«Наполеон»-хто не любить цей смачний, повітряний, соковитий, неперевершений десерт? Він асоціюється з дитинством, рідним домом, пахне затишком і мамою, має надзвичайний смак, особливо той, який приготований в домашніх умовах.
Як відомо, торт «Наполеон» готується в духовці, а ми розповімо, як приготувати для цього торта коржі на сковорідці.
Торт «Наполеон» на сковороді
Інгредієнти:
борошно – 3 (4) склянки;
маргарин – пачка;
вода (холодна) – 70 мілілітрів;
молоко – 0,7 літра;
цукор-пісок – 5 столових ложок;
сіль – щіпка;
ванільний цукор – пакетик;
борошно (крем) – 1,5 столових ложки;
яйце – одне;
масло – 200 грам.
Приготування
У просіяне борошно додати сіль, маргарин і холодну воду, замісити туге тісто і відправити в холодильник на півгодини;
Дістати, розділити на 10 частин, кожну з яких дуже тоненько розкачати (приблизно один міліметр), надати форму з допомогою кришки або тарілки;
Кожен пласт наколоти довільно виделкою в різних місцях і викласти на розпечену сковорідку;
Обсмажити приблизно по хвилині кожну сторону;
Коли коржі будуть готові, зробити крем: закип’ятити півлітра молока;
В окремому посуді перетерти цукровий пісок з яйцем, додати борошно і решту молока (200 мл). Це все гарненько перемішати;
Коли молоко закипить, отриману суміш тоненькою цівкою потроху влити в нього. Добре перемішати крем, поки не загусне;
Вимкнути вогонь і відразу додати вершкове масло;
Трохи остившім кремом змастити коржі;
При бажанні кожен шар посипати рубаним волоським горіхом;
В прохолодному місці дати просочитися тортику.
«Наполеон» з сметаною
Інгредієнти:
Для коржів:
борошно – 300 грам;
яйце – одне;
маргарин – 100 грам;
сметана – 200 грам;
цукор-пісок – 3 ложки;
сода – чайна ложечка;
оцет – столова ложка;
сіль – щіпка.
Для крему:
молоко – 250 мілілітрів;
борошно – 4 ложки;
масло – 200 грам;
цукор – 300 грам.
Приготування
Розтерти до однорідності сметану з розм’якшеним маргарином;
Додати просіяне мучку, яйце, сіль, цукор і соду (гашене оцтом);
Замісити тісто, щоб воно було еластичним і м’яким;
Залишити його на 30 хвилин, а потім поділити на 8-10 частин і кожну розкотити в тонкий пласт;
Заготовки прикрити серветкою або кухонним рушником, щоб не обвітрювалися;
Мимоволі наколоти поверхню млинців виделкою в декількох місцях;
Добре нагріти суху сковорідку і викласти корж;
Обсмажити з двох боків до рум’яності;
Поки коржі остигають, приготувати крем: налити молоко в каструльку і поставити на вогонь;
У гаряче молоко (не кипляче), постійно помішуючи, вести потроху цукровий пісок, олію і мучку. Проварити на маленькому вогні крем до загустіння;
Теплим перемазати кремом млинці, трохи притискаючи;
Прикрасити тертим шоколадом, горіхами або крихтою з коржа.
Сирний «Наполеон» на сковороді
Інгредієнти:
Тісто:
сирок – 200 грам;
яйця – одне;
цукор-пісок – стакан;
борошно – 300 грам;
сода – чайна ложечка;
ванілін – пакетик.
Приготування
Сирок перемішати з цукром (можна блендером);
Додати яйце, соду (гашену оцтом), ванілін і мучицу;
Гарненько все перемішати;
Тісто виходить щільним, але не дуже крутим;
Поділити його на вісім частин і розкачати кожну тонким пластом, надати круглу форму, кожну заготовку проколоти виделкою;
Обсмажити на сухій сковорідці з обох боків до рум’яності;
Можна використовувати крем з вищевказаного рецепта.
Медовий торт на сковороді
Інгредієнти:
сметана (30 % жирності) – 400 мілілітрів;
сода – пів чайної ложечки;
мед – 50 мілілітрів;
цукровий пісок – стакан;
мучка – стакан;
яйця – три;
розпушувач – чайна ложечка;
масло рослинне;
ванільний цукор.
Приготування
Гарненько збити міксером яйця;
Продовжуючи збивати, потроху всипати півсклянки цукру і додати мед;
Тонкою цівкою влити трішки олії і збити масу до однорідності;
Розмазати його по всій поверхні, накрити щільною кришкою і смажити близько трьох хвилин до рум’яності;
Акуратно провести лопаткою по краях млинця і перевернути на іншу сторону;
Знову накрити кришкою;
Перекласти готовий корж на посуд і точно так само випекти ще два коржа;
Збити сметану, потроху всипати залишився цукровий пісок і ванільний цукор;
Остиглі млинці викласти один на друга, добре промазати кремом;
Залишити десерт просочуватися на кілька годин при кімнатній температурі;
Прикрасити горіхами або шоколадом.
Рецепт торта «Хвилинка» на сковороді
Інгредієнти:
Коржі:
молоко згущене – баночка;
борошно – три склянки;
яйце – одне;
сода – чайна ложечка.
Крем:
молоко – 800 мілілітрів;
мучка – три ложки;
яйце – одне;
цукровий пісок – стакан;
ванілін.
Приготування
згущене молоко змішати з яєчком, додати соду (погашену оцтом) і просіяне борошно;
Замісити тісто;
Поділити на 8 однакових кульок;
Присипати стіл мучкой і розкачати кожен в тонкий млинець;
по Черзі викласти коржі на розігріту суху сковорідку і обсмажити з двох сторін буквально хвилинку!;
Краю готових заготовок трохи обрізати, а крихта пустити на присипку для прикраси тортика;
Для крему збити яйце з цукром, додати борошно і ванільний цукор, влити тоненькою цівкою молоко;
Поставити на повільний вогонь і, постійно помішуючи варити, поки не загусне;
Дати крему охолонути і змастити млинці;
Їх можна перекласти курагою, чорносливом, горіхами, бананами або ківі;
Верхній шар присипати крихтою і відправити десерт на годину в холод;
Швидко просочившись стає дуже ніжним і м’яким.
Сирна «Хвилинка» без випічки
Інгредієнти:
сирок – 750 грам;
вершки (не менше 30% жирності) – 1, 5 склянки;
молоко – 1, 5 склянки;
цукор – ложка;
печиво (бісквітне) – 500 грам;
пудинг ванільний (швидкорозчинний) – 160 грам.
Приготування
Щоб страва дійсно вийшло смачним, потрібно сир вибираємо тільки дуже ніжний і м’який:
Змішати його з цукровим порошком, влити вершки і молоко (стакан), висипати з пакетиків пудинг;
Гарненько збити все міксером;
Печиво змочити в останньому молоці і викласти в один шар на дно рознімної форми, покрити сирним кремом і знову викласти шар печива;
Повторити, поки не закінчаться інгредієнти;
Зверху присипати горішками або тертим шоколадом, відправити на дві годинки в холод.
Якщо зламався духова шафа або його просто немає вдома або на дачі, побалувати своїх рідних і близьких тортиком ви зможете за допомогою звичайної сковорідки, яка завжди знайдеться в арсеналі будь-якої хазяєчки.
Але і духовкою не потрібно нехтувати з цими рецептами, адже вони зможуть виручити завжди. Спробуйте приготувати випічку за вищевказаним рецептами, і вони назавжди займуть особливе місце у вашому серці!