Рецепти холодних закусок у тарталеткахДобра закуска – це поєднання простоти, відмінного смаку і зручності вживання, всім цим трьом критеріям відповідають всілякі закуски в тарталетках. Особливо гарні на різних прийомах, фуршетах, де дійсно необхідні страви на один прикус, приготовані на швидку руку.

Такі перекуси у кошичках, рецепти яких досить доступні і практичні, доречні будуть також на будь-якому святковому застіллі.

Холодні закуски з риби і морепродуктів в тарталетках, їх рецепти

Рецепт холодної закуски з креветками в тарталетках

Інгредієнти:

  • Майонез – півсклянки;
  • гірчиця (діжонська) – ложка;
  • очищені креветки – 0,5 кілограма;
  • цибуля зелена – чотири пера;
  • кукурудза (консервована) – баночка;
  • селера – два стебла;
  • перець (солодкий червоний) – один великий;
  • петрушка (рублена) – жменя;
  • часничок – два зубця;
  • перчик чилі (подрібнений) – чайна ложечка;
  • зелений перець – половинка;
  • чорний перець – за смаком;
  • тарталетки.

Приготування:

  • Змішати майонез, горчичку, перчик чилі і чорний перець в невеликому посуді;
  • Дрібно нарізати цибуля, селера, солодкі перчики, петрушку і часник, за бажанням додати декілька каперсів;
  • Додати відварені креветки, кукурудзу, заправити салат гірчично-майонезній сумішшю, розкласти по кошиках.

Страва з сьомгою в тарталетке

Інгредієнти:

  1. Тарталетки;
  2. сметана – 250 грам;
  3. лимонний сік – ложка;
  4. кріп (рубаний) – жменя;
  5. каперси;
  6. копчена сьомга – 100 грам.

Страва з сьомгою в тарталеткеПриготування:

  • Змішати сметану з лимонним соком, нарізати кропом і каперсами, приправити сіллю і перцем за смаком;
  • Наповнити тарталетки кремом і викласти зверху шматочок сьомги;
  • Прикрасити подрібненим кропом.

Тарталетки з сьомгою

Інгредієнти:

  1. Сметана – 250 грам;
  2. прісне тісто – два аркуша;
  3. оливкова олія;
  4. тертий хрін – чайна ложечка;
  5. томати черрі – 100 грам;
  6. рукола – 30 грам;
  7. сьомга – 100-150 грам.

Приготування:

  • Тісто нарізати квадратиками і викласти в круглі форми для кексів змастити оливковою олією;
  • Випекти тарталетки до рум’яного кольору, а потім остудити;
  • Тертий хрін змішати зі сметаною, сіллю іперчиком;
  • Викласти пряний крем в остиглі кошички, прикрасити половинками томатів черрі, листочками руколи і смужками копченої сьомги.

Прекрасним доповненням до таких холодних закусок на швидку руку в кошиках стануть інші холодні закуски з м’яса.

Рецепти приготування холодних м’ясних страв і закусок

М’ясні трубочки з сирною масою

Склад:

  • М'ясні трубочки з сирною масоюШинка (можна відварну яловичину або смажену свинину) – 200 грам;
  • жирний сир – 100 грам;
  • готовий тертий хрін – 4 ложки;
  • жирні вершки (або сметана) – ложка;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  • Готуємо начинку: сир добре розтираємо з хріном, сметаною і спеціями;
  • М’ясо нарізаємо тонкими скибочками;
  • Викладаємо на них сирну суміш, звертаємо в трубочки і закріплюємо зубочистками або шпажками;
  • Викладаємо на блюдо і охолоджуємо.

Холодна м’ясна закуска з овочами та горіхами

Склад:

  • Відварне м’ясо яловичини або телятини – 0,5 кілограма;
  • картопля (зварена в шкірці) – чотири середні;
  • морква (відварена у шкірці) – дві великі;
  • тертий твердий сир – 100 грам;
  • подрібнені волоські горішки – приблизно 100 грам;
  • консервований зелений горошок – 200 грам;
  • майонез – упаковка;
  • зерна граната (або журавлина) – жменя;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  • Очищаємо від шкірки овочі, окремо натираємо на крупній тертці;
  • Варене м’ясо нарізаємо маленькій смужкою;
  • Викладаємо картоплю на плоске блюдо, посипаємо спеціями, змащуємо майонезом, потім викладаємо моркву, горошок, мяско, тертий сир і горішки;
  • Кожен шар посипаємо спеціями і змащуємо майонезом;
  • Ставимо в прохолодне місце на три години, посипаємо журавлиною або зернами граната.

варене М’ясо з овочами під смачним соусом

Склад:

  • Яловичина або телятина (варена) – 0,3 кілограма;
  • червоний солодкий перчик – два великих;
  • помідори – три;
  • цибуля – один;
  • часник – два зубця;
  • рослинна олія;
  • оцет – дві ложки,
  • спеції: сіль, мелений перчик, зелень за смаком.

