Білковий крем для трубочок: смачні та перевірені рецепти
Смак хрустких і розсипчастих трубочок з різними начинками знайомий кожному з дитинства. Ці ласощі й донині не поступаються в популярності бісквітам, тортам і домашньому печиву. Якщо ви вирішили приготувати таке частування вдома, білковий крем для трубочок стане ідеальним вибором.
Як зробити смачний крем з білків: поради кулінарів
Для того щоб приготувати ідеальний білковий крем, вам знадобляться всього лише кілька крапель соку лимона, білки, цукровий пісок і потужний міксер. На перший погляд все досить просто, чи не так? Насправді ж є певні тонкощі і нюанси, які потрібно враховувати:
- Спочатку варто сказати декілька слів про якість своїх продуктів. Для крему потрібні свіжі і охолоджені яйця.
- Будь-який посуд повинен бути ідеально чистим, сухим і знежиреним.
- Дуже важливо збивати білкову масу не менше 5 хвилин, навіть якщо вам здається, що піна досить стійка.
- При приготуванні заварного крему головне – простежити за цукровим сиропом. Не варто сильно кип’ятити рідину. Знімайте каструлю з вогню, як тільки цукор придбає легкий карамельний відтінок.
- Якщо хочете надати білковому крему особливого забарвлення за допомогою харчових добавок і барвників, знайте, що використовувати можна тільки ті, в яких не міститься спирт.
І ще хочеться відзначити, що вся гамма смаку білкового крему в повній мірі розкривається тільки при кімнатній температурі, тому немає сенсу заготовляти начинку для ласощів про запас. Краще спекти стільки трубочок, щоб вистачило за раз вгамувати свої гастрономічні потреби.
Медово-ванільний крем
Білковий заварний крем для трубочок по цьому рецепту виходить незвичайно ніжним і смачним. Легкі нотки ванілі гармонійно поєднуються з вершковим смаком та медовим ароматом. Таке частування нікого не залишить байдужим.
Склад:
- ¼ ч. л. лимонного соку;
- 3 яєчних білка;
- ¾ склянки цукру;
- ½ скл. меду;
- ¼ скл. води;
- 1 ч. л. ванільного екстракту;
- щіпка солі.
Приготування:
- Змішайте яєчні білки і лимонний сік. Збийте суміш міксером на середній швидкості до утворення м’яких піків.
- В окремій каструльці змішайте воду і цукор. Краще використовувати коричневий цукровий пісок, оскільки в такому випадку колір крему буде більш насиченим.
- Додайте в каструлю трохи меду.
- Доведіть рідину до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
- Тепер знову увімкніть міксер, але виберіть мінімальні оберти. Акуратно по крайці чаші влийте цукрову суміш у білки.
- Після того як вся рідина вміститься в чаші, переключіть міксер на високу швидкість і збивайте білки 6-7 хвилин.
- Тепер потрібно додати дрібку солі і чайну ложку рідкого ванільного екстракту.
- Продовжуйте збивати білки ще приблизно 2-3 хвилини.
- У підсумку ви повинні отримати стійку білкову масу.
- Можете сміливо приступати до начинки трубочок. Приємного апетиту!
Білково-сметанна начинка
Приготований за цим рецептом білковий крем підійде не тільки для трубочок з листкового тіста, але і стане чудовою начинкою для пишних еклерів і навіть пісочного печива. Яскраво-виражений вершковий смак при бажанні можна доповнити нотками кокоса або банана.
Склад:
- 4 яєчних білка;
- 1 скл. цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 скл. жирної сметани.
Приготування:
- В окремому посуді змішайте склянку жирної, краще домашньої, сметани і 50 грам цукрового піску.
- Додайте пакетик ванільного цукру і ретельно збийте суміш міксером на високих обертах протягом 15 хвилин.
- Тепер в іншій мисці протягом 5 хвилин збиваємо охолоджені яєчні білки.
- Не перестаючи збивати, додаємо до яєчної маси цукор.
- Через 7-8 хвилин роботи міксером на високих обертах білки повинні перетворитися в стійку пінку.
- Вимикаємо міксер і потроху додаємо до білків сметанну основу.
- Акуратно, але впевнено вимішуємо крем силіконовою лопаткою.
- Білково-сметанний крем готовий. Відразу ж наповнюємо їм трубочки. Приємного апетиту!
Білковий крем з желатином
Крем для трубочок з листкового тіста, приготований за цим рецептом, більше нагадує начинку улюблених цукерок «Пташине молоко». Він набагато стійкіше своїх попередників. Його можна тривалий час зберігати в холодильнику. Прикрасьте трубочки з желатиновим кремом шоколадною крихтою – так вийде набагато смачніше.
Склад:
- 2 ст. л. харчового желатину;
- 1 ч. л. лимонної кислоти;
- 5 яєчних білків;
- 9 ст. л. води;
- 1 і ½ скл. цукрового піску.
Приготування:
- У склянку додаємо желатин і заливаємо його 9 ложками гарячої води. Гарненько розмішуємо і залишаємо на 60 хвилин набухати.
- Через годину на паровій бані проварюємо желатинову суміш, не доводячи її до кипіння.
- В окремій мисці з високими бортиками збиваємо яєчні білки з цукром протягом 10 хвилин.
- Не перестаючи збивати, в яєчно-білкову суміш тоненькою цівкою вливаємо желатин.
- Вимішуємо крем міксером на середній швидкості ще 2-3 хвилини і вимикаємо.
- Білковий крем на основі желатину готовий, і можна сміливо начиняти їм спечені трубочки.
Білковий крем дуже часто використовують не тільки для начинки домашніх трубочок, але і для прикраси тортів, тістечок і бісквітів. Незважаючи на свою невагомість і пишність, він відмінно тримає форму, при цьому просто тане у роті. Але пам’ятайте: щоб отримати потрібну консистенцію, ви повинні чітко слідувати всім інструкціям і бути особливо уважними до деталей. Вдалої вам випічки і приємного апетиту!