Пиріг з сиром та вишнями: смачненькі рецепти
Літній період завжди радує нас розмаїттям фруктів і ягід. Багато господинь намагаються саме влітку порадувати свою сім’ю вишуканою випічкою з ягідною або фруктовою начинкою. Сьогодні ми поговоримо про те, як готується пиріг з сиром та вишнями. Таке поєднання інгредієнтів неповторне на смак.
Пиріг з вишнями і сиром
Одним з популярних кондитерських виробів сучасності вважається листковий пиріг з вишнями і сиром. Поєднання соковитої, ароматної і кисленької вишні з сирною масою не залишить нікого байдужим. Випічка вийде надзвичайно смачною і м’якою.
Ви можете використовувати сир будь-якої жирності. З таких інгредієнтів готують навіть дієтичну випічку. Якщо ви тільки починаєте свій кулінарний шлях, можете не замішувати тісто, а скористатися заготовленим листковим. На сьогоднішній день листкове тісто на дріжджовій або бездріжджовій основі продається практично в будь-якому супермаркеті. З таким тістом працювати досить зручно, адже не потрібно його вимішувати. Перед випіканням тісто розморожують і гарненько розгортають.
Кілька простих порад допоможуть вам зробити пісочний пиріг з сиром та вишнями неймовірно смачним і апетитним. Давайте поговоримо про все по порядку:
- Починаємо з тіста. Ми можемо використовувати тісто замішане на дріжджовій, водній або кефірній основі.
- Для випікання таких пирогів ідеально підходить пісочне тісто.
- В пісочне тісто обов’язково додають вершковий маргарин або масло.
- Якщо ви додаєте розпушувач, його рекомендується просіяти разом з борошном вищого сорту.
- Щоб приготувати шоколадний пиріг з сиром та вишнями, досить додати трохи порошку какао. Бажано його просіяти через дрібне сито.
- Кісточки з вишень потрібно видаляти. Для цього використовують шпильку або шпажку.
- Якщо ви використовуєте заморожені вишні, попередньо їх відкиньте на друшляк і розморозьте природним шляхом.
- Як відомо, вишні дуже соковиті, і щоб начинка не розтікалася під час випікання, змішайте їх з просіяною цукровою пудрою і харчовим крохмалем.
- Як вже говорилося, за смаком вишні гармонійно поєднуються з сирною масою, яку потрібно ретельно перетирати, щоб не було грудочок.
- Щоб зробити відкритий пиріг, в сир, як правило, додають сметану або вершки, а також вишневі ягоди.
- Якщо ви готуєте листковий пиріг, то верхній шар тіста потрібно змастити яєчним жовтком, щоб вийшла вишукана і апетитна золотава скоринка.
- Пиріг з вишнями і сиром в мультиварці випікається довше, ніж у духовці. Для того, щоб перевернути випічку, використовуйте спеціальний утримувач.
- Якщо консистенція пирога вийшла пухкою, то не варто його перевертати, оскільки він може розломатися.
- Перед подачею до столу випічку трохи остуджують.
- Зверху пиріг можна прикрасити цукровою пудрою.
- Для аромату і смаку в тісто або начинку додайте прянощі, наприклад, мускат або ваніль.
Дивуємо гостей вишуканою випічкою
Як хочеться літнім вечором посидіти в колі сім’ї в альтанці на свіжому повітрі. Ні одне домашнє чаювання не обходиться без вишуканої і духмяної випічки. Для того щоб приготувати пиріг з вишнями і сиром, потрібен рецепт і набір необхідних продуктів. Навіть недосвідчені господині зможуть здивувати своїх близьких таким кулінарним шедевром. Не забувайте про поради, з якими ви вже ознайомилися.
Склад:
- 1 скл. цукру;
- 500 г сирної маси;
- 2 скл. просіяного борошна вищого сорту;
- невелика щіпка солі;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 2 шт. курячих яєць;
- 1 ст. л. крохмалю;
- 160 г вершкового масла або маргарину;
- вишневі плоди – за смаком;
- ваніль;
- цукрова пудра – за смаком.
