Дуже багато дорослих і діток обожнюють піцу. Поєднання хрусткого тіста з улюбленою начинкою і тягучим тертим сиром, який повністю покриває верх – що може бути краще?! Вона замінює будь-яку страву по ситності і швидкості приготування.
найголовніше це те, що піца вважається окремою, незалежною закускою.
Таке блюдо добре готувати для великої компанії друзів або для сімейної вечері.
В якості начинки можна застосовувати різні продукти. На свій смак і перевагу вибираємо м’ясо, гриби, ананаси, помідори, солоні огірки, перець солодкий, морепродукти, оливки, маслини, кукурудзу, або ще якісь інші складові.
Прикладом є нижче наведені рецепти піц з шинкою, основу якої завжди складають кетчуп або томатний соус.
На тісто з води нам потрібно:
На беремо начинку:
такий Рецепт випічки передбачає дріжджове тісто. Перед замісом його робимо опару. У воді розчиняємо цукор, трохи борошна розмішуємо з дріжджами і всипаємо туди ж. Перемішуємо до однорідності. Через десять хвилин, як опара підійшла, замішуємо основу.
Спочатку висипаємо борошно, наливаємо олію. Накриваємо рушником і відставляємо на годину, щоб тісто піднялося в два рази.
Гриби з цибулею нарізаємо дрібно і смажимо в олії на сковороді. Студим. М’ясо ріжемо на шматочки, а помідори на гуртки.
намазуємо маслом Деко рослинним. Розкачуємо основу в коло і перекладаємо на нього тісто. Змащуємо тісто кетчупом. Спочатку викладаємо смажені гриби з цибулею, потім шинку, покриваємо помідорами, рівномірно посипаємо сиром по всьому діаметру.
Гріємо духовку до 200 градусів. Відправляємо випікати до хрусткої нижньої скоринки.
Для основи на молоці нам буде потрібно:
Для начинки отримуємо:
Розчиняємо дріжджі в теплому молоці з цукром, насипаємо трохи борошна і перемішуємо. Ставимо в тепле місце для підняття опари на 15 хвилин. В цей час збиваємо яйця з сіллю, потім додаємо масло і поднявшеюся опару, знову заважаємо. Замішуємо основу, додаючи поступово борошно. Сильно не забиваємо, не робимо крутим. Накриваємо на 30 хвилин.
Готуємо начинку для піци. М’ясо нарізаємо соломкою. Відкриваємо ананаси, ріжемо їх на шматочки або маленькі кубики.
Основі надаємо круглу або прямокутну форму, викладаємо на змащене олією деко. Кладемо і розподіляємо томатний соус по тесту, потім додаємо ананаси і шинку. Посипаємо верх тертими сирами.
В нагріту духовку до 180 градусів ставимо наш відкритий пиріг випікати 25 хвилин.
Склад:
Розкачуємо тісто за формою випічки або деко, змащуємо її маслом, перекладаємо готову основу. На час відставляємо.
Ошпарюємо помідори гарячою водою, знімаємо з них шкірку. Дві штуки мнемо в пюре, солимо. Третю помідору ріжемо невеликими шматочками. Оливки або маслини нарізаємо кружальцями, м’ясо тонкими скибочками гриби і каперси дрібно рубаємо. Твердий сир натираємо на дрібну тертку.
Помідорну масу розкладаємо по основі, потім шарами викладаємо іншу начинку, в кінці посипаємо сиром і прикрашаємо нарізаним помідором.
Випікаємо при 200 градусах протягом 30 хвилин. Подаємо піцу з шинкою гарячої з посипаною зверху зеленню.
Бажаємо вам смачно і ситно нагодувати свою сім’ю і друзів ароматної піцою з шинкою. Таке блюдо чудово доповнить вино, пиво чи просто свіжий сік. Приємного апетиту!