Якщо ви любите ходити на пікніки і проводити теплі літні дні на природі, то без запасів продовольства вам не обійтися. Звичайно, можна приготувати з собою бутерброди, взяти свіжі овочі і фрукти, але що може бути краще традиційної літньої страви – шашлику. Його можна смажити з м’яса, але ще дуже смачно запекти на відкритому вогні рибку. Незрівнянний аромат диму зробить блюдо чудовим.
А якщо ви не знаєте, як приготувати рибу на решітці або на мангалі, то саме час навчитися, не можна позбавляти себе задоволення спробувати такий шашлик.
Щоб шашлик вийшов смачним і ароматним, важливо правильно вибрати продукти для нього. Тому перше, що ми зробимо, обговоримо яку рибку краще смажити на мангалі.
Завзяті кухарі рекомендують вибирати для приготування на відкритому вогні рибку середнього або великого розміру. Причому середню по величині особину краще смажити цілком. До таких риб можна віднести карпа, пікшу, дрібну скумбрію і т. д.
Великих водних мешканців (тунця, сьомгу і т. д.) доцільно обробити на філе або порційні шматки. Якщо ви купили нежирну рибу, яка в процесі приготування швидко втрачає свою форму, запікати її рекомендується на спеціальній решітці.
В цьому пристосуванні рибка не розвалиться і приготується «на ура».
До речі, шанувальники шашлику з риби на мангалі відзначають, що для такого способу приготування ідеально підходять недорогі морські та прісноводні мешканці. Такі рибки мають нейтральний смак, тому при смаженні на сковороді або запіканні в духовці виходять не дуже їстівними. Зате на мангалі ці сорти виходять просто чудово, так як в процесі приготування просочуються ароматом диму, купуючи насичений смак.
Пора переходити від теорії до практики, а щоб вам було легше, розглянемо прості рецепти приготування смачної страви.
Отже, для створення кулінарного шедевру на багатті вам знадобиться:
Щоб риба на мангалі у вас вдалася, дотримуйтеся простих рекомендацій:
Стейки, приготовані за цим рецептом виходять дуже ніжними та смачними.
Вище було розказано, як приготувати рибу на мангалі, але можна ж зробити цю страву з використанням решітки.
Для такого шашлику знадобиться:
Починаємо готувати:
Таке блюдо добре поєднується зі свіжими овочами, відварною картоплею.
Принципи приготування рибного шашлику ви вже уловили. Давайте трохи детальніше поговоримо про маринад. Справа в тому, що саме ця заливка може надати страві як неповторного смаку, так і повністю зіпсувати її.
Оптимальними компонентами для маринаду будуть виступати такі продукти, як:
Ви можете експериментувати з інгредієнтами і створити свій неповторний аромат. До речі, чим частіше ви будете робити рибний шашлик, тим швидше навчитеся на запах визначати необхідні компоненти для заливки.
Загалом, готуйте рибу на решітці, на мангалі, в коптилці, відпочивайте на природі і будьте щасливі.
До речі, деякі господині насаджують мариновані шматочки риби на дерев’яні шпажки і роблять імпровізований шашлик в духовці, але це зовсім інша історія. Приємного апетиту!