Будь-який святковий стіл, будь то день народження або будь-який фуршет, не може обійтися без всіляких закусок. Оскільки на святкових застіллях ми звикли оточувати себе практично одними і тими ж близькими людьми, виникає постійна потреба в оновленні меню, щоб свята не перетворились на низку одноманітних посиденьок.
Неоціненну допомогу можуть надати саме різні холодні страви і закуски. Давайте ж розглянемо найцікавіші рецепти!
Рецепти холодних закусок
«Тещин язик» з баклажанів
Інгредієнти:
Баклажани – 2 середніх;
Помідори – 2 середніх;
Майонез – приблизно 100 г;
Борошно – півсклянки;
Соняшникова олія – приблизно 100 грам;
Сіль – щіпка;
Перець чорний мелений;
Часник – 1 головка;
Зелень – пучок (кріп, петрушка, базилік).
Приготування:
вимитих баклажанів відрізати «хвостики» і порізати уздовж на довгі, тонкі смужки;
Нарізані баклажани присипати трохи сіллю і дати постояти приблизно годину, щоб виділився сік і пішла вся гіркота;
Зливаємо сік, що виділився, обвалюємо пластини в борошні і обсмажуємо до золотавої скоринки;
Помідори нарізати кружечками;
Дрібненько порізати часник;
У остиглий обсмажений кружечок баклажана покласти помідори, поперчити, полити майонезом, посипати часником і рубаною зеленню, загорнути в трубочку;
Зверху посипати зеленню.
Закуска з шпротно-сирною масою з ананасами і маслинами
Інгредієнти:
вафельні міні-коржі – два;
плавлений сир – половинка;
майонез (будь-який) – дві ложки;
шпроти (у баночці) – два;
ананаси (консервовані) – десять шматочків;
огірки свіжі – чотири шматочки;
маслини – дві;
мелена паприка.
Приготування
Викласти на тарілочку два вафельних міні-коржа;
Плавлений сирок потерти на дрібну тертку;
Додати майонез і шпроти;
Розтерти до однорідності;
В кондитерський шприц викласти в шпротно-сирну суміш;
Видавити її по краю кожної вафельки, залишивши порожній серединку;
У центр покласти консервовані ананаси;
помитий Свіжий огірок порізати скибочками;
Вставити в ананаси кілька скибочок;
Маслини дістати з банки і порізати кружальцями;
Викласти з боків;
Посипати паприкою з одного краю тарілки, трохи потрапивши на закуску.
Млинці з лососем та шпинатом
Шпинат є дивовижним рослиною, яке використовується в кулінарії з незапам’ятних часів. Крім того, що в ньому міститься багато вітамінів і мінералів, шпинат також популярний рецептів його приготування. Нейтральний смак дає можливість застосування його в соусах, випічці, супах, других стравах. Він добре поєднується з морепродуктами, так і з м’ясом.
Пропонуємо вам рецепт млинців зі шпинатом і лососем.
Інгредієнти:
вода – 1,5 склянки;
борошна – стакан;
лосось – філе;
яйце – одне;
листя шпинату;
цибулини – половина;
соди щіпка;
лимонний сік;
цукровий пісок – пів-ложки;
сіль – пів чайної ложечки;
рослинне масло – ложка;
масло;
вершковий сир (або густа сметана) – п’ять ложок.
Приготування:
Спекти млинці без яєць: розчинити у воді сіль та цукровий пісок, додати борошно і ретельно розмішати вінчиком. Додати до тесту соду (гашене лимонним соком) і масло. Перемішати і приступити до випікання млинців. Змастити розпечену сковорідку з вершковим маслом, вилити ополоник тесту на сковорідку. Обсмажити тонкий млинець буквально по хвилині з кожної сторони;
Сформувати млинці: змастити сметаною, потім покласти лосось, зверху листя шпинату і посипати рубаним луком із яєчком. Потім загорнути в щільний рулет.
Така холодна закуска на святковому столі відлітає першою!
