Деякі напої, популярні за кордоном, з’явилися у вітчизняних магазинах порівняно недавно. Любителі таких новинок не завжди можуть оцінити їх смакові якості по достоїнству, адже потрібно враховувати особливості розпиття цієї продукції. Як правильно пити німецький лікер єгермейстер? Останнім часом це питання дуже популярне.
«Єгермейстер» в перекладі з німецької мови звучить як «старший єгер». Так називається трав’яний лікер, який з 1935 року випускає всесвітньо відома компанія Mast-Jägermeister AG. Спочатку цю своєрідну настоянку на травах лікарі прописували людям із захворюваннями травної системи.
Але напій так сподобався пацієнтам, що незабаром став частим гостем на столах і барних стійках.
Лікер складається з 56 інгредієнтів. Серед них – спиртова основа, вода, карамель, цукор, цілющі рослини, а також суміш імбиру, кориці, пряної гвоздики, коріандру і шафрану. Точний рецепт напою тримають у найсуворішому секреті.
«Єгермейстер» не можна вживати більше 250 мл за один вечір – не стільки через високу міцність (35°), скільки через силу впливу на організм. Сушені трави, настоянки на спирту особливим способом, є ліками.
Існує кілька способів, що описують, як правильно пити лікер єгермейстер. Щоб насолодитися дивовижним смаком цього напою, завдяки яким він з ліків перетворився в ласощі, потрібно вибрати один з варіантів.
У західних країнах цей метод називають крижаним шотом (шот – синонім горілчаної чарки). Перед вживанням пляшку з напоєм на кілька годин слід помістити в морозилку. Чарки теж необхідно потримати в холоді, а потім наповнити охолодженим сиропом, який повинен бути випитим одним ковтком. «Єгермейстер» стане тягучим, із солодкуватими нотками і ароматом трав, без присмаку спирту. Таким ласощами можна розпочинати святкову вечерю.
Якщо перед вами напій кімнатної температури, необов’язково його охолоджувати. 20-40 мл теплого «Єгермейстера» володіють чудовим властивістю покращувати апетит, піднімати настрій і проганяти перші ознаки застуди. Смак лікеру буде трохи віддавати гіркотою, зате п’янкі запахи трав стануть яскравішими і віднесуть ваші думки на мальовничі лісові галявини.
Багато гурманів люблять поєднання трав’яного напою з легким смаком темного пива. Як правильно пити єгермейстер з пивом? Щоб наслідувати приклад шанувальників такого поєднання, потрібно налити в чарку 70 мл лікеру і поставити її на дно широкого пивного келиха. Потім заповнити келих пивом так, щоб вона покрила вміст чарки.
Реакція організму на суміш «Єгермейстера» і пива непередбачувана. Тому людям, що страждають будь-якими захворюваннями, і дамам краще зупинити свій вибір на іншому коктейлі.
Німецький лікер може бути складовою надзвичайно смачних поєднань.
Якщо з’єднати «Єгермейстер» з:
Також є широко відомі коктейлі з трав’яним лікером, серед яких можна знайти напої на будь-який смак.
Змішайте 1 скл. енергетика і 20 мл «Єгермейстера» – і коктейль готовий.
Змішайте трав’яний напій і «Бейліз» в рівних частках. Об’єм коктейлю – на ваш розсуд, головне, пам’ятати про міру.
Безумовно, міцний напій потрібно закушувати, але готувати для цього вишукані страви потреби немає. Як будь-який алкоголь, він менш вплине на стан людини, якщо після його вживання з’їсти фрукт, багатий аскорбіновою кислотою.
Це помітили жителі американського континенту, а також нашої країни. Перші закушують «Єгермейстер» скибочкою апельсина, посипаною корицею, другі віддають перевагу лимону з сіллю, підкреслюючи горілчану основу напою.
Цікаво, яка закуска найбільш популярна на батьківщині лікеру, в Німеччині? Найчастіше німці доповнюють післясмак свого «Єгеря» смаженими ковбасками або іншими м’ясними виробами. Тому навіть не сумнівайтеся: трав’яний лікер цілком може бути прикрасою ситної вечері.
Міцний трав’яний напій «Єгермейстер» не можна назвати шкідливим – через його цілющі властивості. Приймаючи рішення випити чарочку «Єгеря» в чистому вигляді або у складі коктейлю, не варто очікувати неприємного присмаку ліків. Ароматний лікер, якщо не зловживати ним, не тільки порадує вишуканим смаком, але і налагодить ваше травлення. Пам’ятаєте, як правильно пити «Єгермейстер», і він подарує вам справжню насолоду!