Багато анекдотів існує про тещу, ось і кулінарний шедевр отримав таку цікаву назву – «Тещин язик» з кабачків. А все тому, що кабачки, якщо їх нарізати поздовжніми слайсами, схожі на язички. Така страва стане повноцінною закускою, гарніром і прикрасить будь-який святковий або ж повсякденний стіл.

Несмачний овоч не такий вже простий…

Кабачки – дуже смачні і корисні овочі. У кулінарному світі вони користуються пошаною, оскільки мають нейтральний смак.

кабачки

Напевно, в кожної господині у кулінарній книзі знайдеться рецепт «Тещиного язика» з кабачків із помідорами. Традиційно саме таку начинку використовують для приготування кабачкових рулетів.

Ви можете поекспериментувати зі смаками і приготувати пікантну, гостру, кисло-солодку підливку. А ось начинка – справа смаку. Якщо ви не вегетаріанець, то «Тещин язик» можна готувати з м’ясним або рибним наповнювачем.

Про всі секрети цієї дивовижної страви будемо говорити в процесі приготування. Єдине зауваження: кабачки повинні бути молодими, і зчищати шкірку з них не потрібно.

Смачно і просто: закуска «П’ятихвилинка»

Який найсмачніший рецепт «Тещиного язика» з кабачків? Звичайно, простий класичний. Саме класика вважається еталоном у кулінарному світі. От і ми не будемо нічого вигадувати, а приготуємо традиційний «Тещин язик».

Найчастіше кабачки рясно змащують майонезом. Але ми зробимо оригінальний соус.

Склад:
Тещин язик з кабачків

  • 3 шт. кабачків;
  • пучок свіжої петрушки;
  • 5-6 шт. часникових зубчиків;
  • 0,2 л рафінованої рослинної олії;
  • 1/3 ч. л. солі;
  • 1/3 ч. л. сухої гірчиці;
  • 2 шт. свіжих томатів;
  • ½ ч. л. оцту з концентрацією 9%;
  • 1 яйце.

Приготування:

  1. Беремо зручну піалу або контейнер для блендера;
  2. Наливаємо рівно 100 мл рафінованої олії;
  3. Додаємо кухонну сіль дрібного помелу;
  4. Наступним відправляємо гірчичний порошок;
  5. На черзі оцет 9% концентрацією;
  6. Та додаємо куряче яйце;
  7. Часникові зубчики очистимо від лушпиння і подрібнемо за допомогою пресу;
  8. Додамо часникову масу в контейнер;
  9. За смаком додаємо суміш перців та інші улюблені приправи і прянощі;
  10. Петрушку промиваємо, просушуємо і нарізаємо;
  11. Додаємо подрібнену петрушку в контейнер;
  12. Скористаємося глибинним блендером і перетворимо цю масу в соус;
  13. Досвідчені господині помітили, що яйце в поєднанні з рафінованою олією – це домашній майонез;
  14. Кабачки ретельно промиваємо, відрізаємо краї;
  15. Нарізаємо кабачки вздовж рівномірними пластинами;
  16. На рафінованій рослинній олії підсмажуємо кабачкові язички до готовності;
  17. Відомо, що кабачки вбирають багато олії, тому перед оформленням страви підсмажені овочі викладемо на паперову серветку. Так ми позбудемося зайвої олії;
  18. Викладаємо на тарілку один обсмажений кабачковий язичок і намащуємо його приготованим соусом;
  19. На край кладемо шматочок помідора;
  20. Загортаємо кабачок в рулет. Якщо він погано тримається – не біда. Скріпіть його зубочисткою або шпажкою.

Включаємо кулінарну фантазію

Давайте спробуємо приготувати оригінальну страву – «Тещин язик» з томатною пастою із кабачків. Така закуска завоює серця і шлунки гурманів, які люблять ласувати гострою їжею. А яскраві фарби кабачковим рулетам подарують солодкі болгарські перці різних сортів.

Склад:

Тещин язик з томатною пастою

  • 3 кг молодих кабачків;
  • 2-3 шт. часникових головок;
  • перець чилі – 2-3 стручка;
  • 1 ст. рафінованої рослинної олії;
  • 1 ст. томатної пасти;
  • 1 ст. води;
  • 1 ст. цукрового піску;
  • ½ склянки столового оцту до 9% концентрацією;
  • 2 ст. л. кухонної солі дрібного помелу;
  • 7-8 шт. солодких болгарських перців.

