Запечені роли в домашніх умовах: покроковий рецепт
Сьогодні для того щоб поласувати японські суші та роли, необов’язково йти в ресторан. Сучасні господині вже давно готують запечені роли в домашніх умовах.
Тим більше, що всі необхідні продукти і спеціальний стандартний набір для них можна купити в будь-якому супермаркеті. А ми підібрали для вас кілька рецептів, перевірених багатьма господинями.
Секрети японської кухні
Отже, перш ніж ми вирушимо в нашу кулінарну подорож і з’ясуємо, як зробити запечені роли в домашніх умовах, давайте ознайомимося з секретами приготування цих японських ласощів:
Вибираючи рис для ролів, можете придбати і звичайний доргозернистий. Головне – правильно його відварити.
Рис перед варінням слід промити, в семи водах, а потім півгодини витримати в холодній воді.
Варений рис краще викласти в глиняний або дерев’яний посуд і влити туди трохи оцту. Це дозволить крупинках стати в’язкими.
Обов’язковим інгредієнтом ролів є норі – морські сушені водорості. Купуйте їх тільки в цілій сухій упаковці. Сирі водорості при приготуванні злипнуться і зіпсують красивий вигляд страви.
Головний секрет смачних ролів – не треба додавати більше п’яти інгредієнтів в начинку.
Професійні кухарі готують роли дуже швидко. Це потрібно для того, щоб температура людського тіла не встигла передатися страві.
Для формування ролів потрібен спеціальний бамбуковий килимок – макісу.
І пам’ятайте, що надмірне вживання такої страви, як роли, може завдати шкоди вашому здоров’ю.
Запечені роли в домашніх умовах: покроковий рецепт
Спочатку навчимося готувати запечені роли в домашніх умовах зі спаржею, ікрою, філем лосося . А наш рецепт допоможе вам впоратися з цим не дуже легким завданням. Подайте такі роли до святкового столу, і за вами назавжди закріпиться статус кулінарного генія.
Склад:
200 г довгозернистого рису;
1 листочок норі;
5 шт. спаржі;
2 ст. л. ікри;
100 г лососевого філе;
5 ст. л. японської суміші для панірування;
яйце;
4 ст. л. крохмалю;
2 ст. л. просіяного борошна;
50 мл відфільтрованої води;
½ Ч. л. розпушувача;
сіль;
чорний перчик мелений.
Приготування:
Почнемо приготування ролів з рису. Промиваємо його мінімум сім разів і залишаємо в холодній воді на півгодини.
Зливаємо воду і наливаємо чисту, відварюємо рис протягом 20 хвилин після закипання на маленькому вогні.
Відкидаємо рис на друшляк і залишаємо його остигати.
Тепер нам потрібен килимок для формування ролів. Застеляємо його харчовою плівкою.
Потім викладаємо норі і розподіляємо рис тоненьким шаром. Робимо це руками, намагаючись сильно не натискати.
Обережно перевертаємо листок норі з рисом.
Тепер по всій поверхні водоростей розподіляємо начинку в такому порядку: спаржа, потім ікра і лососеве філе. До речі, лосося можна замінити улюбленими морепродуктами.
Настав час сформувати наші роли. Починаємо згортати край килимка з бамбука поступово згортаючи роли з начинкою. Пальцями злегка притискаємо килимок, щоб всі інгредієнти щільно прилягали один до одного.
Тепер замісимо тісто. З’єднуємо просіяне борошно з крохмалем і розпушувачем. Вбиваємо яйце, додаємо відфільтровану воду, перчик і сіль. Вимішуємо основу для ролів.
В окремий посуд насипаємо японські панірувальні сухарі. Якщо таких немає, візьміть звичайні.
Наступний етап – скріплення ролів тістом. Для цього обережно намочимо їх кінці в тісті, а потім повністю покриємо їм роли.
Обвалюємо роли в сухарях для панірування. Робити це потрібно дуже швидко.
Нагріваємо фритюрницю і на п’ять хвилин поміщаємо в неї наші роли. Як тільки вони покриються скоринкою золотистого кольору, виймаємо.
Обов’язково викладаємо готові роли на паперовий кухонний рушник, щоб з них стік зайвий жир.
Остуджуємо роли хвилин десять, а потім нарізаємо. Робити це потрібно правильно: намочив ніж водою, щоб роли не прилипали до нього, і наріжемо їх товщиною до 1,5 см.
Подаємо роли з маринованим імбиром або соєвим соусом. Приємного апетиту!
Роли з сьомгою і авокадо
Як готувати запечені роли в домашніх умовах, ми вже з вами розібралися. А тепер давайте розглянемо рецепт ролів, які готуються без термічної обробки. Повірте – вони вийдуть не менш смачними, ніж запечені.
Склад:
250 г солоної сьомги;
300 г варених креветок;
1-2 шт. авокадо;
1-2 свіжих огірочка;
манго;
100 г вершкового сиру;
5-6 шт. листя норі;
150 г довгозернистого рису;
насіння кунжуту.
Приготування:
Як завжди, почнемо з рису. Варимо його так, як описано в попередньому рецепті. Якщо у вас спеціальний рис, призначений для суші, дотримуйтесь інструкції на упаковці.
Сьомгу нарізаємо тоненькими смужками.
Розрізаємо на половинки авокадо по кісточці. Розгортаємо їх в різні боки і «розкриваємо його.
Тепер нарізаємо кожну половинку авокадо часточками і знімаємо шкірку.
Манго очищаємо і нарізаємо тоненькими довгими смужками.
Прийшов час почистити креветки.
З огірків зрізаємо шкірку і подрібнюємо їх смужками.
Килимок з бамбука застеляємо харчовою плівкою. Викладаємо норі (1 аркуш) і розподіляємо тоненько рис.
Ближче до одного краю викладаємо начинку: спочатку сьомгу і скибочки авокадо, потім огірочки, креветки і манго. Присипаємо начинку насінням кунжуту.
За допомогою бамбукового килимка щільно загортаємо роли. Починаємо з того краю, де знаходиться начинка.
Акуратно прибираємо килимок. Не переживайте, якщо інгредієнти випадають.
Край листа норі змочуємо водою і склеюємо.
Нарізаємо роли гострим ножем, змоченим у холодній воді, по 3-4 см.
Подаємо роли з соєвим соусом, васабі і імбиром.
Тепер ви сміливо можете влаштувати для домочадців і друзів вечір японської кухні. Експериментуйте з начинкою і пам’ятайте, що більше п’яти інгредієнтів одночасно в неї додавати не рекомендується. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!