Корейська кухня дуже схожа на китайську. Кожне її національне блюдо містить свою гостру заправку. Підготовка продуктів займає багато часу, а от приготування здійснюється досить швидко.

Кожну готову страву подають у різних мисках. Основними є суп, хвє (маринована сира риба), кимза (гостра квашена капуста або редька), кукса (локшина з перцем, соєю і кунжутним маслом), а також салати з баклажанів, моркви, червоного гострого перцю та інших овочів, грибів і фруктів.

Баклажани по-корейськи 9

До речі, салати готують з варених, смажених, квашених, маринованих, сирих овочів. Їх змішують з вареним м’ясом, заправляють соєвим соусом, олією, заправкою і прянощами.

Нарізають корейці інгредієнти дуже тонко, чим їх більше в одному салаті – тим смачніше. Салати з баклажанів по-корейськи є наочним прикладом цього правила.

Секрет гострих і смачних страв полягає в обсмажуванні на олії меленого червоного і пекучого перцю, які в процесі готування трохи втрачають свою гостроту. Така приправа надає корейським стравам особливий аромат.

Традиційними прянощами, які використовуються в стравах з баклажанів, є коріандр, перець, соєвий соус, часник і оцет.

Перший рецепт салату з баклажанів по-корейськи

Для салату з баклажанів по-корейськи нам буде потрібно:

Баклажани по-корейськи 1

  • два молодих овоча;
  • чотири зубчики часнику;
  • три ложки соєвого соусу;
  • пучок зеленої цибулі;
  • пів-лимона;
  • маленька ложечка цукру;
  • пекучий мелений перець на смак;
  • маленька ложечка смаженого кунжутного насіння.

Овочі потрібно добре помити, розрізати навпіл, спекти в духовці до готовності. Вони повинні бути пружними, м’якими. Потім нарізати їх на середні бруски. Висипати в салатницю.

Порізати цибулю, часник. Додати туди ж. Зверху полити соком лимона, соєвим соусом, посипати перцем, цукром і насінням. Все добре перемішати. Залишити на кілька годин для просочення. Готовий салат подаємо до столу.

Другий рецепт з баклажанів по-корейськи

Цей рецепт підходить для будь-якого застілля в літню або осінню пору, коли є багато свіжих та молодих овочів. Його бажано готувати за кілька годин, тому що баклажани по-корейськи віддають свій смак після хорошого просочення.

Склад:

Баклажани по-корейськи 2

  • баклажани – 2 овоча;
  • морква – 2 овоча;
  • цибуля – 2 невеликих головки;
  • солодкий перець – 2 овоча;
  • рослинне масло – 5 ложок;
  • яблучний оцет – 1 столова ложка;
  • соєвий соус – 1 столова ложка;
  • сіль.

З баклажанів робимо соломки, солимо, ставимо на годину, щоб пішла гіркота. Обсмажуємо до золотистого кольору.

Моркву чистимо, ріжемо на шматочки або натираэмо на спеціальній тертці. Цибулю також ріжемо півкільцями і додаємо до моркви. З перцю видаляємо насіння, ділимо ножем на тонку соломку.

Для заправки змішуємо масло, оцет і соус. Всі інгредієнти змішуємо, заправляємо, солимо. Ховаємо в холодильник на деякий час, систематично перемішуючи. Наш чудовий салат з соковитих баклажанів по-корейськи можна подавати до святкового столу!

Секрети вибору і приготування баклажанів

Баклажан – це довгастий овоч, у залежності від зрілості плоду, він може бути молочно-білим або золотисто-білим, світло-ліловим або темно-фіолетовим. Овоч, який перезрів, приймає сіро-зелену або жовто-буру колірну гаму.

