Сьогодні для того щоб поласувати японські суші та роли, необов’язково йти в ресторан. Сучасні господині вже давно готують запечені роли в домашніх умовах.

Тим більше, що всі необхідні продукти і спеціальний стандартний набір для них можна купити в будь-якому супермаркеті. А ми підібрали для вас кілька рецептів, перевірених багатьма господинями.

Секрети японської кухні

запечені ролиОтже, перш ніж ми вирушимо в нашу кулінарну подорож і з’ясуємо, як зробити запечені роли в домашніх умовах, давайте ознайомимося з секретами приготування цих японських ласощів:

  • Вибираючи рис для ролів, можете придбати і звичайний доргозернистий. Головне – правильно його відварити.
  • Рис перед варінням слід промити, в семи водах, а потім півгодини витримати в холодній воді.
  • Варений рис краще викласти в глиняний або дерев’яний посуд і влити туди трохи оцту. Це дозволить крупинках стати в’язкими.
  • Обов’язковим інгредієнтом ролів є норі – морські сушені водорості. Купуйте їх тільки в цілій сухій упаковці. Сирі водорості при приготуванні злипнуться і зіпсують красивий вигляд страви.
  • Головний секрет смачних ролів – не треба додавати більше п’яти інгредієнтів в начинку.
  • Професійні кухарі готують роли дуже швидко. Це потрібно для того, щоб температура людського тіла не встигла передатися страві.
  • Для формування ролів потрібен спеціальний бамбуковий килимок – макісу.

І пам’ятайте, що надмірне вживання такої страви, як роли, може завдати шкоди вашому здоров’ю.

Запечені роли в домашніх умовах: покроковий рецепт

Спочатку навчимося готувати запечені роли в домашніх умовах зі спаржею, ікрою, філем лосося . А наш рецепт допоможе вам впоратися з цим не дуже легким завданням. Подайте такі роли до святкового столу, і за вами назавжди закріпиться статус кулінарного генія.

запечені роли в домашніх умовахСклад:

  • 200 г довгозернистого рису;
  • 1 листочок норі;
  • 5 шт. спаржі;
  • 2 ст. л. ікри;
  • 100 г лососевого філе;
  • 5 ст. л. японської суміші для панірування;
  • яйце;
  • 4 ст. л. крохмалю;
  • 2 ст. л. просіяного борошна;
  • 50 мл відфільтрованої води;
  • ½ Ч. л. розпушувача;
  • сіль;
  • чорний перчик мелений.

Приготування:

  • Почнемо приготування ролів з рису. Промиваємо його мінімум сім разів і залишаємо в холодній воді на півгодини.
  • Зливаємо воду і наливаємо чисту, відварюємо рис протягом 20 хвилин після закипання на маленькому вогні.
  • Відкидаємо рис на друшляк і залишаємо його остигати.
  • Тепер нам потрібен килимок для формування ролів. Застеляємо його харчовою плівкою.
  • Потім викладаємо норі і розподіляємо рис тоненьким шаром. Робимо це руками, намагаючись сильно не натискати.
  • Обережно перевертаємо листок норі з рисом.
  • Тепер по всій поверхні водоростей розподіляємо начинку в такому порядку: спаржа, потім ікра і лососеве філе. До речі, лосося можна замінити улюбленими морепродуктами.
  • Настав час сформувати наші роли. Починаємо згортати край килимка з бамбука поступово згортаючи роли з начинкою. Пальцями злегка притискаємо килимок, щоб всі інгредієнти щільно прилягали один до одного.
  • Тепер замісимо тісто. З’єднуємо просіяне борошно з крохмалем і розпушувачем. Вбиваємо яйце, додаємо відфільтровану воду, перчик і сіль. Вимішуємо основу для ролів.
  • В окремий посуд насипаємо японські панірувальні сухарі. Якщо таких немає, візьміть звичайні.
  • Наступний етап – скріплення ролів тістом. Для цього обережно намочимо їх кінці в тісті, а потім повністю покриємо їм роли.
  • Обвалюємо роли в сухарях для панірування. Робити це потрібно дуже швидко.
  • Нагріваємо фритюрницю і на п’ять хвилин поміщаємо в неї наші роли. Як тільки вони покриються скоринкою золотистого кольору, виймаємо.
  • Обов’язково викладаємо готові роли на паперовий кухонний рушник, щоб з них стік зайвий жир.
  • Остуджуємо роли хвилин десять, а потім нарізаємо. Робити це потрібно правильно: намочив ніж водою, щоб роли не прилипали до нього, і наріжемо їх товщиною до 1,5 см.
  • Подаємо роли з маринованим імбиром або соєвим соусом. Приємного апетиту!

Роли з сьомгою і авокадо

Як готувати запечені роли в домашніх умовах, ми вже з вами розібралися. А тепер давайте розглянемо рецепт ролів, які готуються без термічної обробки. Повірте – вони вийдуть не менш смачними, ніж запечені.

ролів без термічної обробкиСклад:

  • 250 г солоної сьомги;
  • 300 г варених креветок;
  • 1-2 шт. авокадо;
  • 1-2 свіжих огірочка;
  • манго;
  • 100 г вершкового сиру;
  • 5-6 шт. листя норі;
  • 150 г довгозернистого рису;
  • насіння кунжуту.

Приготування:

  • Як завжди, почнемо з рису. Варимо його так, як описано в попередньому рецепті. Якщо у вас спеціальний рис, призначений для суші, дотримуйтесь інструкції на упаковці.
  • Сьомгу нарізаємо тоненькими смужками.
  • Розрізаємо на половинки авокадо по кісточці. Розгортаємо їх в різні боки і «розкриваємо його.
  • Тепер нарізаємо кожну половинку авокадо часточками і знімаємо шкірку.
  • Манго очищаємо і нарізаємо тоненькими довгими смужками.
  • Прийшов час почистити креветки.
  • З огірків зрізаємо шкірку і подрібнюємо їх смужками.
  • Килимок з бамбука застеляємо харчовою плівкою. Викладаємо норі (1 аркуш) і розподіляємо тоненько рис.
  • Ближче до одного краю викладаємо начинку: спочатку сьомгу і скибочки авокадо, потім огірочки, креветки і манго. Присипаємо начинку насінням кунжуту.
  • За допомогою бамбукового килимка щільно загортаємо роли. Починаємо з того краю, де знаходиться начинка.
  • Акуратно прибираємо килимок. Не переживайте, якщо інгредієнти випадають.
  • Край листа норі змочуємо водою і склеюємо.
  • Нарізаємо роли гострим ножем, змоченим у холодній воді, по 3-4 см.
  • Подаємо роли з соєвим соусом, васабі і імбиром.

Тепер ви сміливо можете влаштувати для домочадців і друзів вечір японської кухні. Експериментуйте з начинкою і пам’ятайте, що більше п’яти інгредієнтів одночасно в неї додавати не рекомендується. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!