Сучасні господині створюють справжні шедеври на кухні, сьогодні, навіть приготувати качиний паштет в домашніх умовах дуже просто. В готову страву можна додати трохи вершкового масла і зберігати його в холодильнику, щоб на наступний день можна було робити бутерброди.

Качиний паштет з апельсином

паштет з качиної печінкиНа 6 порцій потрібно:

  • Печінки качки – 600 гр.
  • Цибуля, можна шалот – 3 головки.
  • Апельсин, сік або цедра.
  • 2 лаврових листочки.
  • Качиний жир – 30 гр.
  • Сіль, перець за смаком.

Розморожену печінку нарізати невеликими шматочками, щоб їх товщина була не більше, ніж 2 см. Вичавити апельсиновий сік і натерти цедру. Нарізані шматочки качиної печінки викласти в підготовлену ємність і залити соком апельсина, накрити, залишити маринуватися протягом 1 години. У цей час на сковороді підігріти качиний жир, і на ньому обсмажити дрібно нарізану цибулю, разом з цедрою апельсина.

Через годину сік апельсина злити, шматочки печінки викласти на сковорідку, додати цедру і лавровий лист. Обсмажувати по 20 секунд з кожної сторони. Після повного приготування, печінкові шматочки викласти в чашу для блендера, додати сіль і спеції, а також невелику кількість качиного жиру, що залишився після смаження. Готову суміш пересипати в іншу форму і залишити остигати.

Паштет з качиної печінки

Щоб отримати ідеальний і легкий паштет з качиної печінки в домашніх умовах, краще брати свіжий продукт. Заморожену печінку треба залишити у холодильнику на ніч. Під час приготування для обсмажування використовують качиний жир або вершкове масло.

качина печінкаНа 1 кг качиної печінки слід підготувати:

  • 1 л. молока.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Подрібнений перчик горошком – 1 ч. л.
  • Сухе біле вино – 150 гр.

Печінку краще підготувати заздалегідь, бажано з вечора, видалити всі вени та плівку, залити молоком і залишити в холодильнику на ніч. Молочний продукт допомагає видалити гіркоту продукту і зробити його ніжніше.

Печінку замочити у молоці, залишити на кілька годин. Через деякий час, нарізати її невеликими шматочками, додати перць і сіль.

Порада! Перець краще подрібнити самостійно, він додасть страві запашний і приємний аромат.

бутерброди з паштетомДуховку розігріти до 120 градусів і закип’ятити воду. Для випікання знадобиться спеціальна форма, її слід застелити фольгою в два шари, викласти печінку і обережно долити білого вина. Підготувати ще одну форму більшого розміру, в неї налити рідину і поставити ємність з печінкою. Все разом накрити ще одним шаром фольги і поставити в нагріту духовку на 40 хвилин. Гарячий паштет після випікання необхідно акуратно спресувати, для цього, на фольгу можна покласти дошку для оброблення і зверху важкий предмет. Всю цю конструкцію необхідно залишити на ніч у холодному місці, в холодильнику або на балконі.

Вранці паштет з качиної печінки слід дістати акуратними рухами, на поверхні може утворитися жир, і це добре, він знадобиться. Тепер необхідно підготувати іншу форму, меншого розміру, змастити її стінки качиним жиром або вершковим маслом, і туди ж викласти отриману масу. Відрізки, які залишилися відкласти в сторону, а шматочки паштету залити, знову-таки, вершковим маслом або качиним жиром. Знову форма накривається фольгою, і її слід відставити холодильник, днів на 5, тоді продукт набереться повноти і смаку. А решту обрізків можна використовувати в їжу, наприклад, робити бутерброди з печінковим паштетом.

Паштет з печінки качки

Приготувати таку закуску в домашніх умовах, зможе навіть чоловік. Для паштету необхідно підготувати:

  • смачний паштет з печінки качкиПечінку качки – 800 гр.
  • Моркву – 4 шт.
  • Цибулю – 3 шт.
  • Чебрець – 5 гілочок.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Червоне напівсолодке вино – 100 мл
  • Оливкову олію – 30 мл
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Сіль, перець, спеції за смаком.

Печінку очистити від прожилок, плівки і добре промити. Після чого замочити молоком на 3 години, щоб видалити гіркуватий присмак. Цибулю, моркву і часник почистити, потім помити і нарізати. На сковорідці розігріти олію, обсмажити цибулю до прозорого стану. Потім додати моркву і смажити ще 7 хвилин.

До овочів додати печінку і продовжувати смажити ще 5 хвилин, потім накрити кришкою і тушкувати 5 хвилин. Додати вина 100 мл, і тушкувати 7 хвилин. Коли пройде час, додати вершкове масло – 30 гр., часник, чебрець, потім тушкувати ще 3 хвилини. За кілька хвилин до повного приготування можна додати спеції.

Страву залишають доходити хвилин на 12, потім охолоджують і пропускають через м’ясорубку, можна додати трохи вершків або масла, щоб зробити паштет ще смачніше. Окремо на сковорідці розтопити решту вершкового масла, для паштету підготувати спеціальний посуд з кришкою, викласти масу, що вийшла, і залити олією. Тепер готовий качиний паштет відправляється в холодильник до повного застигання.

Додатково, можна подивитися відео, як правильно готувати паштет з качиної печінки в домашніх умовах