На південних землях нашої планети росте велика трава в довжину до 10 метрів. На стеблі формується гроно, що складається з декількох кистей, а на кожній з них виростає близько 20 диво-фруктів.
Ви запитаєте, що це? Це солодкий, м’який, приємний на смак банан, шкірка у якого має красивий жовтий колір.
Існує три види плода:
З даного фрукта готують різні страви, особливо в тих країнах, де він замінює основні продукти. Наприклад, хліб, м’ясо, картоплю. Його запікають, смажать, варять, сушать, коптять. У нас цей плід – це більше десертний фрукт.
З нього готують пироги (наприклад, пиріг з бананом), кекси, торти, мафіни, варення. Часто застосовують в якості начинки, додають желе, морозиво, йогурти і т. д.
Продукти:
Масло нарізаємо ножем або натираємо на тертці, додаємо до нього сіль, цукор, яйце. Розтираємо все цю суміш. Потім додаємо пюре з м’якоті плоду, кефір із содою, розмішуємо. Поступово всипаємо борошно.
Готове тісто випікаємо при 200 градусах у змащеній формі для кексів спочатку 20 хвилин, потім накриваємо фольгою і ще 30 хвилин.
Ось такий пиріг на кефірі у нас вийшов, а солодкий плід надав йому чудовий смак!
Продукти:
готуємо так:
Сирний пиріг з бананами посипаємо цукровою пудрою. Така корисна смакота стане улюбленим ласощами діток. Невеликий секрет: можна також додати замість одного банана один великий ківі, тоді у нас вийде сирний пиріг з ківі і бананом.
У нашому жовтому фрукті багато цукру, крохмалю, пектину, клітковини, азотистих речовин, органічних кислот, вітамінів, каротину і мінеральних речовин. Вони гармоніюють між собою, в результаті чого не викликають алергічної реакції, а навпаки є хорошим джерелом енергії та радості. Тому його дають і дуже маленьким діткам. Тільки діабетикам його небажано вживати з-за великої кількості цукру.
Він знімає депресивний стан, допомагає виробляти гемоглобін, знижує тиск, допомагає налагодити нормальні функції шлунка, кишечника, знімає підвищену кислотність. Плід добре втамовує голод завдяки своїм властивостям, тому може використовуватися при дієтах. Калорій у нього всього 96 ккал, а жирів практично немає.
Склад:
В мисочці змішуємо корицю, соду, розпушувач, сіль, ванілін і борошно. В іншій – маргарин, сметану, цукор. Збиваємо, по одному додаємо яйця, борошно зі спеціями, потім молоко.
Розминаємо банан з соком лимона до пюре. Подрібнюємо горіхи. Все це з шоколадними чіпсами додаємо в тісто, перемішуємо.
Змащену маслом форму посипаємо борошном або манкою. Вливаємо тісто. Печемо в розігрітій духовці при 180 градусах хвилин 45-60. Перевіряємо готовність зубочисткою. Вона повинна бути сухою. Виймаємо з духовки. Через 5 хвилин виймаємо з форми.
Крем для пирога робимо шоколадний. Розтоплюємо шоколад за допомогою водяної бані, трохи студим. Через кілька хвилин збиваємо його з половиною вершків, тільки не перебиваємо. Решта вершки просто змішуємо. Крем готовий!
Готовий пиріг з бананами розрізаємо навпіл. Одну половинку змащуємо кремом, кладемо шматочки банана, накриваємо другою. Верх і боки також намазуємо кремом. Прикрашаємо нашим фруктом. Ставимо в холодильник на просочення.
Ваш святковий солодкий стіл день народження буде найсмачнішим і чудовим!
Склад:
Яблука чистимо від шкірки, видаляємо насіння, ріжемо на часточки, а банани – нарізаємо кружечками. Викладаємо їх на дно форми, змащену маслом, посипану манкою.
Збиваємо цукор з яйцями з допомогою міксера до тих пір, поки цукор не розтане, потім додаємо сметану, соду, сіль і борошно. Соду не гасимо, сметана – прекрасний замінник оцту. Також, за вашим бажанням, можна використовувати замість соди розпушувач, який надає тісту пишність і зростання.
Дане наливаємо тісто у форму з яблуками і бананами. Випікаємо 40 хвилин в розігрітій духовці до 180 градусах. Готовий яблучно-банановий пиріг витягаємо з форми через кілька хвилин після випікання.
Прикрасити пиріг можна фруктами, ягодами, цукровою пудрою (посипати у вигляді квітки або серця). Тертий шоколад не тільки додасть випічці красивий вигляд, але і порадує ласунів, а білковий крем красиво покрити верх пирога.
Пиріг з бананами – бажаний, улюблений десерт всіх діток і дорослих. Він порадує своїм смаком під час усіх свят у вашому домі. Приємного апетиту з банановими десертами!