Піца є національним блюдом Італії. Завдяки своєму дивовижному смаку і простоті в приготуванні, вона стала популярною у всьому світі. Рецептів приготування піци величезна кількість, до кожної готується певний соус, без якого їй не обійтися. Як приготувати соус для піци правильно ми сьогодні і розповімо!

Рецепт смачного соусу для піци

Склад:

  • Рецепт смачного соусу для піциПомідори – сімсот грам;
  • часник – невеликий зубчик;
  • цибуля – три головки;
  • оливкова олія – шістдесят мілілітрів;
  • сіль – пів чайної ложечки;
  • цукровий пісок – одна чайна ложечка;
  • сунелі – п’ятнадцять грамів;
  • базилік – невеликий пучок;
  • червоний перчик – один маленький.

Приготування:

  • помідори Помити і розрізати на середні шматочки;
  • Помістити їх в холодильник, щоб віддали сік на добу;
  • Після закінчення часу, зняти шкірку з помідорів, видалити волокна і насіння, злити образовавшеюся рідина, а м’якоть протерти через сито;
  • Томатне пюре помістити на плиту, зробити невеликий вогонь, варити хвилин сорок, коли маса загусне, додати оливкова олія;
  • Перемішаємо;
  • Цибулю почистити і дрібно нашаткувати;
  • Викласти на сковорідку і пасерувати до прозорості;
  • Готовий цибулю викласти у томатне пюре, туди ж відправити подрібнений часник, цукор, прянощі і сіль;
  • Все гарненько перемішати і поварити ще п’ять хвилин;
  • Готовий соус охолодити і подати з піцою.

Рецепт винного соусу для піци

Склад:

  • Червоного соусу – 800 грамів;
  • петрушка – 20 г;
  • червоне сухе вино – 100 мл;
  • селера – 20 г;
  • цибуля ріпчаста – дві;
  • м’ясний бульйон – 0,3 літра;
  • чорний перець – кілька горошин;
  • мелений червоний перець;
  • гвоздика;
  • мускатний горіх (порошок);

Спосіб приготування:

  • Заздалегідь зварити м’ясний бульйон;
  • Нашаткувати кубиками цибулька, селеру і петрушку, змішати з чорним перчиком горошком і гвоздикою – залити м’ясним бульйоном;
  • У суміш додати вино, накрити кришкою, варити на 2/3 початкового об’єму;
  • У майже готову заправку влити 800 грамів червоного соусу, насипати мускатний горіх – варити ще 20 хвилин;
  • Перед тим як зняти, посолити, додати маленьку щіпку червоного перцю і процідити.

Рецепт соусу для піци часниковий з помідорами

Склад:

  • Рецепт соусу для піци часниковий з помідорамиПомідор – кілограм;
  • часник – один зубок;
  • цибулини – три середні;
  • рослинна олія – 100 грам;
  • сіль і червоний перчик за смаком.

Приготування:

  • помідори Нарізати кубиками і укласти в емальований тарілку на добу;
  • Злити сік, що виділився, а м’якоть кип’ятити на слабенькому вогні, щоб шкірка зійшла;
  • Протерти м’якоть через сито або соковижималку;
  • Поставити на слабкий вогонь, постійно помішувати, варити до загустіння;
  • За кілька хвилин до готовності додати спеції, посолити і варити ще близько п’яти хвилин;
  • На сковорідці обсмажити дрібно порізану цибульку і додати до томатної заправці;
  • Все ретельно перемішати і тушкувати ще десять хвилин на повільному вогні.

Рецепт соусу для піци з майонезу

Склад:

  • майонез – 150 мілілітрів;
  • вершки (20%) – три ложки;
  • сіль і перчик – за смаком;
  • томатний соус – 1,5 чайної ложечки;
  • лимонний сік.

Приготування:

  • Майонез змішати з томатним соусом, додати сік лимона;
  • Влити вершки, додати перчик і, якщо потрібно, посолити;
  • Ретельно збити все блендером до однорідності, перекласти в соусницю і подати до гарячої з гарячою стравою.

Сметанно-сирний заправка

Склад:

  • 100 грамів сметани;
  • сирі яйця – два;
  • твердий сир – 40 г;
  • сливи – 80 грамів;
  • вершкового масла – 20 г;
  • борошно – дві ложки.

Приготування:

  • За допомогою блендера змішуємо і добре збиваємо сметану і яйця;
  • Додаємо натертий на маленькій тертці сир;
  • Розтоплюємо вершкове масло на сковорідці і вливаємо інгредієнти;
  • До них додаємо борошно і вершки, і протягом трьох хвилин нагріваємо на слабенькому вогні, не доводимо до кипіння;
  • Отриману вершково-сметанную заправку з сиром солимо і подаємо до улюбленої страви!

Сметанний соус з томатом для піци

Склад:

  • Сметанний соус з томатом для піциСметана – 200 грамів;
  • склянку м’ясного бульйону;
  • за дві ложки вершкового масла;
  • томатна паста борошно;
  • перчик, сіль і мелена паприка.

Приготування:

  • масло розтоплюємо на сковорідці, додаємо борошно і обсмажуємо;
  • Через п’ять хвилин вливаємо туди ж бульйон тонкою цівкою, постійно помішуємо;
  • Вливаємо томатну пасту і сметану;
  • Суміш тушкуємо ще п’ять хвилин на слабкому вогні;
  • На завершення додаємо сіль, перчик і паприку.

Солодка сметанна заправка

Інгредієнт:

  • Сметана – сто грам;
  • апельсиновий сік – 50 мілілітрів;
  • цукровий пісок – 50 грам;
  • кориця – пів чайної ложечки.

Приготування:

  • Всі інгредієнти змішуємо і збиваємо за допомогою блендера до однорідності;
  • Подавати солодкий сметанний соус слід до морозива, пирогів або млинців.

Смачного вам і вашим близьким!