Літній період завжди радує нас розмаїттям фруктів і ягід. Багато господинь намагаються саме влітку порадувати свою сім’ю вишуканою випічкою з ягідною або фруктовою начинкою. Сьогодні ми поговоримо про те, як готується пиріг з сиром та вишнями. Таке поєднання інгредієнтів неповторне на смак.

Пиріг з вишнями і сиром

Одним з популярних кондитерських виробів сучасності вважається листковий пиріг з вишнями і сиром. Поєднання соковитої, ароматної і кисленької вишні з сирною масою не залишить нікого байдужим. Випічка вийде надзвичайно смачною і м’якою.

Пиріг з вишнями та сиром

Ви можете використовувати сир будь-якої жирності. З таких інгредієнтів готують навіть дієтичну випічку. Якщо ви тільки починаєте свій кулінарний шлях, можете не замішувати тісто, а скористатися заготовленим листковим. На сьогоднішній день листкове тісто на дріжджовій або бездріжджовій основі продається практично в будь-якому супермаркеті. З таким тістом працювати досить зручно, адже не потрібно його вимішувати. Перед випіканням тісто розморожують і гарненько розгортають.

Кілька простих порад допоможуть вам зробити пісочний пиріг з сиром та вишнями неймовірно смачним і апетитним. Давайте поговоримо про все по порядку:

  • Починаємо з тіста. Ми можемо використовувати тісто замішане на дріжджовій, водній або кефірній основі.
  • Для випікання таких пирогів ідеально підходить пісочне тісто.
  • В пісочне тісто обов’язково додають вершковий маргарин або масло.
  • Якщо ви додаєте розпушувач, його рекомендується просіяти разом з борошном вищого сорту.
  • Щоб приготувати шоколадний пиріг з сиром та вишнями, досить додати трохи порошку какао. Бажано його просіяти через дрібне сито.
  • Кісточки з вишень потрібно видаляти. Для цього використовують шпильку або шпажку.
  • Якщо ви використовуєте заморожені вишні, попередньо їх відкиньте на друшляк і розморозьте природним шляхом.
  • Як відомо, вишні дуже соковиті, і щоб начинка не розтікалася під час випікання, змішайте їх з просіяною цукровою пудрою і харчовим крохмалем.
  • Як вже говорилося, за смаком вишні гармонійно поєднуються з сирною масою, яку потрібно ретельно перетирати, щоб не було грудочок.
  • Щоб зробити відкритий пиріг, в  сир, як правило, додають сметану або вершки, а також вишневі ягоди.
  • Якщо ви готуєте листковий пиріг, то верхній шар тіста потрібно змастити яєчним жовтком, щоб вийшла вишукана і апетитна золотава скоринка.
  • Пиріг з вишнями і сиром в мультиварці випікається довше, ніж у духовці. Для того, щоб перевернути випічку, використовуйте спеціальний утримувач.
  • Якщо консистенція пирога вийшла пухкою, то не варто його перевертати, оскільки він може розломатися.
  • Перед подачею до столу випічку трохи остуджують.
  • Зверху пиріг можна прикрасити цукровою пудрою.
  • Для аромату і смаку в тісто або начинку додайте прянощі, наприклад, мускат або ваніль.

Дивуємо гостей вишуканою випічкою

Як хочеться літнім вечором посидіти в колі сім’ї в альтанці на свіжому повітрі. Ні одне домашнє чаювання не обходиться без вишуканої і духмяної випічки. Для того щоб приготувати пиріг з вишнями і сиром, потрібен рецепт і набір необхідних продуктів. Навіть недосвідчені господині зможуть здивувати своїх близьких  таким кулінарним шедевром. Не забувайте про поради, з якими ви вже ознайомилися.

смачний пиріг з вишнями і сиром

Склад:

  • 1 скл. цукру;
  • 500 г сирної маси;
  • 2 скл. просіяного борошна вищого сорту;
  • невелика щіпка солі;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 2 шт. курячих яєць;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 160 г вершкового масла або маргарину;
  • вишневі плоди – за смаком;
  • ваніль;
  • цукрова пудра – за смаком.

