Приготуванням суші в елітних японських ресторанах займаються кухарі, які це мистецтво освоювали протягом багатьох років. Але це ще не привід, щоб не зважитися зробити цю цікаву, за своїми смаковими якостями, страву у себе вдома.
Зараз вам надається можливість дізнатися, як правильно приготувати роли в домашніх умовах.
Причому приготувати дуже смачно і, може, навіть краще покупних. Але для цього спочатку потрібно придбати необхідний інвентар: спеціальний килимок для скручування ролів, неглибокі піали для змішування соусу і традиційні японські палички.
Тут саме головне-свіжість і якість продуктів: рис, овочі, морепродукти, норі, соус – все повинно бути кращим. Рис купується спеціальний, але підійде і італійський – арбор, яким неможливо змінити якість страви.
Далі, нам знадобляться продукти, такі як соєвий соус, маринований імбир, рисовий оцет, васабі (гострий хрін), який краще приготувати самостійно, а не купувати пасту. А також нам потрібні будуть листя норі, мають гладку поверхню, з одного боку, і шорстку з іншого – для утримання начинки.
Якщо в суші ви будете додавати авокадо, потрібно враховувати його швидку окислюваність. Тому порізаний продукт потрібно обов’язково побризкати соком лимона.
Риба обов’язково повинна бути охолодженою і свіжою, а не мороженої. Якщо вибір стоїть між свіжістю риби та її цінністю, то перевагу потрібно віддавати більше свіжому, але, може, і менш цінного, продукту.
Інгредієнти:
Приготування
В емальовану каструлю насипати рис, з розрахунком чашка (приблизно 180 грам) на людину. Промити в холодній воді. Воду поміняти близько десяти раз, поки вона не буде прозорою. Промиту крупу залити чистою водою (на одну чашку крупи чашка з чвертю води). Щільно накрити кришкою і поставити на максимальний вогонь.
За бажанням можна додати невеликий шматок водорості норі, щоб рисова крупа придбала її легкий запах і присмак. Після її приготування потрібно буде викинути. Коли вода закипіла, зробити вогонь на мінімум і варити ще 12 хвилин. Після, зняти каструлю з плити, накрити рушником і дати настоятися близько 15 хвилин.
Поки доходить наша крупа, зробити для неї заправку. Для цього перемішати ложку рисового оцту, чайну ложечку цукрового піску і пів чайної ложки солі (це все на одну чашку рису).
Викласти крупу в глибоку миску і вилити на неї заправку. За допомогою ложки ретельно перемішати. Все – рис готовий!
Якщо ви вирішили приготувати суші вдома, але забули купити рисовий оцет, не потрібно засмучуватися, його легко можна замінити. Існує безліч рецептів його самостійного відтворення.
Для його приготування підійде білий винний, яблучний, виноградний і звичайний столовий (лише 6%) оцет:
Але кращим замінником, на думку японських кулінарів, є сік лимона, змішаний з невеликою кількістю цукру. Така заправка максимально нагадує оригінал.
Інгредієнти для ролів:
Приготування:
Склад:
Спосіб приготування:
Цей американський рол рисом назовні з вершковим сиром і лососем є візитною карткою багатьох японських суші-барів.
Інгредієнти:
Приготування:
Наша страва готова!
Рецепти домашніх суші та ролів настільки різні, що навіть самому вишуканому гурману якийсь рецепт обов’язково припаде до смаку. Існує багато видів ролів, і готуються вони не тільки з морепродуктів. Дуже смачними і корисними виходять овочеві роли.
Деяким людям не стандартні класичні суші, а гарячі або в клярі. Часто готуються домашні роли з копченою куркою і огірочком. Це хороша альтернатива для тих, хто не любить морепродукти та рибу. Також це блюдо можна подати як десерт, якщо приготувати його солодким, використовуючи різні фруктові начинки.
Не потрібно боятися експериментувати, пробуючи щось новеньке. Адже це так цікаво і смачно! Приємних вам експериментів і смачних страв!