Піца – це своєрідний пиріг, у якого начинка не закрита, а акуратно розкладена по всій поверхні. Зазвичай класична піца має круглу форму, але багато наших співвітчизників роблять її за розмірами листа, тобто прямокутною.

Піца з куркою і ананасами

Піца вважається національним блюдом італійської кухні. Вона стала настільки популярною, що стала улюбленим блюдом для жителів багатьох країн світу.

Наприклад, на Гавайських островах поширена піца гавайська з ананасами, оскільки цих фруктів на островах дуже багато.

Тому начинка залежить від тих національних продуктів, якими багата та або інша країна.

Традиційна італійська піца містить три головні складові – це помідори, оливкова олія і сир різних сортів. А тісто виготовляють з допомогою дріжджів, води, солі, борошна, олії оливкової. В північних регіонах країни люблять товсті і пишні коржі, а от ближче до півдня їх розгортають тонкими і майже без бортиків.

Перевага відкритого пирога в тому, що він досить ситний завдяки борошняній основі, а також зберігає всі смакові і корисні властивості продуктів, які викладаються зверху. Взагалі, печені страви містять менше холестерину порівняно з смаженими, а значить – вони більш корисні для здоров’я.

Ананас як соковита начинка для піци

Одним з видів цього пирога є досить поширена піца з ананасами. Вона може бути доповнена креветками, ковбасою або куркою. Так, наприклад, піца з шинкою та ананасами здатна швидко вгамувати ваш голод, і зможе замінити набридливе звичний вечерю.

Поєднання продуктів з ананасами сприятливо впливає на травний процес, оскільки цей фрукт сприяє швидкому засвоєнню і перетравленню їжі.

Піца з куркою і ананасами 2

Для того щоб вибрати стиглий ананас свіжий, потрібно звертати увагу на шкірку – вона повинна бути темна.

М’якоть всередині – солодка, жовто-оранжевого кольору без зелені, з приємним ароматом. Якщо на поверхні ви виявили вм’ятини – не купуйте цей фрукт, він зіпсований.

Ті ж, хто не бажає «гратися» з вибором свіжого плоду, потім чистити його, можуть відразу купити консервований ананас. Така консервація легко відкривається, швидко нарізається, що прискорює процес приготування. Цей вибір ви робите на свій розсуд.

Соковита піца з куркою і ананасами

Якщо вам набридли робочі дні, зберіть друзів на вихідних і випікати піцу. Наприклад, піца з ананасами і ковбасою готується дуже швидко, не потрібно втрачати час на підготовку м’яса.

Не любите ковбасу – замініть її шинкою! Але піца з куркою і ананасами є, на мій погляд, найсмачнішим поєднанням м’яса і фруктів.

Для приготування тіста нам потрібно:

  • сухі дріжджі – 10 грам;
  • борошно – 450 грам;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • масло оливкове – 2 ложки;
  • вода – 1 стакан або 250мл.

до Речі, воду можна замінити сироваткою або молоком – тісто вийде м’якше і пластичніше.

Для начинки беремо:

  • томатний соус;
  • помідори;
  • куряче філе;
  • ананас свіжий або консервований;
  • сир твердих сортів.

У першу чергу потрібно приготувати тісто. Рідина трохи підігріваємо, щоб була ледве-ледве теплою. Виливаємо в миску, додаємо туди дріжджі, сіль, цукор, половину борошна. Дуже добре перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин. Даємо можливість прокинутися дріжджовим бактеріям.

Далі наливаємо масло, розмішуємо і поступово закидаємо решту борошно. Коли тісто стало досить щільне, накриваємо і відставляємо на півгодини. Потім переминаем його, ділимо на 2 частини, розкачуємо кола, кладемо на змащені маслом деко.

піца

Готуємо начинку. Почнемо з м’яса. Філе промиваємо під проточною водою, нарізаємо невеликими шматочками.

На розпечену сковороду з маслом засипаємо м’ясо, приправляємо, смажимо до готовності.

Далі ріжемо ананаси шматочками, помідори тонко кільцями або півкільцями. Сир натираємо на дрібній тертці.

Викладаємо начинку. Тісто змащуємо соусом, кладемо помідори, на них – куряче філе. Потім м’якоть ананаса, сир. Всі шари розподіляємо в процесі рівномірно, щоб не було порожніх місць на тесті.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо піцу на 15 хвилин випікати.

Готова піца з куркою і ананасами нарізається і подається на стіл. Її соковитий і злегка солодкуватий смак не залишить байдужим нікого з ваших друзів.

Для любителів морепродуктів – піца з креветками і ананасами

Для тесту нам знадобиться:

Піца з куркою і ананасами 4

  • 250 гр. тіста дріжджового (можна купити готове);
  • 250 гр. шинки;
  • 150 гр. креветок, очищених;
  • 250 гр. твердого сиру;
  • баночка консервованих ананасів;
  • 3 помідори;
  • 4 ложки соусу (кетчупу з майонезом).

Приготування піци. Відварюємо креветки в підсоленій воді хвилин 5. Якщо вони не очищені, потрібно видалити панцир і голову. Ананаси, помідори, шинку нарізаємо шматочками або скибочками. До речі, щоб помідори були м’якше, бажано зняти шкірку. Сир натираємо.

розкачуємо Тісто, кладемо на деко, змащуємо соусом. Викладаємо в такій послідовності: креветки з шинкою, ананаси, помідори, сир. Відправляємо в духовку, нагріту до 190 градусів на 15-20 хвилин.

Піца – чудовий спосіб порадувати коханих і дорогих вашому серцю людей унікальним за своїм складом пирогом. Тому що на нього можна покласти все, що душі сподобається. Тобто – від різних овочів, фруктів, зелені до м’ясних і рибних продуктів.

От тільки треба дивитися, щоб всі використовувані інгредієнти поєднувалися між собою. Дерзайте!