Піца є національним блюдом Італії. Завдяки своєму дивовижному смаку і простоті в приготуванні, вона стала популярною у всьому світі. Рецептів приготування піци величезна кількість, до кожної готується певний соус, без якого їй не обійтися. Як приготувати соус для піци правильно ми сьогодні і розповімо!
Рецепт смачного соусу для піци
Склад:
Помідори – сімсот грам;
часник – невеликий зубчик;
цибуля – три головки;
оливкова олія – шістдесят мілілітрів;
сіль – пів чайної ложечки;
цукровий пісок – одна чайна ложечка;
сунелі – п’ятнадцять грамів;
базилік – невеликий пучок;
червоний перчик – один маленький.
Приготування:
помідори Помити і розрізати на середні шматочки;
Помістити їх в холодильник, щоб віддали сік на добу;
Після закінчення часу, зняти шкірку з помідорів, видалити волокна і насіння, злити образовавшеюся рідина, а м’якоть протерти через сито;
Томатне пюре помістити на плиту, зробити невеликий вогонь, варити хвилин сорок, коли маса загусне, додати оливкова олія;
Перемішаємо;
Цибулю почистити і дрібно нашаткувати;
Викласти на сковорідку і пасерувати до прозорості;
Готовий цибулю викласти у томатне пюре, туди ж відправити подрібнений часник, цукор, прянощі і сіль;
Все гарненько перемішати і поварити ще п’ять хвилин;
Готовий соус охолодити і подати з піцою.
Рецепт винного соусу для піци
Склад:
Червоного соусу – 800 грамів;
петрушка – 20 г;
червоне сухе вино – 100 мл;
селера – 20 г;
цибуля ріпчаста – дві;
м’ясний бульйон – 0,3 літра;
чорний перець – кілька горошин;
мелений червоний перець;
гвоздика;
мускатний горіх (порошок);
Спосіб приготування:
Заздалегідь зварити м’ясний бульйон;
Нашаткувати кубиками цибулька, селеру і петрушку, змішати з чорним перчиком горошком і гвоздикою – залити м’ясним бульйоном;
У суміш додати вино, накрити кришкою, варити на 2/3 початкового об’єму;
У майже готову заправку влити 800 грамів червоного соусу, насипати мускатний горіх – варити ще 20 хвилин;
Перед тим як зняти, посолити, додати маленьку щіпку червоного перцю і процідити.
Рецепт соусу для піци часниковий з помідорами
Склад:
Помідор – кілограм;
часник – один зубок;
цибулини – три середні;
рослинна олія – 100 грам;
сіль і червоний перчик за смаком.
Приготування:
помідори Нарізати кубиками і укласти в емальований тарілку на добу;
Злити сік, що виділився, а м’якоть кип’ятити на слабенькому вогні, щоб шкірка зійшла;
Протерти м’якоть через сито або соковижималку;
Поставити на слабкий вогонь, постійно помішувати, варити до загустіння;
За кілька хвилин до готовності додати спеції, посолити і варити ще близько п’яти хвилин;
На сковорідці обсмажити дрібно порізану цибульку і додати до томатної заправці;
Все ретельно перемішати і тушкувати ще десять хвилин на повільному вогні.
Рецепт соусу для піци з майонезу
Склад:
майонез – 150 мілілітрів;
вершки (20%) – три ложки;
сіль і перчик – за смаком;
томатний соус – 1,5 чайної ложечки;
лимонний сік.
Приготування:
Майонез змішати з томатним соусом, додати сік лимона;
Влити вершки, додати перчик і, якщо потрібно, посолити;
Ретельно збити все блендером до однорідності, перекласти в соусницю і подати до гарячої з гарячою стравою.
Сметанно-сирний заправка
Склад:
100 грамів сметани;
сирі яйця – два;
твердий сир – 40 г;
сливи – 80 грамів;
вершкового масла – 20 г;
борошно – дві ложки.
Приготування:
За допомогою блендера змішуємо і добре збиваємо сметану і яйця;
Додаємо натертий на маленькій тертці сир;
Розтоплюємо вершкове масло на сковорідці і вливаємо інгредієнти;
До них додаємо борошно і вершки, і протягом трьох хвилин нагріваємо на слабенькому вогні, не доводимо до кипіння;
Отриману вершково-сметанную заправку з сиром солимо і подаємо до улюбленої страви!
Сметанний соус з томатом для піци
Склад:
Сметана – 200 грамів;
склянку м’ясного бульйону;
за дві ложки вершкового масла;
томатна паста борошно;
перчик, сіль і мелена паприка.
Приготування:
масло розтоплюємо на сковорідці, додаємо борошно і обсмажуємо;
Через п’ять хвилин вливаємо туди ж бульйон тонкою цівкою, постійно помішуємо;
Вливаємо томатну пасту і сметану;
Суміш тушкуємо ще п’ять хвилин на слабкому вогні;
На завершення додаємо сіль, перчик і паприку.
Солодка сметанна заправка
Інгредієнт:
Сметана – сто грам;
апельсиновий сік – 50 мілілітрів;
цукровий пісок – 50 грам;
кориця – пів чайної ложечки.
Приготування:
Всі інгредієнти змішуємо і збиваємо за допомогою блендера до однорідності;
Подавати солодкий сметанний соус слід до морозива, пирогів або млинців.