Торти – улюблені ласощі дітей і дорослих, приготування їх часто асоціюється з великими труднощами і клопотами, які забирають багато часу і сил.
Якоюсь мірою, так воно і є, але в нашому випадку торт на сковороді, який ми сьогодні з вами будемо готувати, не вимагає тривалої випічки і суворої технології приготування.
А головне, що він завжди зможе виручити в той момент, коли гості на порозі, а часу для приготування десерту практично немає або ж у вас зламалася духовка.
Спробуємо приготувати цей приголомшливий і дуже смачний тортик на сковороді за такими рецептами.
Рецепти тортів на сковороді
«Сметанник» на сковорідці
Інгредієнти:
Для коржів:
сметана – 1 стакан;
масло – 35 грамів;
цукор – 1 стакан;
борошно – три склянки;
гашена оцтом сода.
Для крему:
сметана (густа) – 400 грамів;
цукор – 150 грамів;
ванільний цукор – 1 упаковка.
Приготування
Змішати розм’якшене масло з цукром і сметаною;
Соду окремо згасити оцтом і вилити в тісто, туди ж додати дві склянки борошна і ретельно все перемішати;
Залишки борошна висипати на стіл і вимісити тісто, щоб не липло до рук;
Розділити його на шість рівних частин;
Кожну частину розтачати на тонкий круглий корж;
Сковорідку розігріти, нічим не змащуючи, викласти тісто і смажити коржі з двох сторін до готовності;
Приготувати крем: з’єднати всі інгредієнти і збити їх міксером;
Остиглі коржі перемастити кремом, за бажання посипати горіхами, і залишити просочуватися на всю ніч.
Бісквітний торт на сковороді
Інгредієнти:
борошно – 200 грамів;
три курячі яйця;
цукор-пісок – 250 грамів;
молоко – 150 мл;
розпушувач тіста – 1/2 упаковки;
рослинна олія – 50 мл;
ванілін – 1/3 чайної ложечки.
Приготування
Яйця збити міксером до утворення повітряної піни, потім додати цукор і знову збити;
Влити молоко і знову все добре перемішати, а потім туди ж відправити олію;
В отриману суміш акуратно ввести борошно, ванілін і розпушувач, замісити тісто;
Взяти алюмінієву каструльку, змастити маслом дно, перелити в неї тісто і поставити на найменший вогонь, попередньо накрити конфорку розсікачем полум’я;
Коли бісквіт буде готовий, нарізати на порційні шматочки у вигляді тістечок, змастити будь-яким кремом і подати як торт.
Рецепт торта зі згущеним молоком на сковороді
Інгредієнти:
Для тіста:
згущене молоко – 1 банка;
яйце – одне;
сода (погашена оцтом) – чайна ложечка;
борошно – півкілограма.
Для крему:
яйця – два;
борошно – три столових ложки;
молоко – півлітра;
цукор – стакан;
масло – трохи менше упаковки (близько 200 грамів);
ванілін.
Для прикраси – п’ять ківі.
Приготування
Приготувати крем: перелити молоко в каструлю, розбити в нього яйця, додати ванілін, борошно і цукор. Збити всі інгредієнти вінчиком і поставити на повільний вогонь. Весь час помішувати, поки не загусне. Коли буде готовий, додати вершкове масло і накрити каструльку кришкою, щоб не охолов;
Зробити тісто: з’єднати в посуді яйце зі згущеним молоком, ретельно перемішати, після цього додати соду (гашену оцтом) і потроху всипати борошно;
Замісити тісто, потім розділити його на вісім рівних частин, розтачати їх і проколоти вилкою в декількох місцях;
Нагріти сковорідку і випікати коржі на середньому вогні близько хвилини з кожного боку;
Готові коржі змастити кремом, не забути про боки;
Ківі очистити і нарізати кружечками, прикрасити ними торт і подати його до столу з чаєм або кавою.
Для прикраси можна взяти будь-які фрукти на ваш смак.
Сирний торт на сковороді
Інгредієнти:
Для тіста:
яйце – одне;
сир – 200 грамів;
цукор – півсклянки;
борошно – стакан;
пекарський порошок – чайна ложечка.
Для крему:
молоко – 500 мл;
яйце – одне;
цукор – стакан;
борошно – три столових ложки;
масло вершкове – 150 грамів.
Приготування
Яйце збити з цукром, додавши сир, ретельно вимішати масу;
В окремому посуді перемішати борошно з пекарським порошком і додати до сирно-яєчної суміші;
Сформувати ковбаску з отриманого тіста, поділити на шість частин, кожну з яких розтачати на млинець;
Перед тим, як смажити, кожен млинець поколоти вилкою;
Випікати на сковорідці без олії, до рум’яної скоринки;
Коли коржі спечуться, залишити остигати;
Готуємо крем: яйця розтерти з цукровим піском, додати трохи борошна (або крохмалю), долити молоко; Поставити суміш на маленький вогонь і варити до загустіння, не забуваючи постійно помішувати;
Заварную масу залишити остигати, а потім збити з розм’якшеним вершковим маслом;
Перемастити кремом кожен млинець і прикрасити на свій розсуд.
Сирний торт з банановим кремом на сковорідці
Інгредієнти:
Для тіста:
яйця – два;
сир – 200 грамів;
цукор – стакан;
борошно – 300 грамів;
сода – чайна ложечка.
Для крему:
вершки – 200 мл;
цукрова пудра – дві столові ложки;
крохмаль – чайна ложечка;
банан – один великий.
Приготування
Сир перетерти через сито, додати яйце і цукор, а потім поступово ввести в тісто борошно;
Отриману щільну грудочку вимісити і розділити на порції (9 частин);
Розтачати шматочки тіста на присипаній борошном поверхні, виделкою перенести на суху сковорідку;
Смажити до зарум’янювання і залишити повністю охолонути;
Тим часом приготувати крем: вершки збити з цукровою пудрою. Банани очистити і подрібнити за допомогою блендера. З’єднати банани і вершкову суміш, отриманим кремом промастити остиглі млинці. Настояти сирний десерт 6 годин.
Торт із сиром на сковорідці
Інгредієнти:
Для тіста:
масло – 200 грамів;
борошно – три склянки;
яйце – одне;
вода – 70 мілілітрів;
сіль – дрібка;
оцет – чайна ложечка.
Для крему:
цукор – пісок-150 грамів;
сир – півкілограма;
цукор – півсклянки;
масло вершкове – 80 грамів;
жовток – три.
Для прикраси підійдуть волоські горіхи – близько 100 грамів.
Приготування
Змішати цукор-пісок з м’яким вершковим маслом, додати трохи соди (гашеної), потроху підсипати боршно і, ретельно вимісити тісто, поставити в холодильник;
Для крему сир перетерти через сито і змішати з цукром і жовтками, додаємо розм’якшене вершкове масло і ставимо варитися до загустіння три хвилини, постійно помішуємо. Готовий крем залишити охолонути;
Потім тісто дістати з холодильника, поділити на десять шматочків і розкачати кожен на присипаному борошном столі, смажити на сковорідці без олії. Остиглі коржі промастити кремом, прикрасити подрібненими горіхами і залишити просочуватися на дві годинки. Після закінчення часу десерт подати до столу.