Приготування:

  • Для вимішування тіста нам знадобиться глибокий посуд. У нього викладаємо вершковий маргарин або масло. Бажано, щоб продукт був розм’якшеним.
  • Додаємо цукор і ретельно розтираємо цю масу до однорідності.
  • Після цього додаємо за смаком ваніль або есенцію.
  • Додаємо в масляну суміш куряче яйце. Віночком або лопаткою збиваємо до утворення маси однорідної консистенції.
  • Поки цю суміш відставляємо в сторону і беремо чисту суху піалу.
  • Просіваємо в неї борошно, яке змішуємо з розпушувачем.
  • Ще раз ретельно просіваємо борошно з розпушувачем і додаємо в масляно-яєчну масу.
  • Спочатку вимішуємо тісто лопаткою, а потім продовжуємо заміс в ручному режимі.
  • Тісто повинне вийти еластичним, але досить м’яким.
  • Щоб з тістом було легше працювати надалі, обертаємо його плівкою для харчових продуктів і відправляємо в холодильну камеру на 30-40 хвилин.
  • Тим часом займаємося вишуканою начинкою. В окрему піалу викладаємо сирну масу.
  • Щоб позбутися від великих грудочок, сир попередньо можна перетерти через сито або збити блендером.
  • Додаємо в сирну масу жирну сметану і все ретельно розмішуємо.
  • Тепер додаємо в сирну масу цукор. Ви можете використовувати пудру.
  • Вбиваємо в начинку одне куряче яйце.
  • Також додаємо крохмаль. Краще вибирати картопляний.
  • Для смаку в начинку можна додати ваніль, корицю або мускат.
  • Усе ретельно вимішуємо і приступаємо до підготовки вишневих ягід.
  • Гарненько промиваємо вишні і видаляємо з них кісточки.
  • Дістаємо наше тісто з холодильної камери.
  • У  форму викладаємо тісто і розподіляємо його пальцями по дну і стінкам.
  • У нас повинен вийти своєрідний кошик.
  • Зверху викладаємо приготовану сирну начинку.
  • Тепер викладаємо вишневі ягоди і розподіляємо їх рівномірно по поверхні пирога.
  • Відправляємо пиріг в духовку на 40 хвилин. Оптимальний температурний режим для випікання становить 180°.
  • Охолоджуємо пиріг і акуратно виймаємо його з форми. Можна використовувати силіконову лопатку.

Ароматний пиріг на швидку руку

Зимовим вечором так хочеться поласувати випічкою з вишневою начинкою. Якщо ви заздалегідь запаслися вишневими ягодами, то заморожений продукт стане ідеальною начинкою для пирога. Щоб не займатися замісом тіста, використовуйте заморожене листкове тісто.

пиріг на швидку руку з сиром та вишнями

Склад:

  • 1 упаковка листкового тіста;
  • вишні – за смаком;
  • цукор – за смаком ;
  • сирна маса – 0,5 кг;
  • 0,5 л сметани;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1 яєчний жовток.

Приготування:

  • Для початку дістанемо тісто з морозильної камери і розморозимо його природним способом.
  • Поки займемося начинкою. Вишневі ягоди промиваємо, очищаємо від кісточок.
  • В окремій піалі змішуємо сирну масу, цукор і ваніль.
  • Ретельно збиваємо цю масу до однорідності.
  • Вишні відкидаємо на друшляк.
  • Після цього, пересипаємо ягідки крохмалем.
  • З листкового тіста розкачуємо два коржі.
  • Дно дека застеляємо пекарським папером, а зверху викладаємо перший корж.
  • З тіста формуємо бортики.
  • Тепер заливаємо пиріг сирною начинкою і додаємо вишні.
  • Другий лист тіста також розкачуємо в корж і закриваємо ним начинку.
  • На завершення змащуємо верх пирога яєчним жовтком.
  • Відправляємо пиріг на півгодини у духовку і випікаємо при температурі 180-190°.

Приготувати ароматну, вишукану, неймовірно смачну і апетитну випічку досить просто. Вишні ви можете заготовити з літа. Вони чудово піддаються заморожуванню і при цьому не втрачають своїх смакових якостей і соковитості. Не бійтеся експериментувати і пам’ятайте про поради професійних кулінарів. Приємного апетиту!