Мідії, які лежать на прилавках магазинів та супермаркетів, завжди перед заморожуванням варяться. Тому їх можна готувати будь-якими способами і використовувати в будь-яких стравах, що допускають присутність цих морепродуктів.

Так що якщо вас, як і раніше мучить питання: «Як готувати заморожене м’ясо мідій, очищене і заморожене в промислових умовах», довіртеся нам і своїй інтуїції, і тоді перед вами відкриється нова сторінка в книзі кулінарних пристрастей.

Як приготувати заморожені міді

Як приготувати заморожені мідіОтже, перед вживанням молюсків, їх потрібно ретельно і відповідно підготувати. Ви ж не хочете під час їжі пережовувати пісок? Після розморожування мідії необхідно ретельно промити, а потім, відварити або обдати окропом.

М’ясо слід витягти з раковини відразу, ретельно промивши від камінців. Якщо молюск дуже великий і жирний, з нього слід видалити кишечник. Після дати воді стекти.

Як приготувати свіжозаморожені мідії

В домашніх умовах щоб приготувати цей заморожений морепродукт в раковинах, необхідно його відварити, причому в малій кількості води з відповідними приправками. Також можна за бажанням додати сік лимона або вино.

Мідії вважаються готовими, коли їх черепашки повністю розкриваються. Ті, які не розкрилися, необхідно обов’язково викинути. Морепродукти після варіння можна їсти відразу або ж готувати з них інші страви.

Вони готуються різними способами: в мікрохвильовій печі, духовці, мультиварці, на пару. Їх смажать, варять, смажать, маринують, запікають. Також використовують для приготування салатів, супів, закусок, гарячих страв.

Рецепти з мідіями

Смажені мідії з цибулею

Дуже простий і доступний рецепт:

  • Молюски бланшируем 15 хвилин на пару;
  • На сковорідці розігріваємо оливкове масло й обсмажуємо на ньому цибулька;
  • Бланшовані морепродукти нарізати невеликими шматочками і змішати зі смаженою цибулькою;
  • Посолити, поперчити;
  • Через п’ять хвилин наше блюдо готове.

Жульєн з мідій

Склад:

  • Жульєн з мідійзаморожені морепродукти – 250 грам;
  • масло – дві ложки;
  • вершки (10%) – 100 мл;
  • плавлений сирок – один;
  • часник – зубок;
  • моцарелла – 100 грам;
  • сіль;
  • перець чорний.

Приготування:

  • Мідії повністю розморозити;
  • Розігріти духовку до 200 градусів;
  • Розтопити вершкове масло, обсмажити зубчик часнику і викинути його;
  • Влити вершки і злегка їх випарити;
  • Додати плавлений сирок і, безперервно помішуючи, довести соус до загусання;
  • Посолити і поперчити;
  • Викласти молюски в жароміцні формочки і залити соусом;
  • Моцарелу натерти або нарізати тонкими скибочками, викласти на Жульєн;
  • Поставити запікатися на десять хвилин до золотистої скоринки;
  • Подати гарячим.

Салат«Літній»

Склад:

  • мідії – 300 грам;
  • огірки – два;
  • яйця – два;
  • зелена цибуля – пучок;
  • кріп – пучок;
  • майонез;
  • морська сіль.

Приготування:

  • Мідії розморожуємо і відварюємо в підсоленій киплячій воді близько трьох хвилин;
  • Відкидаємо на друшляк і даємо охолонути;
  • Курячі яйця варимо круто, охолоджуємо і нарізаємо невеликими кубиками;
  • Всю зелень промиваємо;
  • Огірки нарізати кубиками або соломкою, відправити в ємність до яєць;
  • Додаємо цілими морепродукти;
  • Цибулю нарізаємо кільцями і також додаємо;
  • Також рубану петрушку і майонезом, сіль;
  • Все ретельно перемішуємо.

Готуємо заморожені очищені мідії класичним способом

Компоненти:

  • Готуємо заморожені очищені мідії класичним способоммолюски – півкілограма;
  • часник – два зубчики;
  • столове вино – 250 мілілітрів;
  • масло вершкове – 30 грам;
  • цибуля-шалот – дві головки;
  • жирні вершки – 50 грам;
  • зелень петрушки – пучок;
  • каррі – щіпка.

Приготування:

  • Цибуля-шалот дрібно нашаткувати;
  • Часник і зелень петрушки нарізати;
  • Потім надіслати цю ароматну суміш на розпечену сковорідку, все злегка обсмажити;
  • Додати попередньо розморожені, вимиті і очищені молюски;
  • Влити біле вино і гарненько перемішати;
  • Тушкуємо кілька хвилин під закритою кришкою, поки молюски не розкриються;
  • Готові морепродукти перекласти в сотейник, розкрилися раковини прибрати, влити вершки;
  • Солимо, перчимо, заправляємо каррі;
  • Додаємо вершкове масло, добре перемішуємо і готуємо приблизно чотири хвилини;
  • Страву подати до столу, поливши соусом.

Як бачите, мідії – універсальний продукт, з якого можна готувати різні смаколики або їсти просто так, попередньо відваривши кілька хвилин. Він чудово підходить як для звичайних повсякденних страв, так і до вишуканих ласощів.

Готуйте та смакуйте мідії з задоволенням, балуйте своїх рідних і близьких, нехай знають всі, хто найкраща господиня!