Піца – це своєрідний пиріг, у якого начинка не закрита, а акуратно розкладена по всій поверхні. Зазвичай класична піца має круглу форму, але багато наших співвітчизників роблять її за розмірами листа, тобто прямокутною.
Піца вважається національним блюдом італійської кухні. Вона стала настільки популярною, що стала улюбленим блюдом для жителів багатьох країн світу.
Наприклад, на Гавайських островах поширена піца гавайська з ананасами, оскільки цих фруктів на островах дуже багато.
Тому начинка залежить від тих національних продуктів, якими багата та або інша країна.
Традиційна італійська піца містить три головні складові – це помідори, оливкова олія і сир різних сортів. А тісто виготовляють з допомогою дріжджів, води, солі, борошна, олії оливкової. В північних регіонах країни люблять товсті і пишні коржі, а от ближче до півдня їх розгортають тонкими і майже без бортиків.
Перевага відкритого пирога в тому, що він досить ситний завдяки борошняній основі, а також зберігає всі смакові і корисні властивості продуктів, які викладаються зверху. Взагалі, печені страви містять менше холестерину порівняно з смаженими, а значить – вони більш корисні для здоров’я.
Одним з видів цього пирога є досить поширена піца з ананасами. Вона може бути доповнена креветками, ковбасою або куркою. Так, наприклад, піца з шинкою та ананасами здатна швидко вгамувати ваш голод, і зможе замінити набридливе звичний вечерю.
Поєднання продуктів з ананасами сприятливо впливає на травний процес, оскільки цей фрукт сприяє швидкому засвоєнню і перетравленню їжі.
Для того щоб вибрати стиглий ананас свіжий, потрібно звертати увагу на шкірку – вона повинна бути темна.
М’якоть всередині – солодка, жовто-оранжевого кольору без зелені, з приємним ароматом. Якщо на поверхні ви виявили вм’ятини – не купуйте цей фрукт, він зіпсований.
Ті ж, хто не бажає «гратися» з вибором свіжого плоду, потім чистити його, можуть відразу купити консервований ананас. Така консервація легко відкривається, швидко нарізається, що прискорює процес приготування. Цей вибір ви робите на свій розсуд.
Якщо вам набридли робочі дні, зберіть друзів на вихідних і випікати піцу. Наприклад, піца з ананасами і ковбасою готується дуже швидко, не потрібно втрачати час на підготовку м’яса.
Не любите ковбасу – замініть її шинкою! Але піца з куркою і ананасами є, на мій погляд, найсмачнішим поєднанням м’яса і фруктів.
Для приготування тіста нам потрібно:
до Речі, воду можна замінити сироваткою або молоком – тісто вийде м’якше і пластичніше.
Для начинки беремо:
У першу чергу потрібно приготувати тісто. Рідина трохи підігріваємо, щоб була ледве-ледве теплою. Виливаємо в миску, додаємо туди дріжджі, сіль, цукор, половину борошна. Дуже добре перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин. Даємо можливість прокинутися дріжджовим бактеріям.
Далі наливаємо масло, розмішуємо і поступово закидаємо решту борошно. Коли тісто стало досить щільне, накриваємо і відставляємо на півгодини. Потім переминаем його, ділимо на 2 частини, розкачуємо кола, кладемо на змащені маслом деко.
Готуємо начинку. Почнемо з м’яса. Філе промиваємо під проточною водою, нарізаємо невеликими шматочками.
На розпечену сковороду з маслом засипаємо м’ясо, приправляємо, смажимо до готовності.
Далі ріжемо ананаси шматочками, помідори тонко кільцями або півкільцями. Сир натираємо на дрібній тертці.
Викладаємо начинку. Тісто змащуємо соусом, кладемо помідори, на них – куряче філе. Потім м’якоть ананаса, сир. Всі шари розподіляємо в процесі рівномірно, щоб не було порожніх місць на тесті.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо піцу на 15 хвилин випікати.
Готова піца з куркою і ананасами нарізається і подається на стіл. Її соковитий і злегка солодкуватий смак не залишить байдужим нікого з ваших друзів.
Для тесту нам знадобиться:
Приготування піци. Відварюємо креветки в підсоленій воді хвилин 5. Якщо вони не очищені, потрібно видалити панцир і голову. Ананаси, помідори, шинку нарізаємо шматочками або скибочками. До речі, щоб помідори були м’якше, бажано зняти шкірку. Сир натираємо.
розкачуємо Тісто, кладемо на деко, змащуємо соусом. Викладаємо в такій послідовності: креветки з шинкою, ананаси, помідори, сир. Відправляємо в духовку, нагріту до 190 градусів на 15-20 хвилин.
Піца – чудовий спосіб порадувати коханих і дорогих вашому серцю людей унікальним за своїм складом пирогом. Тому що на нього можна покласти все, що душі сподобається. Тобто – від різних овочів, фруктів, зелені до м’ясних і рибних продуктів.
От тільки треба дивитися, щоб всі використовувані інгредієнти поєднувалися між собою. Дерзайте!