Давайте побудуємо пряниковий будиночок, точніше, зробимо торт з пряників зі сметаною. Рецепт його дивує своєю невимушеною простотою. А от смак, м’якість і вишуканість такого десерту назавжди залишаться в серцях гурманів. Пряникові торти – це десерти з розряду на швидку руку. Парочка таких рецептів обов’язково повинна поповнити вашу кулінарну книгу.

Торт з пряників з бананами і сметаною

торт з пряниківНеймовірно, але факт: пряники, які далеко не всі люблять, можуть відіграти корисну роль і стати смачною основою для торта. Випікати його не потрібно, тому подібні ласощі можуть з’явитися на вашому столі за помахом чарівної палички.

Але деякі хитрощі в приготуванні такого десерту все-таки є, зокрема:

  • можна вибрати абсолютно будь-які сорти пряників, але краще всього з кремом поєднуються шоколадні;
  • пряники потрібно розрізати уздовж, розділивши на дві частини;
  • чим тонше пряникова основа, тим краще просочиться крем;
  • класичний крем робиться зі сметани і цукрового піску;
  • смак сметанного крему можна доповнити вершками, шоколадом або сиром;
  • без фруктів нікуди, тропічні нотки – це родзинка цього десерту;
  • банани, персики, ананаси, малина, вишня – далеко не вичерпний перелік можливих начинок;
  • прикраса – завершальний, але важливий етап, не пропускайте її.

торт з пряників з бананами і сметаноюСклад:

  • 0,5 кг пряників;
  • 0,2 кг сиру;
  • 400 мл сметани;
  • 3 банана;
  • 100 г цукрового піску;
  • 100 г ядер волоських горіхів.

Приготування:

  1. До нас їде ревізор: почнемо з підготовки всіх продуктів.
  2. В окремій піалі з’єднаємо сир, сметану і цукровий пісок.
  3. Озброїмося на кілька хвилин міксером або блендером і перетворимо цей набір інгредієнтів у вишуканий крем.
  4. Пряники розрізаємо уздовж на дві рівні половинки.
  5. Очищаємо банани від шкірки і нарізаємо часточками.
  6. Щоб розкрити всю вишуканість смаку горіхів, ми їх злегка просмажимо на сухій сковороді.
  7. Тепер маленька хитрість: візьмемо форму для приготування торта і вкриємо її поліетиленовим пакетом.
  8. Кожен пряниковий шматок вимочуємо в сметанному кремі і першим шаром викладаємо у форму.
  9. Зверху пряниковий корж трохи приправимо кремом.
  10. Далі викладемо шматочки бананів.
  11. Посипаємо банани подрібненими горішками і поливаємо кремом.
  12. У такому порядку продовжуємо складання торта, поки вистачає інгредієнтів.
  13. Потім акуратно викладаємо з пакету наш торт на блюдо.

Невелика примітка: торт з пряників зі сметаною без випічки вийде незрівнянно смачним, якщо внести трохи креативу. Наприклад, можна додати пару крапель рому або лікеру, змішати різні фрукти. Прянощі і цитрусова цедра теж відіграють важливу роль. Не забудьте перед дегустацією настояти торт в холодильнику. Це обов’язково для просочення пряників.

Повітряний десерт: розгадайте секрет

Ви коли-небудь пробували торт з печива і зефіру? Приготування такого диво-десерту не вимагає випікання. Пряники можна використовувати ванільні, шоколадні або медові. М’ятний варіант не особливо підійде. А ось вибір зефіру у вас необмежений. Зефірний прошарок надасть торту додаткову легкість і надзвичайний смак. З такої кількості інгредієнтів вийде величезний торт, якого вистачить, щоб нагодувати велику компанію друзів.

торт з печива і зефіруСклад:

  • 1 кг пряників;
  • 7 шт. бананів;
  • 7-8 шт. зефіру;
  • 500 мл сметани;
  • 80 мл вершків;
  • 50 г какао-порошку;
  • 125 г цукрового піску.

Приготування:

  1. Давайте приступимо. Візьмемо пряники і швидко їх переробимо. Яким чином? Так просто подрібнемо рівноцінними кубиками. Клопітно, але гра варта свічок.
  2. Аналогічно поріжемо бананову м’якоть. Не потрібно подрібнювати банани до консистенції пюре.
  3. Зефір також наріжемо кубиками. Пару шматочків можна з’їсти, поки ніхто не бачить. Так смачніше.
  4. Вершки і сметану викладаємо в глибоку піалу.
  5. Пожужжимо? Включаємо міксер або блендер і збиваємо ці компоненти. Досвідчені господині без праці впораються з цим завданням за допомогою віночка.
  6. Додамо порошок какао і цукровий пісок.
  7. Любителі кулінарних експериментів можуть доповнити смак торта меленим імбиром, корицею або мускатом.
  8. Тепер прийшов час з’єднати приготований крем з пряниково-зефірною масою.
  9. Подивіться – яка гра фарб! Шоколадні шматочки пряників в поєднанні з рожевим і білим зефіром просто зачаровують.
  10. Беремо саме красиве блюдо і викладаємо на нього наш торт.
  11. Тут вже пора підключити фантазію: сформуйте торт, прикрасьте його та відправте на кілька годин в холодильник.

Пряники – універсальна основа для десерту без випічки. Давайте підсумуємо. Вищеописані рецепти – це всього лише крапля в кондитерському океані. Існують сотні різних способів приготування пряникових десертів. Можна поєднувати пряники з тропічними фруктами, ягодами. Ідеально підійде заварний крем. На швидку руку можна додавати згущене молоко або іриску. Прикраса – справа смаку і вашої фантазії. Для цього використовують пряничну крихту, кокосову, шоколадну стружку, цитрусову цедру. Приємного апетиту!