Овочеве рагу з куркою, картоплею, кабачками: чудові рецепти
М’ясо птиці та овочі прекрасно поєднуються за смаковими якостями. Ці продукти дарують нам вишукану страву – овочеве рагу з куркою. Традиційно для приготування рагу використовують картоплю, кабачки і баклажани. У сьогоднішній статті ви дізнаєтеся секрети, завдяки яким звичайне рагу перетворюється на справжнє кулінарне диво.
Секретні прийоми кулінарів
Рагу можна віднести до сезонної страви, оскільки справжній смак і аромат такого шедевру можуть надати тільки свіжі кабачки, молода картопля і дозрілі баклажани. Традиційно господині готують овочеве рагу з куркою, картоплею і кабачками. Саме такий ансамбль м’яса птиці і соковитих овочів надає страві особливого смакового колориту, вишуканого аромату і пікантності. Не варто забувати і про спеції. Всього має бути в міру: правильно змішані прянощі зроблять звичне рагу справжнім кулінарним шедевром.
Багато людей готують рагу. Це дуже зручно, швидко і, головне, смачно. Кілька секретів, якими із задоволенням діляться досвідчені шеф-кухарі, допоможуть початківцям в приготуванні цієї страви:
- Для приготування овочевого рагу з куркою в мультиварці, як, втім, і іншими способами, потрібно брати тільки якісні та свіжі овочі. М’ясо птиці попередньо обсмажується на рослинній рафінованій олії.
- Можна брати чисте філе без прожилок і кісток. Якщо ви розділяєте тушку курки, то не подрібнюйте кістки, а нарізайте шматки вздовж суглобів.
- Щоб рагу мало естетичний вигляд, рекомендується всі інгредієнти подрібнювати рівноцінними шматками. Виняток становлять лише солодкий болгарський перець, морква і цибуля. Їх, як правило, дрібно шинкують.
- Щоб рагу набуло вишуканого і неповторного смаку, попередньо всі компоненти можна трохи обсмажити в різних сковородах або сотейниках, а вже потім з’єднати в загальному посуді.
- Пікантність страві надасть часник і гострі приправи, наприклад, чилі або карі. Саме ці спеції відмінно гармонують з куркою.
- Крім звичного набору продуктів, в овочеве рагу з куркою та картоплею можна додати квасолю, в тому числі і стручкових сортів, консервований горошок, десертну кукурудзу.
- Баклажани попередньо вимочують у підсоленій воді, щоб позбутися присмаку гіркоти. Не поспішайте підсолювати рагу, оскільки баклажани віддадуть частину накопиченої приправи.
- Якщо ви пересолили страву, не впадайте у відчай. Збільшіть вміст соусу.
- Врятувати від пересолу може і десертна кукурудза. Кілька зерен її не тільки внесуть яскраві літні барви в рагу, але і вберуть зайву сіль.
- Не забуваємо про соус. Можна використовувати томатний сік або пасту, а також пюре зі свіжих помідорів.
- Зверніть увагу, що томатна кислота сповільнює процес приготування овочів, зокрема картоплі, тому додайте соус за 10-15 хвилин до закінчення тушіння рагу.
Овочевий мікс: подаємо до столу традиційне рагу
Прогрес не стоїть на місці, а сучасні розробки кухонної техніки не перестають дивувати господинь. Одним з останніх винаходів став унікальний прилад – мультиварка. З її допомогою життя господині на кулінарному терені значно полегшилася. Ми пропонуємо вам рецепт овочевого рагу з куркою в мультиварці, який вже підкорив не одне серце гурмана.
Склад:
- 1 кг філе курки;
- 3 шт. кабачків;
- 1 цибулина;
- 1 кг картоплі;
- 5 шт. зубчиків часнику ;
- свіжий або сушений кріп;
- 3 шт. свіжих томатів;
- прянощі, сіль і спеції – за смаком.
Приготування:
- Почнемо з підготовки компонентів. Очищаємо і промиваємо овочі, розморожуємо м’ясо птиці.
- Філе курки промиваємо та нарізаємо рівноцінними порційними шматочками.
- У контейнер мультиварки наливаємо рослинну рафіновану олію або викладаємо вершкове розм’якшене масло.