Приготування:

  • Чистимо цибулину, часник і перчик;
  • Ріжемо: перчик – шматочками, помідори – кружечками, цибуля – кубиками;
  • видавлюємо Часник, добре розтираємо і змішуємо з маслом, спеціями і оцтом;
  • Холодну мяско ріжемо шматками, викладаємо на блюдо;
  • Зверху посипаємо цибулею, покриваємо перцем і помідорами;
  • Часниковим соусом поливаємо м’ясо, ставимо блюдо в холодне місце.

М’ясний рулет з морквою

Склад:

  • М'ясний рулет з морквоюКорейка теляча – кілограм;
  • шпик – 100 грам;
  • коренеплоди: морква – дві, корінь петрушки – сім;
  • спеції: тертий імбир, сіль, мелений перчик і вода.

Приготування:

  • Обережно вирізаємо кістки, м’ясо натираємо з усіх боків спеціями;
  • Очищаємо і натираємо на тертці коріння, змішуємо з нарізаним соломкою шпиком, викладаємо на м’ясо;
  • Звертаємо м’ясо рулетиком, обв’язуємо мотузкою і кладемо в холодну воду, щоб вона покрила м’ясо;
  • Даємо закипіти. Солимо, доводимо до готовності на невеликому вогні;
  • Виймаємо з бульйону, охолоджуємо, нарізаємо скибочками, викладаємо на блюдо.

Закусочний рулет з овочами

Склад:

  • Цілісний шматок м’яса – близько півкіло;
  • свинячий шпик – 100 грам;
  • коренеплоди: моркву, корінь петрушки, цибулі – по дві;
  • стебло селери – один;
  • варені яйця – чотири;
  • часник – два зубця;
  • масло вершкове – дві ложки;
  • спеції: сіль, мелений перчик, за бажанням трохи майорану.

Приготування:

  • Злегка відбиваємо промите і просушену м’ясо, ріжемо так, щоб вийшов один плоский пласт;
  • Натираємо спеціями, залишаємо на деякий час;
  • Коріння чистимо, дрібно нарізаємо або натираємо на тертці, пасеруємо на олії до м’якості;
  • Яйця і нарізаємо кубиками шпик, часник подрібнюємо;
  • Готуємо начинку з усіх продуктів, посипаємо спеціями, викладаємо на м’ясо і загортаємо рулетиком;
  • Щільно перев’язуємо, викладаємо в підсолену воду, варимо на слабкому вогні до готовності;
  • Виймаємо з бульйону, охолоджуємо, ріжемо шматочками.

Холодна закуска на шпажках

Таке блюдо, як будь-яка інша може подаватися при звичайній трапези, але найбільш до речі воно припадає на фуршетних столах, так як не вимагають виделки і ножа, а едятся прямо з паличок.

Шпажки бувають: пластмасові, дерев’яні, металеві, короткі і довгі. Чим більше складових, тим довше паличка.

Для холодних закусок на шпагах головними інгредієнтами є овочі, фрукти, сир, шинка, оливки, м’ясо, оселедець, які нанизуються в бажаній послідовності і подають. Для цього підходять будь-які види шпажок.

Холодна закуска на шпажкахЩоб шматочки канапе виглядали красиво, їх слід робити однаковими у вигляді міні-бутербродиків і нарізати ножем квадратиками або за допомогою маленьких формочок для тесту. Наприклад, шинка, батон і сир накладаються шарами, нарізаються і надягають на шпажку в такому порядку: оливки, шинка, сир, хліб.

Такі бутерброди підійдуть до більш міцних напоїв. А овочеві і фруктові відмінно підходять до легких напоїв. Хліб використовується за бажанням. Шматочки батона легше знизу закріпити всю конструкцію, щоб вона не спускалася по шпазі.

Подається таке блюдо окремо, або комбінується з іншою їжею.

Рецепт страви на шпажці

Склад : :

  • зелені оливки;
  • 100 грам креветок;
  • 50 грам сиру;
  • свіжий огірочок;
  • маринований огірочок;
  • лимон;
  • 50 грам шинки;
  • помідори черрі;
  • 50 грам маринованих печериць.

З цього складу можна приготувати різні варіанти:

  • Нанизується шматочок сиру, оливка, креветка, шматочок лимона;
  • Сир, маринований печериці, шинка, черрі і лимон;
  • Шматок огірка, сир, помідор, креветка.

І ще кілька варіантів:

  • Колечко цибулі, оселедець, кубик вареної картоплі, свіжий огірочок;
  • Кубик сиру, маринований грибочок, балик, шматок помідора і лимон;
  • Цибуля, маринований огірочок, колечко сосиски, помідор, маринований гриб;
  • Сир, фрукти: яблука, абрикоси, груші, персик.

Смачних вам фуршетів!