Домашня випічка у багатьох з нас асоціюється з теплом, радістю, щастям і, звичайно ж, любов’ю. Адже саме мама чи бабуся можуть приготувати справжній кулінарний шедевр з урахуванням смаків усіх домочадців. Сьогодні в порядку денному – найсмачніший цибульковий заливний пиріг. Підбірка кращих рецептів поповнить вашу кулінарну книгу.

Бюджетний варіант випічки: ознайомимося з кондитерськими секретами

Як ви вже зрозуміли, в основу даного пирога покладена начинка з цибулі. Можна використовувати ріпчасту цибулю, пір’яну, батун або шалот. У будь-якому випадку начинка вийде соковитою та ароматною. Доповнити смак цибулькового пирога можна плавленим або твердим сиром, вареними яйцями, рисовою крупою, грибами, картоплею і т. д.

пирог з цибульною начинкоюНайпростіше готується цибульковий пиріг з листкового тіста, адже вам не доведеться витрачати дорогоцінний час на заміс основи. Листкове тісто можна придбати у найближчому магазині, а перед випічкою його потрібно просто розморозити і розкачати.

Сьогодні ми з вами навчимося випікати французький цибульковий пиріг. Рецепт його приємно здивує вас своєю простотою. А ось сир твердого сорту та вершкове масло додадуть випічці соковитість, аромат і незвичайний смак. Якщо у вас під рукою немає твердого сиру, можете використовувати плавлений продукт. У деяких рецептах саме він допоможе надати пирогу додаткову соковитість та м’якість.

Ви готові здивувати своїх домочадців і спекти цибульковий пиріг? Рецепт з плавленим сиром чи іншими інгредієнтами ви зможете легко знайти на спеціалізованих сайтах або у кулінарних книгах. А от кондитерські секрети, про які ви зараз дізнаєтесь, відшукати буде непросто. Озброюйтеся ручкою, папером і швидше записуйте секрети випікання цибулевих пирогів:

  • Основу пирога становить тісто. Можна використовувати листкове, дріжджове тісто;
  • Тісто для цибулькового пирога готується на кефірній, молочній, водній або дріжджовій основі;
  • Дріжджові пироги виходять особливо пишними й пористими. Дотримуйтесь правил розведення дріжджів – рідина не повинна бути гарячою, в іншому випадку ви ризикуєте зіпсувати продукт;
  • Пиріг може бути листковим, закритим, заливним або відкритим. Виберіть свій варіант;
  • Отже, починаємо ми традиційно з замісу тіста. Дріжджовому тісту потрібен час для підйому, врахуйте це;
  • Для начинки знадобиться кілька великих цибулин. Ріпчасту цибулю, як правило, нарізають у формі кубиків або півкілець, а потім до повного розм’якшення пасерують на соняшниковій рафінованій олії;
  • Для аромату і соковитості цибулькову начинку можна доповнити нашаткованою зеленню;
  • Маленький секрет: спочатку розкачуємо тісто в корж, викладаємо у термостійку форму, а зверху рівномірним шаром насипаємо гречану або горохову крупу;
  • У такому вигляді запікаємо корж у духовці протягом 5 хвилин. Згодом крупу ми забираємо і при бажанні можемо зварити її на гарнір;
  • Начинку викладають всередину коржа, який формою нагадує кошик, а зверху заливають рідкою сумішшю;
  • Заливку традиційно готують з плавленого сиру, курячих яєць, прянощів та спецій, сметани або кефіру;
  • Такий пиріг можна подати до чаю або у вигляді гарніру до м’ясної страви;
  • Цибулевий пиріг перед подачею на стіл треба розігріти у духовці або мікрохвильовці;
  • За смаком у начинку можна додати підсмажені гриби, копченості, картоплю, моркву;
  • Традиційно такий пиріг готується з чистою цибульковою начинкою. Щоб пиріг не вийшов сухим, додайте м’яке вершкове масло.

Ароматна випічка з вишуканим смаком

Як вже було сказано, сьогодні ми намагаємося спекти цибульковий пиріг. Поетапний рецепт продемонструє вам весь процес приготування. Для начинки візьміть кілька цибулин середнього розміру. Запам’ятайте одне правило: чим більше цибулі, тим соковитішим і пахучішим вийде пиріг. Якщо ви хочете позбутися гіркоти, перед подрібненням очищену цибулю облийте окропом.

Склад:

цибульний пиріг

  • 250 г просіяного високосортного борошна;
  • 0,1 кг вершкового розм’якшеного масла;
  • невелика щіпка солі;
  • 2 яйця;
  • пучок зелені;
  • 50 мл фільтрованої води;
  • 6 цибулин;
  • 100 г сиру плавлених сортів;
  • 150 мл сметани.

Приготування:

  1. Як ви розумієте, ми традиційно починаємо приготування випічки з підготовки всіх інгредієнтів;
  2. Просіваємо борошно і викладаємо його у глибоку піалу;
  3. Додаємо яйце, нарізане кубиками, та розм’якшене масло;
  4. Замішуємо тісто;
  5. Накриваємо піалу з тістом тканинним рушником і відставляємо в сторону на півгодини;
  6. Ріпчасту цибулю очищаємо;
  7. Подрібнюємо цибулю у формі півкілець і викладаємо на сковороду;
  8. Пасеруємо цибулю на соняшниковій рафінованій олії;
  9. Подрібнюємо промиту зелень;
  10. Додаємо зелень до цибулі і смажимо ще кілька хвилин;
  11. Поки що начинку відставляємо в сторону і знову займемося тістом;
  12. Викладаємо його на горизонтальну поверхню, посипану просіяним борошном;
  13. Розкачуємо тісто у рівномірний корж;
  14. Тепер акуратно намотуємо лист тіста на качалку;
  15. Жаростійку форму застеляємо пекарським папером, зверху кладемо корж;
  16. Виделкою робимо однакові проколи по всій поверхні коржа;
  17. Зверху рівномірним шаром насипаємо гречану крупу;
  18. Відправляємо у такому вигляді корж в духовку, нагріту до температурної позначки 180°;
  19. Через 5 хвилин виймаємо корж, акуратно забираємо гречану крупу і знову відправляємо його в духовку на 5 хвилин;
  20. Дістаємо пропечений корж;
  21. Викладаємо на середину коржа приготовану цибулькову начинку;
  22. Тепер займемося приготуванням заливки;
  23. Плавлений сир натремо на тертці;.
  24. Змішаємо його з яйцем, сіллю та сметаною;
  25. Використовуючи вінчик або блендер, ретельно зіб’ємо заливку до утворення однорідної маси;
  26. Заливаємо приготованою сумішшю цибулькову начинку;
  27. Відправляємо пиріг в духовку і випікаємо до утворення апетитної рум’яної кірочки.

Готуйте з задоволенням та радуйте своїх домочадців вишуканою випічкою. Цибульковий пиріг виручить вас, коли катастрофічно не вистачає часу на приготування кондитерських виробів. Смачного!