани і сік лимона.
Спосіб приготування:
- Масло розтопіть, а потім, додайте до нього сироп, цукор, бренді, цедру і борошно. Все добре перемішайте і охолодіть. Викладіть масу на деко, застелене пергаментом, формуючи порції розміром з кульку для гольфу. Під час готування тісто розійдеться і вийдуть млинці, тому не викладайте все дуже близько. Готуйте в духовці при 180 градусах до рум’яного кольору. Гарячі коржі загорніть, використовуючи круглу ручку лопатки;
- Щоб приготувати крем, необхідно видалити зі сметани зайву рідину. Для цього візьміть сито, застеліть його марлею і викладіть сметану. Накрийте шаром марлі і зверху поставте невеликий вантаж. Рекомендується тримати все протягом 12 год., але мінімальний час – 2 год. На наступному етапі збивайте отриману сметану протягом декількох хвилин, а потім додайте згущене молоко. Вимішуйте до однорідності і в кінці покладіть сік лимона. Готовим кремом заповніть трубочки.
Трубочки зі згущеним молоком з шоколадом
Ще один варіант десерту, для якого будемо використовувати новий вид крему і тіста. Трубочки виходять хрусткими і ароматними, а начинка робить частування дуже смачним і оригінальним. Кількість інгредієнтів розрахована на 16 порцій.
Візьміть такі продукти: паличку масла, 0,5 чашки патоки, 1/4 ст. цукрового піску, 1/4 чашки коричневого цукру, 1 ст. ложку коньяку, 3/4 борошна, дрібку солі і 1 / 4 ч. ложки меленого імбиру. Щоб приготувати крем, слід взяти такі продукти: банку вареного згущеного молока, 100 г темного шоколаду, 55 г вершкового масла, трохи ваніліну і 1 ст. ложку лікеру або коньяку.
Спосіб приготування:
- У сотейнику розтопіть вершкове масло, а потім, додайте до нього патоку і два види цукру. Прогрівайте, постійно помішуючи лопаткою, на середньому вогні до появи бульбашок на поверхні. Проваріть протягом хвилини, а потім вимкніть вогонь;
- Настав час додати борошно, імбир і сіль. Все добре перемішайте і влийте коньяк. Гарненько вимісіть тісто, щоб воно стало однорідним. Використовуючи ложку, викладіть його на деко, формуючи 8 кружечків. Запікайте в духовці при 178 градусах протягом 10 хв. Після цього остудіть протягом пари хвилин і кожен кружечок скрутіть в трубочку, використовуючи ручку від будь-якого кухонного приладу. Подібним чином приготуйте і інші порції;
- Для приготування крему для трубочок зі згущеним молоком необхідно на середній тертці подрібнити шоколад. Попередньо розм’якшене масло збийте міксером, а потім, додайте туди зварене згущене молоко, лікер і шоколад. Змішуйте, поки шоколад не розтане. Використовуючи кухонний шприц або мішок, заповніть «сигари» кремом і подавайте.
Запропоновані прості рецепти дозволять приготувати смачний і оригінальний десерт, який сподобається і молодшому, і дорослому поколінню. Експериментуйте з кремом, отримуючи нові варіанти частування. Приємного апетиту.