Кролики – це не тільки цінне хутро і відомі в нашій країні гумористи. Це ще й дуже корисне м’ясо, яке повинно бути в раціоні кожної людини. Як приготувати печінку кролика? Таким питанням спантеличені, як правило, початківці кулінари. Але і досвідченим кухарям буде, що почерпнути для себе в сьогоднішній статті.

Секрети приготування смачних субпродуктів

«- Любий, ти не підкажеш, чому кролиця кілька разів на рік змінює шубки? – Напевно, тому що у неї ніколи не болить голова». Жарти жартами, а ми сьогодні будемо говорити про те, як приготувати печінку кролика смачно.

Для того щоб покуштувати корисну, ситну і неймовірно смачну страву, необов’язково розводити цих пухнастих звірків. На щастя, на ринку або в супермаркеті можна купити все, чого душа забажає.

Приготування кролячої печінки має свої особливості, і про це ми докладно поговоримо.

Печінка кролика: рецепт приготування

Досвідчені господині чудово знають, наскільки корисна печінка кролика. Адже в цих маленьких шматочках міститься висока концентрація вітамінів і мінералів. А вже як важлива кроляча печінка в раціоні наших молодших домочадців, і зовсім говорити не потрібно. Сьогодні ми поділимося секретами і розповімо, як готується печінка кролика в сметані. Запишіть цей рецепт, а ще краще – втілюйте в життя отримані знання.

Склад:

  • 350 г кролячої печінки;
  • 1 цибулина;
  • 0,2 л. сметани;
  • 1 морква;
  • 2 скл. води;
  • рафінована рослинна олія;
  • сіль.

Приготування:

Почнемо з уроків кулінарного лікнепу:

  • кролячу печінку ретельно переберемо, очистимо від плівки і прожилок;
  • не подрібнюйте сильно субпродукт, оптимальний розмір шматочка, 5х5 см;
  • маленькі шматки в процесі смаження усохнуть і стануть твердуватими;
  • сметанна підлива додасть м’ясу вершковий смак і ніжний аромат;
  • можна використовувати свіжі томати або пасту;
  • якщо ви хочете приготувати страву з підливою, тоді не жалійте води або бульйону.

Витягаємо кролячий субпродукт з морозильної камери і викладаємо в чашу.

  1. Заливаємо холодною водою і відставляємо в сторону на 20 хвилин. Така процедура допоможе нам позбутися від застиглої крові.
  2. Подрібнюємо печінку кролика. Гурмани можуть додати ще й сердечка.
  3. Потім нам потрібно приготувати головну прикрасу страви – овочі.
  4. Для цього після очищення ми наріжемо цибулю у формі півкілець, а моркву – брусочками. Можна скористатися фігурною овочерізкою.
  5. А тепер найцікавіше: готувати печінку кролика ми будемо в мультиварці.
  6. Наллємо в мултіварочний контейнер рафіновану олію і викладемо цибулю.
  7. Виберемо режим «Смаження» і почнемо пасерувати цибулю.
  8. Додамо моркву, перемішуємо і насолоджуємося ароматом і красивою грою фарб.
  9. А ось тепер викладемо в мультіварочний контейнер кролячу печінку.
  10. Активно все перемішаємо.
  11. Пари хвилин буде достатньо, щоб печінка наситилася соком і ароматом овочів.
  12. Тепер візьмемо сметану, можна з’їсти пару ложок.
  13. Додамо сметану в нашу страву.
  14. На цьому ж етапі додамо печінці пікантності і додамо спеції і сіль.
  15. Потім додамо воду і ще раз активно все розмішуємо.
  16. Справа залишилася за малим – вибрати відповідний режим. «Смаження», «Тушкування», «Мультіповар» – чого бажаєте?
  17. 20 хвилин – і ви почуєте заповітний звуковий сигнал.
  18. Швидше кличте домочадців до столу і насолоджуйтеся ароматним, пікантним і ніжним смаком печінки кролика в сметанному соусі.

Внесемо нотки пікантності – додамо естрагон

Звичайно, кролячий субпродукт можна за смаком порівняти з устрицями або фуа-гра, але якщо приготувати його з додаванням естрагону і томатного соусу, ви зможете насолодитися вишуканим делікатесом.

Склад:

  • 0,6 кг кролячої печінки;
  • 4 шт. часникових зубчиків;
  • ароматна сіль;
  • 2 ст. л. хмелі-сунелі;
  • 80 г томатної пасти;
  • 150 мл води;
  • 5 гілочок естрагону.

Приготування:

  1. Не будемо знову повторювати, як правильно обробляти печінку кролика. Це знає кожна господиня.
  2. Відразу приступимо до приготування нашого делікатесу.
  3. Після промивання викладаємо печінку кролика в піалу.
  4. Внесемо нотки пікантності і посолимо субпродукт ароматною адигейською сіллю, а також додамо хмелі-сунелі.
  5. Красиво і ароматно. А тепер давайте ще додамо і подрібнений часник.
  6. Розведемо в склянці води томатну пасту. Додамо заливку в піалу.
  7. А щоб наша страва стала ще пахучіше і красивіше, на кшталт справжнього шедевру живопису, розкладемо зверху гілочки свіжого естрагону.
  8. Залишилося почекати всього півгодини.
  9. Духова шафа швидко запече печінку кролика при температурі 180°.
  10. Ось таку красу дістаємо з духовки і ставимо на стіл.

Яке задоволення приносять нам кролики! Але ці пухнасті і милі звірятка, на жаль, призначені для вживання в їжу. Закон виживання ще ніхто не відміняв. З природою не посперечаєшся. Не поспішайте викидати кролячі субпродукти, адже з печінки ви можете приготувати вишуканий делікатес. Обов’язково вводьте в свій раціон таку страву. Кролячу печінку можна варити, смажити, запікати, тушкувати. Виберіть будь-який з перерахованих вище рецептів і спробуйте здивувати своїх домочадців новими кулінарними шедеврами. Приємного апетиту!