Корейська кухня дуже схожа на китайську. Кожне її національне блюдо містить свою гостру заправку. Підготовка продуктів займає багато часу, а от приготування здійснюється досить швидко.
Кожну готову страву подають у різних мисках. Основними є суп, хвє (маринована сира риба), кимза (гостра квашена капуста або редька), кукса (локшина з перцем, соєю і кунжутним маслом), а також салати з баклажанів, моркви, червоного гострого перцю та інших овочів, грибів і фруктів.
До речі, салати готують з варених, смажених, квашених, маринованих, сирих овочів. Їх змішують з вареним м’ясом, заправляють соєвим соусом, олією, заправкою і прянощами.
Нарізають корейці інгредієнти дуже тонко, чим їх більше в одному салаті – тим смачніше. Салати з баклажанів по-корейськи є наочним прикладом цього правила.
Секрет гострих і смачних страв полягає в обсмажуванні на олії меленого червоного і пекучого перцю, які в процесі готування трохи втрачають свою гостроту. Така приправа надає корейським стравам особливий аромат.
Традиційними прянощами, які використовуються в стравах з баклажанів, є коріандр, перець, соєвий соус, часник і оцет.
Для салату з баклажанів по-корейськи нам буде потрібно:
Овочі потрібно добре помити, розрізати навпіл, спекти в духовці до готовності. Вони повинні бути пружними, м’якими. Потім нарізати їх на середні бруски. Висипати в салатницю.
Порізати цибулю, часник. Додати туди ж. Зверху полити соком лимона, соєвим соусом, посипати перцем, цукром і насінням. Все добре перемішати. Залишити на кілька годин для просочення. Готовий салат подаємо до столу.
Цей рецепт підходить для будь-якого застілля в літню або осінню пору, коли є багато свіжих та молодих овочів. Його бажано готувати за кілька годин, тому що баклажани по-корейськи віддають свій смак після хорошого просочення.
Склад:
З баклажанів робимо соломки, солимо, ставимо на годину, щоб пішла гіркота. Обсмажуємо до золотистого кольору.
Моркву чистимо, ріжемо на шматочки або натираэмо на спеціальній тертці. Цибулю також ріжемо півкільцями і додаємо до моркви. З перцю видаляємо насіння, ділимо ножем на тонку соломку.
Для заправки змішуємо масло, оцет і соус. Всі інгредієнти змішуємо, заправляємо, солимо. Ховаємо в холодильник на деякий час, систематично перемішуючи. Наш чудовий салат з соковитих баклажанів по-корейськи можна подавати до святкового столу!
Баклажан – це довгастий овоч, у залежності від зрілості плоду, він може бути молочно-білим або золотисто-білим, світло-ліловим або темно-фіолетовим. Овоч, який перезрів, приймає сіро-зелену або жовто-буру колірну гаму.
Кілька цікавих секретів:
Відмінний рецепт закуски або гарніру до макаронів, картоплі, каш.
Склад:
Маринад:
Готуємо мариновані баклажани.
Головний інгредієнт ріжемо, солимо. Через 20 хвилин бланшируемо овочі киплячою водою близько 2 хвилин, зливаємо. На закінчення овочі промиваємо холодною водою.
Цибулю нарізаємо півкільцями, часник – пластинами, чилі – тоненькими кільцями. Обриваємо листя петрушки і селери, миємо. Чилі ріжемо тоненькими кільцями. Моркву шаткуємо тонкою соломкою або натираємо на спеціальній тертці для приготування корейської моркви.
Підготовлені продукти змішуємо в каструльці, заливаємо готовим маринадом. Накриваємо кришкою і маринуємо добу. Час від часу перемішуємо. Всім сподобаються баклажани, мариновані по-корейськи.
Смачно приготовані баклажани можна законсервувати на новорічні свята і порадувати рідних гостреньким.
Рецепт полягає в наступному:
Наш головний овоч розрізаємо на чотири частини. У каструлю наливаємо 2,5 літра води, насипаємо сіль. Як тільки вода закипіла, відварюємо порізаний овоч близько 5 хвилин, потім виймаємо і остужаємо і нарізаємо.
Шаткуємо цибулю півкільцями, очищений від насіння перець – соломкою, моркву натираємо на спеціальній тертці, очищений часник розчавлюємо часничницею. Всі інгредієнти змішуємо в каструлі.
Готуємо маринад, заливаємо їм овочі. Перемішуємо, кладемо зверху прес, накриваємо кришкою, ставимо на 6 днів у холодильник. Потім розкладаємо баклажани на зиму по-корейськи в стерилізовані банки. Знову стерилізуємо, тільки всі разом, близько 40 хвилин, закатуємо і закутуємо.
Баклажани по-корейськи – прекрасний спосіб додати звичайній їжі пікантність. Їх не тільки можна подати у вигляді салату або замаринувати, але подати в якості фаршированих баклажанів по-корейськи.
Пробуйте, експериментуйте і – приємного апетиту!