Приготування:
- Для вимішування тіста нам знадобиться глибокий посуд. У нього викладаємо вершковий маргарин або масло. Бажано, щоб продукт був розм’якшеним.
- Додаємо цукор і ретельно розтираємо цю масу до однорідності.
- Після цього додаємо за смаком ваніль або есенцію.
- Додаємо в масляну суміш куряче яйце. Віночком або лопаткою збиваємо до утворення маси однорідної консистенції.
- Поки цю суміш відставляємо в сторону і беремо чисту суху піалу.
- Просіваємо в неї борошно, яке змішуємо з розпушувачем.
- Ще раз ретельно просіваємо борошно з розпушувачем і додаємо в масляно-яєчну масу.
- Спочатку вимішуємо тісто лопаткою, а потім продовжуємо заміс в ручному режимі.
- Тісто повинне вийти еластичним, але досить м’яким.
- Щоб з тістом було легше працювати надалі, обертаємо його плівкою для харчових продуктів і відправляємо в холодильну камеру на 30-40 хвилин.
- Тим часом займаємося вишуканою начинкою. В окрему піалу викладаємо сирну масу.
- Щоб позбутися від великих грудочок, сир попередньо можна перетерти через сито або збити блендером.
- Додаємо в сирну масу жирну сметану і все ретельно розмішуємо.
- Тепер додаємо в сирну масу цукор. Ви можете використовувати пудру.
- Вбиваємо в начинку одне куряче яйце.
- Також додаємо крохмаль. Краще вибирати картопляний.
- Для смаку в начинку можна додати ваніль, корицю або мускат.
- Усе ретельно вимішуємо і приступаємо до підготовки вишневих ягід.
- Гарненько промиваємо вишні і видаляємо з них кісточки.
- Дістаємо наше тісто з холодильної камери.
- У форму викладаємо тісто і розподіляємо його пальцями по дну і стінкам.
- У нас повинен вийти своєрідний кошик.
- Зверху викладаємо приготовану сирну начинку.
- Тепер викладаємо вишневі ягоди і розподіляємо їх рівномірно по поверхні пирога.
- Відправляємо пиріг в духовку на 40 хвилин. Оптимальний температурний режим для випікання становить 180°.
- Охолоджуємо пиріг і акуратно виймаємо його з форми. Можна використовувати силіконову лопатку.
Ароматний пиріг на швидку руку
Зимовим вечором так хочеться поласувати випічкою з вишневою начинкою. Якщо ви заздалегідь запаслися вишневими ягодами, то заморожений продукт стане ідеальною начинкою для пирога. Щоб не займатися замісом тіста, використовуйте заморожене листкове тісто.
Склад:
- 1 упаковка листкового тіста;
- вишні – за смаком;
- цукор – за смаком ;
- сирна маса – 0,5 кг;
- 0,5 л сметани;
- 1 ст. л. крохмалю;
- 1 яєчний жовток.
Приготування:
- Для початку дістанемо тісто з морозильної камери і розморозимо його природним способом.
- Поки займемося начинкою. Вишневі ягоди промиваємо, очищаємо від кісточок.
- В окремій піалі змішуємо сирну масу, цукор і ваніль.
- Ретельно збиваємо цю масу до однорідності.
- Вишні відкидаємо на друшляк.
- Після цього, пересипаємо ягідки крохмалем.
- З листкового тіста розкачуємо два коржі.
- Дно дека застеляємо пекарським папером, а зверху викладаємо перший корж.
- З тіста формуємо бортики.
- Тепер заливаємо пиріг сирною начинкою і додаємо вишні.
- Другий лист тіста також розкачуємо в корж і закриваємо ним начинку.
- На завершення змащуємо верх пирога яєчним жовтком.
- Відправляємо пиріг на півгодини у духовку і випікаємо при температурі 180-190°.
Приготувати ароматну, вишукану, неймовірно смачну і апетитну випічку досить просто. Вишні ви можете заготовити з літа. Вони чудово піддаються заморожуванню і при цьому не втрачають своїх смакових якостей і соковитості. Не бійтеся експериментувати і пам’ятайте про поради професійних кулінарів. Приємного апетиту!