Сосиски в тісті – блюдо, яке подобається як дорослим, так і дітям. Причому основу для нього можна приготувати з використанням дріжджів або без них, в будь-якому випадку ви не встигнете й оком моргнути, як тарілка з пишними і рум’яними завитками з начинкою спорожніє.
В теплому молоці в кількості 100 мл розчинити цукор в кількості 1 чайної ложки і пакетик сухих дріжджів масою 11 грам. В окремій тарілці збити одне яйце з щіпкою солі і 1 чайною ложкою цукру. Як тільки дріжджі підійдуть і на поверхні з’явиться пишна піна, їх необхідно з’єднати з яйцем, додати 150 мл молока, розм’якшене вершкове масло в кількості 50 г і близько пів кілограма просіяного борошна.
Замісити, розділити масу на 12 частин і з кожної з них сформувати джгут, довжина якого перевищувала б довжину сосиски в два рази. Злегка розім’яти джгут качалкою і обернути їм ковбасний продукт по спіралі.
Викласти дно дека пергаментним папером і змастити її олією. Щоб сосиски в тісті в духовці придбали красивий золотистий відтінок і блиск, перед тим, як закривати дверцята шафи, змастити поверхню жовтком, змішаним з водою в кількості 1 чайної ложки. Необхідно основі дати трохи часу, щоб піднятися, а після страву можна запікати при температурі 180 градусів протягом півгодини.
Сосиски в листковому тісті користуються ще більшої популярності, ніж сосиски в дріжджовий масі, так як листковий продукт можна купити в будь-якому супермаркеті і не витрачати час на його приготування. Якщо ви не знаєте, чим здивувати свою дитину і як зацікавити її чимось новим і смачним, то таке блюдо у формі цукерки вона обов’язково оцінить по достоїнству.
Для виготовлення таких «цукерок» найкраще підійдуть ковбасні вироби в натуральній оболонці. Вони набухають в розмірах незначно, а отже не зможуть прорвати тонку оболонку, яку доводиться дуже щільно загортати.
Квадрат готового листкового продукту потрібно розділити на 4 частки, в кожну покласти по одній сосисці, скачати в трубочку, а вільні кінці цукерки закріпити фольгою. Центральну частину обов’язково проткнути чимось гострим у кількох місцях. Виклавши дно дека папером для випічки, розкласти на ньому «, цукерки», змастити жовтком і відправити запікатися при температурі 180°С на 20-25 хвилин.
Така основа дає можливість виконати блюдо не тільки у формі цукерок, але й у формі:
Рецепт приготування на сковороді
Як приготувати сосиски в тісті на сковороді? Адже багато хто не люблить печене тісто, а тільки смажене, до того ж не у всіх є в наявності духова шафа. У цьому випадку страву можна легко посмажити на сковорідці, і нехай користі це їй не додасть, зате смаку – це точно.
Для початку потрібно замісити основу. У просіяне борошно в кількості однієї склянки додати дрібку солі і щіпку соди. Влити склянку кефіру і ретельно перемішати.
Викласти масу на присипаний борошном стіл і почати працювати. Порізавши її на довгі смужки шириною яка приблизно дорівнює 3-4 см, загорнути сосиски, обмотуючи кожний ковбасний виріб з невеликим нахлестом.
Заліпити акуратно краї. Сосиски в тісті на сковороді готуються на середньому вогні на попередньо розпеченій рослинній олії. З кожної сторони їх потрібно обсмажити протягом 3-5 хвилин. Давши стекти олії, страву можна подавати на стіл.
Треба сказати, що ця диво-техніка, покликана істотно полегшити працю господинь, здатна не тільки не зіпсувати сосиски в тісті в мультиварці, але й значно поліпшити їх смак. Вони виходять такими ж красивими, рум’яними і надзвичайно смачними. Основу для цієї страви можна взяти будь-яку.
Якщо ви не маєте часу, можна купити готовий листковий продукт. А якщо часом ви не обмежені, замісити дріжджове. У невелику миску влити злегка підігріте молоко або воду в кількості 1 склянки. Можна використовувати суміш цих компонентів.
Розмішайте в ньому цукор в кількості однієї чайної ложки і щіпку солі. Додайте сухі дріжджі в кількості 1 чайної ложки і залиште на чверть години.
Пів кілограма борошна просіяти на стіл, зробити в ньому поглиблення і влити молоко, додавши 2 яйця і рослинне масло в кількості 3 столових ложок. Вимісити тісто, витримати його півгодини в теплому місці і приступити до розкочування.
Порізати на смужки і обмотати кожну сосиску по спіралі. У чашу апарату налити трохи соняшникової олії, підігріти, включивши який-небудь режим, укласти ковбасні вироби і обсмажити з усіх сторін під закритою кришкою.
Як бачимо, варіантів приготування цієї страви існує безліч. Головне – готувати з любов’ю і тоді успіх вам гарантований. Не менш смачними виходять сосиски в тісті без дріжджів. Щоб його приготувати, необхідно підігріти один стакан молока, додати в нього 100 г розтопленого маргарину або вершкового масла.
Причому ця суміш молока і масла повинна бути досить гарячою, щоб додане пізніше борошно трохи заварилося. В окремій чашці збити одне яйце з цукром в кількості 2 столових ложок і сіллю в кількості 1 чайної ложки.
З’єднати вміст двох ємностей, додати борошно в кількості 4,5 склянок і добре вимішати. Тісто не повинно бути занадто крутим, тоді його буде дуже легко розкачати до ідеально тонкого стану.
Вибираючи рецепт приготування сосисок у тісті, відштовхуйтеся від власних уподобань і часу, який ви плануєте витратити на приготування страви. Хтось воліє, щоб основа для ковбасних виробів була якнайсолодше, деякі ж не сприймають такого поєднання.
Трохи поекспериментувавши, можна знайти свій ідеальний рецепт і завжди його дотримуватися. До того ж завдяки наростаючому досвіду блюдо кожен раз буде виходити смачніше, а часу на його приготування буде йти все менше.
Якщо ви заздалегідь обзавелися тістом, то не тримайте його в холодильнику занадто довго, ідеальний варіант – готувати страву в той же день, коли була здійснена покупка.