«Наполеон»-хто не любить цей смачний, повітряний, соковитий, неперевершений десерт? Він асоціюється з дитинством, рідним домом, пахне затишком і мамою, має надзвичайний смак, особливо той, який приготований в домашніх умовах.

Як відомо, торт «Наполеон» готується в духовці, а ми розповімо, як приготувати для цього торта коржі на сковорідці.

Торт «Наполеон» на сковороді

торт «Наполеон» на сковороді
Інгредієнти:

  • борошно – 3 (4) склянки;
  • маргарин – пачка;
  • вода (холодна) – 70 мілілітрів;
  • молоко – 0,7 літра;
  • цукор-пісок – 5 столових ложок;
  • сіль – щіпка;
  • ванільний цукор – пакетик;
  • борошно (крем) – 1,5 столових ложки;
  • яйце – одне;
  • масло – 200 грам.

Приготування

  • У просіяне борошно додати сіль, маргарин і холодну воду, замісити туге тісто і відправити в холодильник на півгодини;
  • Дістати, розділити на 10 частин, кожну з яких дуже тоненько розкачати (приблизно один міліметр), надати форму з допомогою кришки або тарілки;
  • Кожен пласт наколоти довільно виделкою в різних місцях і викласти на розпечену сковорідку;
  • Обсмажити приблизно по хвилині кожну сторону;
  • Коли коржі будуть готові, зробити крем: закип’ятити півлітра молока;
  • В окремому посуді перетерти цукровий пісок з яйцем, додати борошно і решту молока (200 мл). Це все гарненько перемішати;
  • Коли молоко закипить, отриману суміш тоненькою цівкою потроху влити в нього. Добре перемішати крем, поки не загусне;
  • Вимкнути вогонь і відразу додати вершкове масло;
  • Трохи остившім кремом змастити коржі;
  • При бажанні кожен шар посипати рубаним волоським горіхом;
  • В прохолодному місці дати просочитися тортику.

«Наполеон» з сметаною

Інгредієнти:

Для коржів:

  • борошно – 300 грам;
  • яйце – одне;
  • маргарин – 100 грам;
  • сметана – 200 грам;
  • цукор-пісок – 3 ложки;
  • сода – чайна ложечка;
  • оцет – столова ложка;
  • сіль – щіпка.

Для крему:

  • молоко – 250 мілілітрів;
  • борошно – 4 ложки;
  • масло – 200 грам;
  • цукор – 300 грам.

Приготування

  • Розтерти до однорідності сметану з розм’якшеним маргарином;
  • Додати просіяне мучку, яйце, сіль, цукор і соду (гашене оцтом);
  • Замісити тісто, щоб воно було еластичним і м’яким;
  • Залишити його на 30 хвилин, а потім поділити на 8-10 частин і кожну розкотити в тонкий пласт;
  • Заготовки прикрити серветкою або кухонним рушником, щоб не обвітрювалися;
  • Мимоволі наколоти поверхню млинців виделкою в декількох місцях;
  • Добре нагріти суху сковорідку і викласти корж;
  • Обсмажити з двох боків до рум’яності;
  • Поки коржі остигають, приготувати крем: налити молоко в каструльку і поставити на вогонь;
  • У гаряче молоко (не кипляче), постійно помішуючи, вести потроху цукровий пісок, олію і мучку. Проварити на маленькому вогні крем до загустіння;
  • Теплим перемазати кремом млинці, трохи притискаючи;
  • Прикрасити тертим шоколадом, горіхами або крихтою з коржа.

Сирний «Наполеон» на сковороді

Інгредієнти:

Тісто:

  • сирок – 200 грам;
  • яйця – одне;
  • цукор-пісок – стакан;
  • борошно – 300 грам;
  • сода – чайна ложечка;
  • ванілін – пакетик.

Приготування

  • Сирок перемішати з цукром (можна блендером);
  • Додати яйце, соду (гашену оцтом), ванілін і мучицу;
  • Гарненько все перемішати;
  • Тісто виходить щільним, але не дуже крутим;
  • Поділити його на вісім частин і розкачати кожну тонким пластом, надати круглу форму, кожну заготовку проколоти виделкою;
  • Обсмажити на сухій сковорідці з обох боків до рум’яності;
  • Можна використовувати крем з вищевказаного рецепта.

