Немає нічого домашніше, ніж стопочка золотистих круглих млинців на столі. Тому кожна господиня може похвалитися своїм фірмовим рецептом. Для приготування цієї домашньої випічки можна використовувати залишки молока, кефіру, сироватки, кисляку або взагалі зробити тісто на воді. Але особливо гарні тонкі млинці, вкриті безліччю маленьких дірочок. Такі млинці швидко просочуються, тому чудово підійдуть для приготування млинцевих тортів. Також в них загортають різну начинку, безліч дірочок роблять виріб дуже еластичним і млинці не ламаються при скручуванні. Нижче розглянемо найбільш популярні рецепти тоненьких млинців.

Млинці на молоці

Цей рецепт дуже простий, тому відмінно підійде навіть для початківців кухарок. В результаті на столі буде красуватися стопка гарних смачних млинців, а по будинку будуть витати апетитні аромати.

тонкі млинці на молоціІнгредієнти для рецепта:

  1. 1 склянка молочка;
  2. 3 свіжих яйця;
  3. 2 ст. л. пшеничного борошна;
  4. 1 ст. л. цукру;
  5. 1 щіпка солі;
  6. 0,5 ч. л. харчової соди.

Приготування

Такий рецепт тонких млинців на молоці готується дуже швидко, тому чудово підходить в якості сніданку. У велику миску вбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок і збиваємо міксером або віночком до утворення легкої яєчної піни.

Масу підсолюємо, додаємо соду і розбавляємо все це молоком кімнатної температури (можна використовувати вже трохи підкисле). Ретельно перемішуємо вінчиком, порційно підсипаємо борошно, постійно перемішуючи, щоб не залишилися грудочки. Борошно обов’язково потрібно просіяти. Це не тільки позбавить борошно від непотрібних домішок, але й збагатить його структуру киснем. Від цього млинці вийдуть ще більш повітряними.

Консистенція тіста повинна вийти однорідною, без грудочок. Перед випіканням млинців тісту даємо трохи постояти.

Розжарюємо сковорідку, змащуємо її олією, на центр виливаємо порцію тіста. Обертаючи сковороду круговими рухами, розподіляємо тісто по всій поверхні. Коли тісто зверху загусне і покриється пухирями, а краєчки трохи підрум’яняться, можна перевертати млинець на іншу сторону. Для цього акуратно піддягаємо його з одного боку широкою лопаткою і перевертаємо на інший, допомагаючи другою рукою. Підрум’янюємо з іншого боку і перекладаємо на тарілку.

Таким чином, використовуємо все тісто. Млинці повинні бути тоненькими, тому при необхідності густувате тісто трохи розбавляємо молочком.

Готові тонкі млинці складаємо стопкою, перемазуючи кожен вершковим маслом.

Млинці можна подати з повидлом, згущеним молоком або медом. Приємного всім апетиту!

Млинці «Рішельє»

Цей рецепт тонких млинців на кефірі можна використовувати, коли є необхідність утилізувати застояний кефір. Тому що для рецепта підходить навіть прострочений кефір або інші молочнокислі продукти. Млинці виходять ніжними, ажурними з приємним смаком.

млинці РішельєІнгредієнти для тіста:

  1. 0,5 л кефірчику будь-якої жирності;
  2. 4 ст. л. з гіркою білого борошна;
  3. 3 свіжих яйця;
  4. 0,5 ч. л. харчової соди;
  5. 1 ст. л. з гіркою цукру;
  6. 1 щіпка солі;
  7. 200 гр. вершкового масла + 1 ст. л. розтопленого.

Приготування

Для тіста всі продукти необхідно взяти однієї температури. Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор, соду з сіллю і збиваємо до появи легкої піни. На час відставляємо миску вбік.

Змішуємо ложку розтопленого масла з борошном і з частиною кефіру. Повинна вийти досить густа маса. Продовжуємо вливати кефір, безперервно помішуючи, щоб отримати однорідну структуру.

В кінці вводимо яєчну суміш в тісто, ретельно перемішуємо вміст миски віночком. Млинцеве тісто готове.

Трохи тіста виливаємо на розпечену сковорідку, рівномірно розподіляємо його по дну, смажимо з обох сторін до красивого рум’янцю. Складемо стопкою на тарілку, щедро промазуючи млинці між собою розм’якшеним маслом.

Подавати ажурні млинці краще теплими, поливши джемом, сметаною або згущеним молоком. Приємного всім чаювання!

Заварні млинці

З заварного млинцевого тіста виходять неймовірно м’які і тоненькі млинці, які дуже смачно їсти з варенням.

заварні млинціІнгредієнти для приготування:

  1. 300 мл молока;
  2. 300 мл окропу;
  3. 2 яйця;
  4. 1,5 ст. л. цукрового піску;
  5. 3 ст. л. пісної олії без запаху;
  6. 0,5 ч. л. кухонної солі.

Приготування

Для початку збиваємо яйця з сіллю і цукром до однорідної маси. У миску до яєць додаємо молоко (можна використовувати холодне).

Тепер вливаємо олію без запаху, щоб млинці не прилипали, а готове тісто було більш еластичним.

Поступово підсипаємо заздалегідь просіяне пшеничне борошно, постійно вимішуючи масу віночком до отримання гладкої однорідної консистенції.

Наступним кроком замісу тіста буде заварювання. У масу тонкою цівкою заливаємо окріп, безперервно перемішуючи віночком. Рецепт мереживних млинців на молоці з окропом передбачає підняття тіста, тому накриваємо миску рушником і залишаємо на півгодини.

Після цього трохи тіста наливаємо на розпечену промаслену сковорідку. Поверхня відразу ж покриється дрібними бульбашками, а нижня сторона підсмажиться. Тоді перевертаємо млинчик і готуємо його з іншого боку. Змащуємо теплі млинці вершковим маслом і подаємо до чаю тепленькими. Приємного всім апетиту!