Холодні закуски з лаваша
Рулети з лаваша є дуже популярною закускою. Свою величезну любов вони заслужили за легкість і швидкість приготування, а результат перевершує всі очікування. Ці ситні холодні закуски з лаваша подобаються практично всім.
Рулет з лаваша з крабовими паличками
Склад : :
Лаваш – три млинця;
Яйця – чотири;
Часник – три зубчики;
Сир твердий – 200 грам;
Крабові палички – упаковка;
Майонез – пів-упаковки;
Кріп, петрушка.
Приготування
Крабові палички нарізати шматочками;
Твердий сир потерти на дрібній тертці;
Відварені яйця звільнити від шкаралупи і подрібнити за допомогою ножа або звичайної виделки;
Зелень вимити і підсушити, а потім дрібненько порізати;
лист лаваша Змастити майонезом;
Розкласти по всій поверхні крабове м’ясо;
наверх Покласти другий лаваш;
Також, як і попередній, змастити майонезом, але присипати вже твердим сиром;
Покласти останній млинець;
Яйця змішати із зеленню, приправити майонезом, а також сіллю і перцем за смаком. Розмазати масу по поверхні;
Скрутити лаваш в рулетик, злегка придавлюючи на кожному повороті;
Поставити готову страву просочуватися в холодильник на чотири години.
Лаваш з овочами
Ідеально підійде як для пікніка, так і на день народження рецепт цієї холодної закуски.
Інгредієнти:
Лаваш;
Часник, обсмажену в маслі;
томатний соус;
сир «філадельфія»;
свіжа зелень;
тушковані кабачки (або інші готові овочі).
Приготування:
Змастити всю поверхню лаваша томатним соусом;
рівномірно Викласти трохи обсмаженого в олії часнику і сир. На пісний рулет сир не додається;
Потім лягати будь-яка свіжа зелень на смак або листя салату;
І овочі теж підходять будь-які, навіть квасолю або картоплю. Головне, щоб вони були готовими;
Щільно згорнути лаваші в рулет;
Залишити просочитися в холодильник на деякий час просочитися;
Перед подачею відрізати нерівні краї і порізати по діагоналі на порційні шматочки;
Подавати в холодному вигляді.
Якщо хочеться гарячої закусочки з лаваша, тоді треба його приготувати з кукурудзою і тунцем.
Салат у вафельних трубочках
Подача страви відіграє велику роль і надовго залишає приємне або не дуже враження про вечір. А іноді може і взагалі підняти настрій!
Ось чому ми приготуємо звичайний начебто салат, але будемо подавати його у вафельних трубочках.
Інгредієнти:
Свіжі баклажани – один;
олія соняшникова;
сіль за смаком;
смажена печінка – 50 грам;
свіжий огірочок – маленький або половинка;
свіжий помідор – половинка;
пучок зелені;
майонез;
вафельні трубочки – залежить від кількості салату.
Приготування:
баклажани Помити, нарізати пластинами, посолити;
В нагріту сковорідку налити олію і викласти баклажани, обсмажити з кожної сторони до золотої скоринки;
Викласти баклажани на тарілку;
Порізати і викласти в глибокий посуд;
печінку Посолити і обсмажити;
Порізати на дрібні шматочки і викласти до баклажанів;
Помитий свіжий огірок нарізати скибочками;
Помідори нарізати кубиками;
Викласти огірки і помідори до салату, додати майонез і добре перемішати;
Помити і порізати зелень;
Викласти в салат і добре перемішати. За бажанням посолити;
Взяти вафельну трубочку і акуратно викласти в неї салат;
Гострим ножем акуратно розрізати трубочку на рівні частини;
Інші нафарширувати трубочки також;
салатницю, Прикрасити зеленню, поставити блюдо в холод для охолодження на одну годину;
Поставити на святковий стіл.
Гості будуть задоволені такою подачею, а головне, що це дуже смачно і зручно!
Велике спасибі за такі рецепти. Прості інгредієнти, а також
все дуже смачно і красиво. 😉