Кролики – це не тільки цінне хутро і відомі в нашій країні гумористи. Це ще й дуже корисне м’ясо, яке повинно бути в раціоні кожної людини. Як приготувати печінку кролика? Таким питанням спантеличені, як правило, початківці кулінари. Але і досвідченим кухарям буде, що почерпнути для себе в сьогоднішній статті.
Секрети приготування смачних субпродуктів
«- Любий, ти не підкажеш, чому кролиця кілька разів на рік змінює шубки? – Напевно, тому що у неї ніколи не болить голова». Жарти жартами, а ми сьогодні будемо говорити про те, як приготувати печінку кролика смачно.
Для того щоб покуштувати корисну, ситну і неймовірно смачну страву, необов’язково розводити цих пухнастих звірків. На щастя, на ринку або в супермаркеті можна купити все, чого душа забажає.
Приготування кролячої печінки має свої особливості, і про це ми докладно поговоримо.
Печінка кролика: рецепт приготування
Досвідчені господині чудово знають, наскільки корисна печінка кролика. Адже в цих маленьких шматочках міститься висока концентрація вітамінів і мінералів. А вже як важлива кроляча печінка в раціоні наших молодших домочадців, і зовсім говорити не потрібно. Сьогодні ми поділимося секретами і розповімо, як готується печінка кролика в сметані. Запишіть цей рецепт, а ще краще – втілюйте в життя отримані знання.
Склад:
- 350 г кролячої печінки;
- 1 цибулина;
- 0,2 л. сметани;
- 1 морква;
- 2 скл. води;
- рафінована рослинна олія;
- сіль.
Приготування:
Почнемо з уроків кулінарного лікнепу:
- кролячу печінку ретельно переберемо, очистимо від плівки і прожилок;
- не подрібнюйте сильно субпродукт, оптимальний розмір шматочка, 5х5 см;
- маленькі шматки в процесі смаження усохнуть і стануть твердуватими;
- сметанна підлива додасть м’ясу вершковий смак і ніжний аромат;
- можна використовувати свіжі томати або пасту;
- якщо ви хочете приготувати страву з підливою, тоді не жалійте води або бульйону.
Витягаємо кролячий субпродукт з морозильної камери і викладаємо в чашу.
- Заливаємо холодною водою і відставляємо в сторону на 20 хвилин. Така процедура допоможе нам позбутися від застиглої крові.
- Подрібнюємо печінку кролика. Гурмани можуть додати ще й сердечка.
- Потім нам потрібно приготувати головну прикрасу страви – овочі.
- Для цього після очищення ми наріжемо цибулю у формі півкілець, а моркву – брусочками. Можна скористатися фігурною овочерізкою.
- А тепер найцікавіше: готувати печінку кролика ми будемо в мультиварці.
- Наллємо в мултіварочний контейнер рафіновану олію і викладемо цибулю.
- Виберемо режим «Смаження» і почнемо пасерувати цибулю.
- Додамо моркву, перемішуємо і насолоджуємося ароматом і красивою грою фарб.
- А ось тепер викладемо в мультіварочний контейнер кролячу печінку.
- Активно все перемішаємо.
- Пари хвилин буде достатньо, щоб печінка наситилася соком і ароматом овочів.
- Тепер візьмемо сметану, можна з’їсти пару ложок.
- Додамо сметану в нашу страву.
- На цьому ж етапі додамо печінці пікантності і додамо спеції і сіль.
- Потім додамо воду і ще раз активно все розмішуємо.
- Справа залишилася за малим – вибрати відповідний режим. «Смаження», «Тушкування», «Мультіповар» – чого бажаєте?
- 20 хвилин – і ви почуєте заповітний звуковий сигнал.
- Швидше кличте домочадців до столу і насолоджуйтеся ароматним, пікантним і ніжним смаком печінки кролика в сметанному соусі.
Внесемо нотки пікантності – додамо естрагон
Звичайно, кролячий субпродукт можна за смаком порівняти з устрицями або фуа-гра, але якщо приготувати його з додаванням естрагону і томатного соусу, ви зможете насолодитися вишуканим делікатесом.
Склад:
- 0,6 кг кролячої печінки;
- 4 шт. часникових зубчиків;
- ароматна сіль;
- 2 ст. л. хмелі-сунелі;
- 80 г томатної пасти;
- 150 мл води;
- 5 гілочок естрагону.
Приготування:
- Не будемо знову повторювати, як правильно обробляти печінку кролика. Це знає кожна господиня.
- Відразу приступимо до приготування нашого делікатесу.
- Після промивання викладаємо печінку кролика в піалу.
- Внесемо нотки пікантності і посолимо субпродукт ароматною адигейською сіллю, а також додамо хмелі-сунелі.
- Красиво і ароматно. А тепер давайте ще додамо і подрібнений часник.
- Розведемо в склянці води томатну пасту. Додамо заливку в піалу.
- А щоб наша страва стала ще пахучіше і красивіше, на кшталт справжнього шедевру живопису, розкладемо зверху гілочки свіжого естрагону.
- Залишилося почекати всього півгодини.
- Духова шафа швидко запече печінку кролика при температурі 180°.
- Ось таку красу дістаємо з духовки і ставимо на стіл.
Яке задоволення приносять нам кролики! Але ці пухнасті і милі звірятка, на жаль, призначені для вживання в їжу. Закон виживання ще ніхто не відміняв. З природою не посперечаєшся. Не поспішайте викидати кролячі субпродукти, адже з печінки ви можете приготувати вишуканий делікатес. Обов’язково вводьте в свій раціон таку страву. Кролячу печінку можна варити, смажити, запікати, тушкувати. Виберіть будь-який з перерахованих вище рецептів і спробуйте здивувати своїх домочадців новими кулінарними шедеврами. Приємного апетиту!