Смак хрустких і розсипчастих трубочок з різними начинками знайомий кожному з дитинства. Ці ласощі й донині не поступаються в популярності бісквітам, тортам і домашньому печиву. Якщо ви вирішили приготувати таке частування вдома, білковий крем для трубочок стане ідеальним вибором.

Як зробити смачний крем з білків: поради кулінарів

Для того щоб приготувати ідеальний білковий крем, вам знадобляться всього лише кілька крапель соку лимона, білки, цукровий пісок і потужний міксер. На перший погляд все досить просто, чи не так? Насправді ж є певні тонкощі і нюанси, які потрібно враховувати:

трубочка з білковим кремом

  • Спочатку варто сказати декілька слів про якість своїх продуктів. Для крему потрібні свіжі і охолоджені яйця.
  • Будь-який посуд повинен бути ідеально чистим, сухим і знежиреним.
  • Дуже важливо збивати білкову масу не менше 5 хвилин, навіть якщо вам здається, що піна досить стійка.
  • При приготуванні заварного крему головне – простежити за цукровим сиропом. Не варто сильно кип’ятити рідину. Знімайте каструлю з вогню, як тільки цукор придбає легкий карамельний відтінок.
  • Якщо хочете надати білковому крему особливого забарвлення за допомогою харчових добавок і барвників, знайте, що використовувати можна тільки ті, в яких не міститься спирт.

І ще хочеться відзначити, що вся гамма смаку білкового крему в повній мірі розкривається тільки при кімнатній температурі, тому немає сенсу заготовляти начинку для ласощів про запас. Краще спекти стільки трубочок, щоб вистачило за раз вгамувати свої гастрономічні потреби.

Медово-ванільний крем

Білковий заварний крем для трубочок по цьому рецепту виходить незвичайно ніжним і смачним. Легкі нотки ванілі гармонійно поєднуються з вершковим смаком та медовим ароматом. Таке частування нікого не залишить байдужим.

білковий кремСклад:

  • ¼ ч. л. лимонного соку;
  • 3 яєчних білка;
  • ¾ склянки цукру;
  • ½ скл. меду;
  • ¼ скл. води;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту;
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Змішайте яєчні білки і лимонний сік. Збийте суміш міксером на середній швидкості до утворення м’яких піків.
  2. В окремій каструльці змішайте воду і цукор. Краще використовувати коричневий цукровий пісок, оскільки в такому випадку колір крему буде більш насиченим.
  3. Додайте в каструлю трохи меду.
  4. Доведіть рідину до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
  5. Тепер знову увімкніть міксер, але виберіть мінімальні оберти. Акуратно по крайці чаші влийте цукрову суміш у білки.
  6. Після того як вся рідина вміститься в чаші, переключіть міксер на високу швидкість і збивайте білки 6-7 хвилин.
  7. Тепер потрібно додати дрібку солі і чайну ложку рідкого ванільного екстракту.
  8. Продовжуйте збивати білки ще приблизно 2-3 хвилини.
  9. У підсумку ви повинні отримати стійку білкову масу.
  10. Можете сміливо приступати до начинки трубочок. Приємного апетиту!

Білково-сметанна начинка

Приготований за цим рецептом білковий крем підійде не тільки для трубочок з листкового тіста, але і стане чудовою начинкою для пишних еклерів і навіть пісочного печива. Яскраво-виражений вершковий смак при бажанні можна доповнити нотками кокоса або банана.

трубочки з білково-сметанним кремомСклад:

  • 4 яєчних білка;
  • 1 скл. цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 скл. жирної сметани.

Приготування:

  1. В окремому посуді змішайте склянку жирної, краще домашньої, сметани і 50 грам цукрового піску.
  2. Додайте пакетик ванільного цукру і ретельно збийте суміш міксером на високих обертах протягом 15 хвилин.
  3. Тепер в іншій мисці протягом 5 хвилин збиваємо охолоджені яєчні білки.
  4. Не перестаючи збивати, додаємо до яєчної маси цукор.
  5. Через 7-8 хвилин роботи міксером на високих обертах білки повинні перетворитися в стійку пінку.
  6. Вимикаємо міксер і потроху додаємо до білків сметанну основу.
  7. Акуратно, але впевнено вимішуємо крем силіконовою лопаткою.
  8. Білково-сметанний крем готовий. Відразу ж наповнюємо їм трубочки. Приємного апетиту!

Білковий крем з желатином

Крем для трубочок з листкового тіста, приготований за цим рецептом, більше нагадує начинку улюблених цукерок «Пташине молоко». Він набагато стійкіше своїх попередників. Його можна тривалий час зберігати в холодильнику. Прикрасьте трубочки з желатиновим кремом шоколадною крихтою – так вийде набагато смачніше.

білковий крем з желатиномСклад:

  • 2 ст. л. харчового желатину;
  • 1 ч. л. лимонної кислоти;
  • 5 яєчних білків;
  • 9 ст. л. води;
  • 1 і ½ скл. цукрового піску.

Приготування:

  1. У склянку додаємо желатин і заливаємо його 9 ложками гарячої води. Гарненько розмішуємо і залишаємо на 60 хвилин набухати.
  2. Через годину на паровій бані проварюємо желатинову суміш, не доводячи її до кипіння.
  3. В окремій мисці з високими бортиками збиваємо яєчні білки з цукром протягом 10 хвилин.
  4. Не перестаючи збивати, в яєчно-білкову суміш тоненькою цівкою вливаємо желатин.
  5. Вимішуємо крем міксером на середній швидкості ще 2-3 хвилини і вимикаємо.
  6. Білковий крем на основі желатину готовий, і можна сміливо начиняти їм спечені трубочки.

Білковий крем дуже часто використовують не тільки для начинки домашніх трубочок, але і для прикраси тортів, тістечок і бісквітів. Незважаючи на свою невагомість і пишність, він відмінно тримає форму, при цьому просто тане у роті. Але пам’ятайте: щоб отримати потрібну консистенцію, ви повинні чітко слідувати всім інструкціям і бути особливо уважними до деталей. Вдалої вам випічки і приємного апетиту!