Приготування:

  1. Всі овочі ретельно миємо та очищаємо. Стручковий гострий перець краще обробляти в рукавичках;
  2. Зерна з гострого перцю не виймаємо, адже в них міститься вся гострота;
  3. Солодкі болгарські перці промиваємо, очищаємо від насіння та плодоніжки.
  4. Овочі подрібнюємо на м’ясорубці або в кухонному комбайні;
  5. Викладаємо овочі в посудину з товстими стінками, додаємо всі інші інгредієнти за винятком столового оцту;
  6. Все добре перемішуємо, включаємо мінімальний вогонь і в закритій посудині тушкуємо кабачкову закуску рівно 45 хвилин;
  7. Оцет додаємо вже в кінці приготування страви;
  8. На цьому ж етапі можна додати подрібнений за допомогою пресу часник.

Маленька порада: дану закуску можна подавати до столу і в гарячому, і в холодному вигляді. По такому ж рецепту роблять заготовки на зиму. Пам’ятаймо, що банки для консервування обов’язково повинні бути стерилізованими.

Ексклюзивна закуска на вашому столі

Пропонуємо вашій увазі унікальний рецепт «Тещиного язика» з кабачків. Ми будемо смажити кабачки в клярі. Незвичайний смак і приємний аромат овочам подарує сир твердого сорту.

Склад:

кабачки в клярі

  • кабачки – 2-3 шт.;
  • 5-6 шт. часникових зубчиків;
  • майонез за смаком;
  • 4 шт. свіжих томатів;
  • пучок петрушки і кропу;
  • рафінована рослинна олія;
  • 200 г сиру твердого сорту;
  • сіль, прянощі – за смаком;
  • 5 яєць;
  • 7 ст. л. високосортного борошна.

Приготування:

  1. Кабачки промиваємо, просушуємо і нарізаємо поздовжніми слайсами;
  2. Солимо кабачки та викладаємо їх у глибоку миску. Залишаємо на 15-20 хвилин, а потім зливаємо сік, що виділився;
  3. Томати промиваємо і нарізаємо півкільцями;
  4. Сир натираємо або нарізаємо тоненькими слайсами;
  5. Часникові зубчики пропускаємо через прес і змішуємо з майонезом;
  6. Зелень промиваємо і шаткуємо;
  7. Яйця кладемо в окрему піалу і добре збиваємо вінчиком або міксером;
  8. У сковороді нагріваємо рафіновану рослинну олію;
  9. Кабачки спочатку опускаємо в яєчну масу, потім – у борошно;
  10. В клярі обсмажуємо всі кабачки;
  11. Тепер займемося оформленням;
  12. Змащуємо кабачковий язичок майонезом;
  13. На одну сторону викладаємо помідор, на іншу – скибочку сиру;
  14. Посередині прикрашаємо кабачки зеленню;
  15. Формуємо рулет.

Робимо заготовки на зиму: оновлюємо льох

Пропонуємо вам цікавий рецепт «Тещиного язика» з кабачків на зиму. Ви зможете заготувати про запас пікантну закуску, яка доповнить ваш святковий стіл холодним зимовим днем. Її відрізняють яскраві фарби, насичений смак і незабутній аромат!

Склад:

кабачки на зиму

  • 3,5 кг кабачків;
  • 3-4 шт. моркви;
  • 1 ч. л. меленого червоного перцю;
  • 100 г часникових зубчиків;
  • 180 мл оцту з концентрацією 6%;
  • 500 мл томатної пасти;
  • 0,2 кг цукрового піску;
  • 0,2 л рослинної олії;
  • 2 ст. л. солі.

Приготування:

  1. Починаємо з підготовки кабачків;
  2. Промиті овочі шаткуємо поздовжніми слайсами;
  3. Кожен язичок розрізаємо навпіл;
  4. Моркву подрібнюємо на великій тертці;
  5. Викладаємо моркву в посудину з товстими стінками;
  6. Додаємо подрібнений часник;
  7. Туди ж відправляємо цукровий пісок;
  8. Тепер додамо рафіновану рослинну олію.
  9. З сіллю, оцтом і червоним перцем робимо те ж саме;
  10. Додаємо томатну пасту, все перемішуємо і ставимо на вогонь;
  11. Викладаємо в посудину з товстими стінками кабачки і все добре перемішуємо;
  12. На мінімальному вогні у закритому посуді тушкуємо кабачки протягом 60 хвилин після закипання;
  13. Тим часом стерилізуємо ємності і кришки для консервації;
  14. Розливаємо гарячу кабачкову закуску в банки і закатуємо кришки;
  15. До повного охолодження банки ставимо в тепле місце і бажано дном вверх.

«Тещин язик» – проста, але у той же час оригінальна та пікантна закуска. А кабачки – універсальні овочі, що мають нейтральний смак, тому їх можна поєднувати з різними начинками. Спробуйте всі рецепти і виведіть свою формулу ідеального «Тещиного язика». Смачного!