Торт з пряників зі сметаною: рецепт без випікання
Давайте побудуємо пряниковий будиночок, точніше, зробимо торт з пряників зі сметаною. Рецепт його дивує своєю невимушеною простотою. А от смак, м’якість і вишуканість такого десерту назавжди залишаться в серцях гурманів. Пряникові торти – це десерти з розряду на швидку руку. Парочка таких рецептів обов’язково повинна поповнити вашу кулінарну книгу.
Торт з пряників з бананами і сметаною
Неймовірно, але факт: пряники, які далеко не всі люблять, можуть відіграти корисну роль і стати смачною основою для торта. Випікати його не потрібно, тому подібні ласощі можуть з’явитися на вашому столі за помахом чарівної палички.
Але деякі хитрощі в приготуванні такого десерту все-таки є, зокрема:
- можна вибрати абсолютно будь-які сорти пряників, але краще всього з кремом поєднуються шоколадні;
- пряники потрібно розрізати уздовж, розділивши на дві частини;
- чим тонше пряникова основа, тим краще просочиться крем;
- класичний крем робиться зі сметани і цукрового піску;
- смак сметанного крему можна доповнити вершками, шоколадом або сиром;
- без фруктів нікуди, тропічні нотки – це родзинка цього десерту;
- банани, персики, ананаси, малина, вишня – далеко не вичерпний перелік можливих начинок;
- прикраса – завершальний, але важливий етап, не пропускайте її.
Склад:
- 0,5 кг пряників;
- 0,2 кг сиру;
- 400 мл сметани;
- 3 банана;
- 100 г цукрового піску;
- 100 г ядер волоських горіхів.
Приготування:
- До нас їде ревізор: почнемо з підготовки всіх продуктів.
- В окремій піалі з’єднаємо сир, сметану і цукровий пісок.
- Озброїмося на кілька хвилин міксером або блендером і перетворимо цей набір інгредієнтів у вишуканий крем.
- Пряники розрізаємо уздовж на дві рівні половинки.
- Очищаємо банани від шкірки і нарізаємо часточками.
- Щоб розкрити всю вишуканість смаку горіхів, ми їх злегка просмажимо на сухій сковороді.
- Тепер маленька хитрість: візьмемо форму для приготування торта і вкриємо її поліетиленовим пакетом.
- Кожен пряниковий шматок вимочуємо в сметанному кремі і першим шаром викладаємо у форму.
- Зверху пряниковий корж трохи приправимо кремом.
- Далі викладемо шматочки бананів.
- Посипаємо банани подрібненими горішками і поливаємо кремом.
- У такому порядку продовжуємо складання торта, поки вистачає інгредієнтів.
- Потім акуратно викладаємо з пакету наш торт на блюдо.
Невелика примітка: торт з пряників зі сметаною без випічки вийде незрівнянно смачним, якщо внести трохи креативу. Наприклад, можна додати пару крапель рому або лікеру, змішати різні фрукти. Прянощі і цитрусова цедра теж відіграють важливу роль. Не забудьте перед дегустацією настояти торт в холодильнику. Це обов’язково для просочення пряників.
Повітряний десерт: розгадайте секрет
Ви коли-небудь пробували торт з печива і зефіру? Приготування такого диво-десерту не вимагає випікання. Пряники можна використовувати ванільні, шоколадні або медові. М’ятний варіант не особливо підійде. А ось вибір зефіру у вас необмежений. Зефірний прошарок надасть торту додаткову легкість і надзвичайний смак. З такої кількості інгредієнтів вийде величезний торт, якого вистачить, щоб нагодувати велику компанію друзів.
Склад:
- 1 кг пряників;
- 7 шт. бананів;
- 7-8 шт. зефіру;
- 500 мл сметани;
- 80 мл вершків;
- 50 г какао-порошку;
- 125 г цукрового піску.
Приготування:
- Давайте приступимо. Візьмемо пряники і швидко їх переробимо. Яким чином? Так просто подрібнемо рівноцінними кубиками. Клопітно, але гра варта свічок.
- Аналогічно поріжемо бананову м’якоть. Не потрібно подрібнювати банани до консистенції пюре.
- Зефір також наріжемо кубиками. Пару шматочків можна з’їсти, поки ніхто не бачить. Так смачніше.
- Вершки і сметану викладаємо в глибоку піалу.
- Пожужжимо? Включаємо міксер або блендер і збиваємо ці компоненти. Досвідчені господині без праці впораються з цим завданням за допомогою віночка.
- Додамо порошок какао і цукровий пісок.
- Любителі кулінарних експериментів можуть доповнити смак торта меленим імбиром, корицею або мускатом.
- Тепер прийшов час з’єднати приготований крем з пряниково-зефірною масою.
- Подивіться – яка гра фарб! Шоколадні шматочки пряників в поєднанні з рожевим і білим зефіром просто зачаровують.
- Беремо саме красиве блюдо і викладаємо на нього наш торт.
- Тут вже пора підключити фантазію: сформуйте торт, прикрасьте його та відправте на кілька годин в холодильник.
Пряники – універсальна основа для десерту без випічки. Давайте підсумуємо. Вищеописані рецепти – це всього лише крапля в кондитерському океані. Існують сотні різних способів приготування пряникових десертів. Можна поєднувати пряники з тропічними фруктами, ягодами. Ідеально підійде заварний крем. На швидку руку можна додавати згущене молоко або іриску. Прикраса – справа смаку і вашої фантазії. Для цього використовують пряничну крихту, кокосову, шоколадну стружку, цитрусову цедру. Приємного апетиту!