Медовий торт на сковороді

Медовий торт на сковородіІнгредієнти:

  • сметана (30 % жирності) – 400 мілілітрів;
  • сода – пів чайної ложечки;
  • мед – 50 мілілітрів;
  • цукровий пісок – стакан;
  • мучка – стакан;
  • яйця – три;
  • розпушувач – чайна ложечка;
  • масло рослинне;
  • ванільний цукор.

Приготування

  • Гарненько збити міксером яйця;
  • Продовжуючи збивати, потроху всипати півсклянки цукру і додати мед;
  • Тонкою цівкою влити трішки олії і збити масу до однорідності;
  • Борошно просіяти з розпушувачем і содою;
  • Поступово її всипати в медову масу;
  • Розмішати все до однорідності;
  • Сковорідку розігріти, злегка змастити рослинним маслом;
  • Влити в неї третину тесту;
  • Розмазати його по всій поверхні, накрити щільною кришкою і смажити близько трьох хвилин до рум’яності;
  • Акуратно провести лопаткою по краях млинця і перевернути на іншу сторону;
  • Знову накрити кришкою;
  • Перекласти готовий корж на посуд і точно так само випекти ще два коржа;
  • Збити сметану, потроху всипати залишився цукровий пісок і ванільний цукор;
  • Остиглі млинці викласти один на друга, добре промазати кремом;
  • Залишити десерт просочуватися на кілька годин при кімнатній температурі;
  • Прикрасити горіхами або шоколадом.

Рецепт торта «Хвилинка» на сковороді

Інгредієнти:

Коржі:

  • молоко згущене – баночка;
  • борошно – три склянки;
  • яйце – одне;
  • сода – чайна ложечка.

Крем:

  • молоко – 800 мілілітрів;
  • мучка – три ложки;
  • яйце – одне;
  • цукровий пісок – стакан;
  • ванілін.

Приготування

  • згущене молоко змішати з яєчком, додати соду (погашену оцтом) і просіяне борошно;
  • Замісити тісто;
  • Поділити на 8 однакових кульок;
  • Присипати стіл мучкой і розкачати кожен в тонкий млинець;
  • по Черзі викласти коржі на розігріту суху сковорідку і обсмажити з двох сторін буквально хвилинку!;
  • Краю готових заготовок трохи обрізати, а крихта пустити на присипку для прикраси тортика;
  • Для крему збити яйце з цукром, додати борошно і ванільний цукор, влити тоненькою цівкою молоко;
  • Поставити на повільний вогонь і, постійно помішуючи варити, поки не загусне;
  • Дати крему охолонути і змастити млинці;
  • Їх можна перекласти курагою, чорносливом, горіхами, бананами або ківі;
  • Верхній шар присипати крихтою і відправити десерт на годину в холод;
  • Швидко просочившись стає дуже ніжним і м’яким.

Сирна «Хвилинка» без випічки

Інгредієнти:

  • сирок – 750 грам;
  • вершки (не менше 30% жирності) – 1, 5 склянки;
  • молоко – 1, 5 склянки;
  • цукор – ложка;
  • печиво (бісквітне) – 500 грам;
  • пудинг ванільний (швидкорозчинний) – 160 грам.

Приготування

Сирна «Хвилинка» без випічкиЩоб страва дійсно вийшло смачним, потрібно сир вибираємо тільки дуже ніжний і м’який:

  • Змішати його з цукровим порошком, влити вершки і молоко (стакан), висипати з пакетиків пудинг;
  • Гарненько збити все міксером;
  • Печиво змочити в останньому молоці і викласти в один шар на дно рознімної форми, покрити сирним кремом і знову викласти шар печива;
  • Повторити, поки не закінчаться інгредієнти;
  • Зверху присипати горішками або тертим шоколадом, відправити на дві годинки в холод.

Якщо зламався духова шафа або його просто немає вдома або на дачі, побалувати своїх рідних і близьких тортиком ви зможете за допомогою звичайної сковорідки, яка завжди знайдеться в арсеналі будь-якої хазяєчки.

Але і духовкою не потрібно нехтувати з цими рецептами, адже вони зможуть виручити завжди. Спробуйте приготувати випічку за вищевказаним рецептами, і вони назавжди займуть особливе місце у вашому серці!