На південних землях нашої планети росте велика трава в довжину до 10 метрів. На стеблі формується гроно, що складається з декількох кистей, а на кожній з них виростає близько 20 диво-фруктів.

Ви запитаєте, що це? Це солодкий, м’який, приємний на смак банан, шкірка у якого має красивий жовтий колір.

Існує три види плода:

  • Брамінів – найпоширеніший сорт;
  • китайська карликовий – дуже солодкий;
  • плантайн – його в сирому вигляді не їдять, з нього виготовляють борошно, суп, чіпси, пиво.

З даного фрукта готують різні страви, особливо в тих країнах, де він замінює основні продукти. Наприклад, хліб, м’ясо, картоплю. Його запікають, смажать, варять, сушать, коптять. У нас цей плід – це більше десертний фрукт.

З нього готують пироги (наприклад, пиріг з бананом), кекси, торти, мафіни, варення. Часто застосовують в якості начинки, додають желе, морозиво, йогурти і т. д.

Пиріг з бананами на кефірі

пиріг з бананами3

Продукти:

  • 3 банана;
  • 50 грам масла вершкового;
  • склянка цукру;
  • яйце куряче;
  • склянку кефіру;
  • 2 склянки борошна;
  • ложечка соди;
  • пів-ложечки солі.

Масло нарізаємо ножем або натираємо на тертці, додаємо до нього сіль, цукор, яйце. Розтираємо все цю суміш. Потім додаємо пюре з м’якоті плоду, кефір із содою, розмішуємо. Поступово всипаємо борошно.

Готове тісто випікаємо при 200 градусах у змащеній формі для кексів спочатку 20 хвилин, потім накриваємо фольгою і ще 30 хвилин.

Ось такий пиріг на кефірі у нас вийшов, а солодкий плід надав йому чудовий смак!

Сирний пиріг з бананами

Продукти:

  • 150 грам сиру;
  • 120 грам цукру;
  • 60 грам вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 120 грам борошна;
  • 2 банана;
  • Ванілін;
  • ? Ложечки соди;
  • 1 ложечка цедри лимона;
  • цукрова пудра.

Пиріг з бананами і сиром

пиріг з бананами2

готуємо так:

  1. Збиваємо цукор з яйцями в пінку.
  2. Змішуємо масло з сиром, додаємо до яєць.
  3. Додаємо соду, ванілін, борошно, цедру, перемішуємо.
  4. Банани ріжемо кружальцями, додаємо до тіста.
  5. Виливаємо тісто у форму, яку перед цим змастили маслом.
  6. Ставимо в духовку на 35 хвилин. Попередньо її потрібно розігріти до 180 градусів.

Сирний пиріг з бананами посипаємо цукровою пудрою. Така корисна смакота стане улюбленим ласощами діток. Невеликий секрет: можна також додати замість одного банана один великий ківі, тоді у нас вийде сирний пиріг з ківі і бананом.

Властивості жовтого плода

У нашому жовтому фрукті багато цукру, крохмалю, пектину, клітковини, азотистих речовин, органічних кислот, вітамінів, каротину і мінеральних речовин. Вони гармоніюють між собою, в результаті чого не викликають алергічної реакції, а навпаки є хорошим джерелом енергії та радості. Тому його дають і дуже маленьким діткам. Тільки діабетикам його небажано вживати з-за великої кількості цукру.

Він знімає депресивний стан, допомагає виробляти гемоглобін, знижує тиск, допомагає налагодити нормальні функції шлунка, кишечника, знімає підвищену кислотність. Плід добре втамовує голод завдяки своїм властивостям, тому може використовуватися при дієтах. Калорій у нього всього 96 ккал, а жирів практично немає.

Банановий шоколадний пиріг

пиріг з бананами6

Склад:

  • 3 банана;
  • 2 ложечки соку з лимона;
  • 3 склянки просіяного борошна;
  • ложечка розпушувача;
  • 1,5 ложечки соди;
  • 0,25 ложечки солі;
  • 165 г маргарину або вершкового масла;
  • 2 склянки цукру;
  • 3 яйця;
  • 2 ложечки ваніліну;
  • 1,5 склянки свіжого молока;
  • 100 грам шоколадних чіпсів;
  • 75 грам волоських горіхів;
  • 0,5 склянки сметанки;
  • 125 грам шоколаду;
  • 0,5 склянки хороших вершків;
  • ложечка кориці.

В мисочці змішуємо корицю, соду, розпушувач, сіль, ванілін і борошно. В іншій – маргарин, сметану, цукор. Збиваємо, по одному додаємо яйця, борошно зі спеціями, потім молоко.

Розминаємо банан з соком лимона до пюре. Подрібнюємо горіхи. Все це з шоколадними чіпсами додаємо в тісто, перемішуємо.

Змащену маслом форму посипаємо борошном або манкою. Вливаємо тісто. Печемо в розігрітій духовці при 180 градусах хвилин 45-60. Перевіряємо готовність зубочисткою. Вона повинна бути сухою. Виймаємо з духовки. Через 5 хвилин виймаємо з форми.

Крем для пирога робимо шоколадний. Розтоплюємо шоколад за допомогою водяної бані, трохи студим. Через кілька хвилин збиваємо його з половиною вершків, тільки не перебиваємо. Решта вершки просто змішуємо. Крем готовий!

Готовий пиріг з бананами розрізаємо навпіл. Одну половинку змащуємо кремом, кладемо шматочки банана, накриваємо другою. Верх і боки також намазуємо кремом. Прикрашаємо нашим фруктом. Ставимо в холодильник на просочення.

Ваш святковий солодкий стіл день народження буде найсмачнішим і чудовим!

Пиріг з яблуками і бананами

пиріг з бананами1

Склад:

  • півтори склянки борошна;
  • 2 середніх яйця;
  • склянку солодкого цукру;
  • 200 грам сметани;
  • 2 жовтих фрукта;
  • 0,5 ложечки соди;
  • 2 яблука;
  • 2 ложечки масла вершкового;
  • щіпка сольки.

Яблука чистимо від шкірки, видаляємо насіння, ріжемо на часточки, а банани – нарізаємо кружечками. Викладаємо їх на дно форми, змащену маслом, посипану манкою.

Збиваємо цукор з яйцями з допомогою міксера до тих пір, поки цукор не розтане, потім додаємо сметану, соду, сіль і борошно. Соду не гасимо, сметана – прекрасний замінник оцту. Також, за вашим бажанням, можна використовувати замість соди розпушувач, який надає тісту пишність і зростання.

Дане наливаємо тісто у форму з яблуками і бананами. Випікаємо 40 хвилин в розігрітій духовці до 180 градусах. Готовий яблучно-банановий пиріг витягаємо з форми через кілька хвилин після випікання.

Прикрасити пиріг можна фруктами, ягодами, цукровою пудрою (посипати у вигляді квітки або серця). Тертий шоколад не тільки додасть випічці красивий вигляд, але і порадує ласунів, а білковий крем красиво покрити верх пирога.

Пиріг з бананами – бажаний, улюблений десерт всіх діток і дорослих. Він порадує своїм смаком під час усіх свят у вашому домі. Приємного апетиту з банановими десертами!