Сучасні господині створюють справжні шедеври на кухні, сьогодні, навіть приготувати качиний паштет в домашніх умовах дуже просто. В готову страву можна додати трохи вершкового масла і зберігати його в холодильнику, щоб на наступний день можна було робити бутерброди.
На 6 порцій потрібно:
Розморожену печінку нарізати невеликими шматочками, щоб їх товщина була не більше, ніж 2 см. Вичавити апельсиновий сік і натерти цедру. Нарізані шматочки качиної печінки викласти в підготовлену ємність і залити соком апельсина, накрити, залишити маринуватися протягом 1 години. У цей час на сковороді підігріти качиний жир, і на ньому обсмажити дрібно нарізану цибулю, разом з цедрою апельсина.
Через годину сік апельсина злити, шматочки печінки викласти на сковорідку, додати цедру і лавровий лист. Обсмажувати по 20 секунд з кожної сторони. Після повного приготування, печінкові шматочки викласти в чашу для блендера, додати сіль і спеції, а також невелику кількість качиного жиру, що залишився після смаження. Готову суміш пересипати в іншу форму і залишити остигати.
Щоб отримати ідеальний і легкий паштет з качиної печінки в домашніх умовах, краще брати свіжий продукт. Заморожену печінку треба залишити у холодильнику на ніч. Під час приготування для обсмажування використовують качиний жир або вершкове масло.
На 1 кг качиної печінки слід підготувати:
Печінку краще підготувати заздалегідь, бажано з вечора, видалити всі вени та плівку, залити молоком і залишити в холодильнику на ніч. Молочний продукт допомагає видалити гіркоту продукту і зробити його ніжніше.
Печінку замочити у молоці, залишити на кілька годин. Через деякий час, нарізати її невеликими шматочками, додати перць і сіль.
Порада! Перець краще подрібнити самостійно, він додасть страві запашний і приємний аромат.
Духовку розігріти до 120 градусів і закип’ятити воду. Для випікання знадобиться спеціальна форма, її слід застелити фольгою в два шари, викласти печінку і обережно долити білого вина. Підготувати ще одну форму більшого розміру, в неї налити рідину і поставити ємність з печінкою. Все разом накрити ще одним шаром фольги і поставити в нагріту духовку на 40 хвилин. Гарячий паштет після випікання необхідно акуратно спресувати, для цього, на фольгу можна покласти дошку для оброблення і зверху важкий предмет. Всю цю конструкцію необхідно залишити на ніч у холодному місці, в холодильнику або на балконі.
Вранці паштет з качиної печінки слід дістати акуратними рухами, на поверхні може утворитися жир, і це добре, він знадобиться. Тепер необхідно підготувати іншу форму, меншого розміру, змастити її стінки качиним жиром або вершковим маслом, і туди ж викласти отриману масу. Відрізки, які залишилися відкласти в сторону, а шматочки паштету залити, знову-таки, вершковим маслом або качиним жиром. Знову форма накривається фольгою, і її слід відставити холодильник, днів на 5, тоді продукт набереться повноти і смаку. А решту обрізків можна використовувати в їжу, наприклад, робити бутерброди з печінковим паштетом.
Приготувати таку закуску в домашніх умовах, зможе навіть чоловік. Для паштету необхідно підготувати:
Печінку очистити від прожилок, плівки і добре промити. Після чого замочити молоком на 3 години, щоб видалити гіркуватий присмак. Цибулю, моркву і часник почистити, потім помити і нарізати. На сковорідці розігріти олію, обсмажити цибулю до прозорого стану. Потім додати моркву і смажити ще 7 хвилин.
До овочів додати печінку і продовжувати смажити ще 5 хвилин, потім накрити кришкою і тушкувати 5 хвилин. Додати вина 100 мл, і тушкувати 7 хвилин. Коли пройде час, додати вершкове масло – 30 гр., часник, чебрець, потім тушкувати ще 3 хвилини. За кілька хвилин до повного приготування можна додати спеції.
Страву залишають доходити хвилин на 12, потім охолоджують і пропускають через м’ясорубку, можна додати трохи вершків або масла, щоб зробити паштет ще смачніше. Окремо на сковорідці розтопити решту вершкового масла, для паштету підготувати спеціальний посуд з кришкою, викласти масу, що вийшла, і залити олією. Тепер готовий качиний паштет відправляється в холодильник до повного застигання.
Додатково, можна подивитися відео, як правильно готувати паштет з качиної печінки в домашніх умовах