Кілька цікавих секретів:

  • Неперезрілий плід повинен бути важкуватим, довжиною близько 15 см з вагою в півкілограма;
  • Плодоніжка – зеленого кольору, не коричнева і не зморщена;
  • Шкірка гладка, без плям, при натисканні відновлює форму. Якщо вона м’яка, слизька, зморщена або суха – цей овоч довго лежав, його не слід брати;
  • Для того щоб приготувати смачний і не гіркий салат, потрібно вибирати молоді овочі. Оскільки вони містять менше соланіну – речовини, яка надає неприємну гіркоту овочам;
  • Щоб прибрати дану речовину, овоч чистимо, засипаємо сіллю і відставляємо. Через час, він виділяє гіркий сік. Потім баклажани миємо під проточною водою, промочуємо або віджимаємо від зайвої рідини. Після таких маніпуляцій, ми отримуємо придатний продукт для подальшого використання;
  • Сіль або попереднє відварювання баклажанів запобігає всмоктуванню олії під час обсмажування;
  • Не можна вживати сирий овоч, тільки після теплової обробки.

Третій рецепт маринованих баклажанів по-корейськи

Відмінний рецепт закуски або гарніру до макаронів, картоплі, каш.

Склад:

Баклажани по-корейськи 8

  • два баклажана;
  • морквина;
  • гілочки селери;
  • дві цибулини;
  • гілочки петрушки;
  • перчик чилі;
  • часничок на смак.

Маринад:

  • 100 мл соняшникової олії;
  • 50 мл оцту;
  • 2 ложки цукру;
  • чайна ложечка коріандру;
  • чайна ложечка насіння гірчиці;
  • половина чайної ложечки меленого чілі;
  • сіль;
  • пару горошин чорного і запашного перцю.

Готуємо мариновані баклажани.

Головний інгредієнт ріжемо, солимо. Через 20 хвилин бланшируемо овочі киплячою водою близько 2 хвилин, зливаємо. На закінчення овочі промиваємо холодною водою.

Цибулю нарізаємо півкільцями, часник – пластинами, чилі – тоненькими кільцями. Обриваємо листя петрушки і селери, миємо. Чилі ріжемо тоненькими кільцями. Моркву шаткуємо тонкою соломкою або натираємо на спеціальній тертці для приготування корейської моркви.

Підготовлені продукти змішуємо в каструльці, заливаємо готовим маринадом. Накриваємо кришкою і маринуємо добу. Час від часу перемішуємо. Всім сподобаються баклажани, мариновані по-корейськи.

Четвертий рецепт баклажанів по-корейськи на зиму

Смачно приготовані баклажани можна законсервувати на новорічні свята і порадувати рідних гостреньким.

Рецепт полягає в наступному:

Баклажани по-корейськи 3

  • два кілограми баклажанів;
  • пів кілограма солодкого перцю;
  • три головки цибулі;
  • три моркви;
  • головка часнику;
  • маринад: склянка олії, 150 мл оцту, 2 ложечки солі, 4 ложки цукру, з ложечки меленого чорного і червоного перцю, ложка коріандру, ложка води.

Наш головний овоч розрізаємо на чотири частини. У каструлю наливаємо 2,5 літра води, насипаємо сіль. Як тільки вода закипіла, відварюємо порізаний овоч близько 5 хвилин, потім виймаємо і остужаємо і нарізаємо.

Шаткуємо цибулю півкільцями, очищений від насіння перець – соломкою, моркву натираємо на спеціальній тертці, очищений часник розчавлюємо часничницею. Всі інгредієнти змішуємо в каструлі.

Готуємо маринад, заливаємо їм овочі. Перемішуємо, кладемо зверху прес, накриваємо кришкою, ставимо на 6 днів у холодильник. Потім розкладаємо баклажани на зиму по-корейськи в стерилізовані банки. Знову стерилізуємо, тільки всі разом, близько 40 хвилин, закатуємо і закутуємо.

Баклажани по-корейськи – прекрасний спосіб додати звичайній їжі пікантність. Їх не тільки можна подати у вигляді салату або замаринувати, але подати в якості фаршированих баклажанів по-корейськи.

Пробуйте, експериментуйте і – приємного апетиту!