Торти – улюблені ласощі дітей і дорослих, приготування їх часто асоціюється з великими труднощами і клопотами, які забирають багато часу і сил.

Рецепти тортів на сковородіЯкоюсь мірою, так воно і є, але в нашому випадку торт на сковороді, який ми сьогодні з вами будемо готувати, не вимагає тривалої випічки і суворої технології приготування.

А головне, що він завжди зможе виручити в той момент, коли гості на порозі, а часу для приготування десерту практично немає або ж у вас зламалася духовка.

Спробуємо приготувати цей приголомшливий і дуже смачний тортик на сковороді за такими рецептами.

Рецепти тортів на сковороді

«Сметанник» на сковорідці

Інгредієнти:

Для коржів:

  • сметана – 1 стакан;
  • масло – 35 грамів;
  • цукор – 1 стакан;
  • борошно – три склянки;
  • гашена оцтом сода.

Для крему:

  • сметана (густа) – 400 грамів;
  • цукор – 150 грамів;
  • ванільний цукор – 1 упаковка.

Приготування

  • Змішати розм’якшене масло з цукром і сметаною;
  • Соду окремо згасити оцтом і вилити в тісто, туди ж додати дві склянки борошна і ретельно все перемішати;
  • Залишки борошна висипати на стіл і вимісити тісто, щоб не липло до рук;
  • Розділити його на шість рівних частин;
  • Кожну частину розтачати на тонкий круглий корж;
  • Сковорідку розігріти, нічим не змащуючи, викласти тісто і смажити коржі з двох сторін до готовності;
  • Приготувати крем: з’єднати всі інгредієнти і збити їх міксером;
  • Остиглі коржі перемастити кремом, за бажання посипати горіхами, і залишити просочуватися на всю ніч.

Бісквітний торт на сковороді

Інгредієнти:

  • борошно – 200 грамів;
  • три курячі яйця;
  • цукор-пісок – 250 грамів;
  • молоко – 150 мл;
  • розпушувач тіста – 1/2 упаковки;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • ванілін – 1/3 чайної ложечки.

Приготування

  • Яйця збити міксером до утворення повітряної піни, потім додати цукор і знову збити;
  • Влити молоко і знову все добре перемішати, а потім туди ж відправити олію;
  • В отриману суміш акуратно ввести борошно, ванілін і розпушувач, замісити тісто;
  • Взяти алюмінієву каструльку, змастити маслом дно, перелити в неї тісто і поставити на найменший вогонь, попередньо накрити конфорку розсікачем полум’я;
  • Коли бісквіт буде готовий, нарізати на порційні шматочки у вигляді тістечок, змастити будь-яким кремом і подати як торт.

Рецепт торта зі згущеним молоком на сковороді

Інгредієнти:

Для тіста:

  • згущене молоко – 1 банка;
  • яйце – одне;
  • сода (погашена оцтом) – чайна ложечка;
  • борошно – півкілограма.

Для крему:

  • яйця – два;
  • борошно – три столових ложки;
  • молоко – півлітра;
  • цукор – стакан;
  • масло – трохи менше упаковки (близько 200 грамів);
  • ванілін.

Для прикраси – п’ять ківі.

Приготування

  • Рецепт торта зі згущеним молоком на сковородіПриготувати крем: перелити молоко в каструлю, розбити в нього яйця, додати ванілін, борошно і цукор. Збити всі інгредієнти вінчиком і поставити на повільний вогонь. Весь час помішувати, поки не загусне. Коли буде готовий, додати вершкове масло і накрити каструльку кришкою, щоб не охолов;
  • Зробити тісто: з’єднати в посуді яйце зі згущеним молоком, ретельно перемішати, після цього додати соду (гашену оцтом) і потроху всипати борошно;
  • Замісити тісто, потім розділити його на вісім рівних частин, розтачати їх і проколоти вилкою в декількох місцях;
  • Нагріти сковорідку і випікати коржі на середньому вогні близько хвилини з кожного боку;
  • Готові коржі змастити кремом, не забути про боки;
  • Ківі очистити і нарізати кружечками, прикрасити ними торт і подати його до столу з чаєм або кавою.