- Відправляємо філе курки обсмажуватися, встановивши програму «Смаження».
- Як тільки м’ясо побіліє, додаємо подрібнену у формі півкілець цибулю.
- Додаємо за смаком спеції, прянощі і сіль.
- Кабачки промиваємо, при необхідності очищаємо від шкірки. Нарізаємо їх рівноцінними кубиками.
- Також подрібнюємо картоплю.
- Свіжі томати і зелень промиваємо, просушуємо і нарізаємо.
- Часникові зубчики очищаємо від лушпиння і подрібнюємо під пресом або ножем.
- Викладаємо всі підготовлені продукти в мульварку і виставляємо режим «Тушіння».
- Готуємо приблизно 30-40 хвилин, при необхідності додаємо трохи відфільтрованої води або бульйону.
Мексиканське свято
Всі ми прекрасно знаємо, що мексиканська кухня славиться гострими і пікантними стравами. Якщо вам набридло постійно готувати овочеве рагу з куркою і кабачками, спробуйте зробити вишукану страву, яку в Мексиці відносять до числа традиційних. Зверніть увагу, що філе курки попередньо термічно обробляти не потрібно. Воно повинно тушитися разом з овочами. Якщо ви заздалегідь обсмажите м’ясо птиці, то готова страва набуде трохи іншого смаку.
Склад:
- 0,5 кг філе курки;
- 3 шт. болгарського солодкого перцю;
- 3 морквини;
- 1 банка десертної кукурудзи;
- 1 банка консервованої квасолі червоного сорту;
- 3 шт. свіжих томатів;
- 2 цибулини;
- соняшникова рафінована олія для обсмажування;
- часник, паприка, сіль, перцева суміш – за смаком.
Приготування:
- Попередньо очищаємо і промиваємо всі овочі.
- Десертну консервовану кукурудзу і квасолю викладаємо в друшляк, щоб відцідити сік.
- На сковороді розігріваємо рафіновану олію.
- Першою для обсмажування відправляємо в сковороду цибулю, подрібнену у формі півкілець.
- Далі додаємо моркву, нарізану рівноцінними кубиками.
- Приблизно через 5-6 хвилин додаємо пасерований подрібнений солодкий перець.
- Ще через п’ять хвилин викладаємо в сковороду свіжі томати, нарізані дрібними шматочками або подрібнені в блендері до консистенції пюре.
- На наступному етапі додаємо в рагу десертну кукурудзу.
- Відразу ж викладаємо в сковороду квасолю.
- Все добре перемішуємо і додаємо подрібнене філе курки.
- У закритому посуді тушимо рагу протягом 25-30 хвилин.
Чим нас порадує вітчизняна кухня?
Багато господинь віддають перевагу виключно традиційним стравам. Якщо експерименти на кулінарному терені не для вас, тоді приготуйте класичне рагу з картоплі і м’яса птиці. Зрозуміло, що цибуля і морква потрібні для смаку і соковитості.
Склад:
- 1 кг картоплі;
- 1 морквина;
- 3 ст. бульйону;
- 0,5 кг філе курки;
- 2 цибулини;
- сіль і прянощі – за смаком.
Приготування:
- Очищену цибулю подрібнюємо.
- Моркву подрібнюємо на середній тертці. При бажанні її можна порубати ножем.
- В товстостінну ємність наливаємо соняшникову рафіновану олію і викладаємо нарізані овочі.
- Пасеруємо до стану напівготовності.
- Потім додаємо до овочів шматки курячого філе і тушимо в закритому посуді протягом 10-12 хвилин.
- Викладаємо в ємність картоплю, нарізану кубиками, заливаємо все бульйоном.
- Приправляємо за смаком страву сіллю і прянощами.
- На помірному вогні тушимо рагу до повної готовності.
Овочеве рагу завжди асоціюється з весняним теплом або літньою спекою. Така страва вважається корисною, ситною та смачною. Крім того, гурманів не може не порадувати естетичний вигляд рагу. Яскраві фарби, аромат прянощів і смак філе курки виділяються вишуканістю та пікантністю серед інших страв. Приємного апетиту!