Для прикраси можна взяти будь-які фрукти на ваш смак.

Сирний торт на сковороді

Інгредієнти:

Для тіста:

  • яйце – одне;
  • сир – 200 грамів;
  • цукор – півсклянки;
  • борошно – стакан;
  • пекарський порошок – чайна ложечка.

Для крему:

  • молоко – 500 мл;
  • яйце – одне;
  • цукор – стакан;
  • борошно – три столових ложки;
  • масло вершкове – 150 грамів.

Приготування

  • Яйце збити з цукром, додавши сир, ретельно вимішати масу;
  • В окремому посуді перемішати борошно з пекарським порошком і додати до сирно-яєчної суміші;
  • Сформувати ковбаску з отриманого тіста, поділити на шість частин, кожну з яких розтачати на млинець;
  • Перед тим, як смажити, кожен млинець поколоти вилкою;
  • Випікати на сковорідці без олії, до рум’яної скоринки;
  • Коли коржі спечуться, залишити остигати;
  • Готуємо крем: яйця розтерти з цукровим піском, додати трохи борошна (або крохмалю), долити молоко; Поставити суміш на маленький вогонь і варити до загустіння, не забуваючи постійно помішувати;
  • Заварную масу залишити остигати, а потім збити з розм’якшеним вершковим маслом;
  • Перемастити кремом кожен млинець і прикрасити на свій розсуд.

Сирний торт з банановим кремом на сковорідці

Інгредієнти:

Для тіста:

  • яйця – два;
  • сир – 200 грамів;
  • цукор – стакан;
  • борошно – 300 грамів;
  • сода – чайна ложечка.

Для крему:

  • вершки – 200 мл;
  • цукрова пудра – дві столові ложки;
  • крохмаль – чайна ложечка;
  • банан – один великий.

Приготування

  • Сир перетерти через сито, додати яйце і цукор, а потім поступово ввести в тісто борошно;
  • Отриману щільну грудочку вимісити і розділити на порції (9 частин);
  • Розтачати шматочки тіста на присипаній борошном поверхні, виделкою перенести на суху сковорідку;
  • Смажити до зарум’янювання і залишити повністю охолонути;
  • Тим часом приготувати крем: вершки збити з цукровою пудрою. Банани очистити і подрібнити за допомогою блендера. З’єднати банани і вершкову суміш, отриманим кремом промастити остиглі млинці. Настояти сирний десерт 6 годин.

Торт із сиром на сковорідці

Інгредієнти:

Для тіста:

  • масло – 200 грамів;
  • борошно – три склянки;
  • яйце – одне;
  • вода – 70 мілілітрів;
  • сіль – дрібка;
  • оцет – чайна ложечка.

Для крему:

  • цукор – пісок-150 грамів;
  • сир – півкілограма;
  • цукор – півсклянки;
  • масло вершкове – 80 грамів;
  • жовток – три.

Для прикраси підійдуть волоські горіхи – близько 100 грамів.

Приготування

  • Торт з сиром на сковорідціЗмішати цукор-пісок з м’яким вершковим маслом, додати трохи соди (гашеної), потроху підсипати боршно і, ретельно вимісити тісто, поставити в холодильник;
  • Для крему сир перетерти через сито і змішати з цукром і жовтками, додаємо розм’якшене вершкове масло і ставимо варитися до загустіння три хвилини, постійно помішуємо. Готовий крем залишити охолонути;
  • Потім тісто дістати з холодильника, поділити на десять шматочків і розкачати кожен на присипаному борошном столі, смажити на сковорідці без олії. Остиглі коржі промастити кремом, прикрасити подрібненими горіхами і залишити просочуватися на дві годинки. Після закінчення часу десерт подати до столу.

Смачного!