Якщо вам доводилося бути у Франції, то ви неодмінно намагалися спробувати багато страв традиційної кухні. В країні кохання до сніданку найчастіше подають солодкі грінки з батону. Сьогодні ми дізнаємося, як подарувати зачерствілому хлібобулочному виробу друге життя.

Тонкощі французької кухні

Сьогодні ми постараємося відповісти на питання, як зробити солодкі грінки з батона. Підсмажений хлібобулочний виріб стане відмінним доповненням до сніданку, а якщо ви додасте кілька інгредієнтів, наприклад, вершковий сир або джем, то грінки можна вже сміливо назвати повноцінною стравою.

Приготувати солодкі грінки з батона і яйця зможе навіть дитина, адже для того щоб обсмажити хліб на пательні, не потрібно бути кваліфікованим кулінаром.Секретів приготування грінок не існує.

солодкі грінки

Але перш ніж ми розглянемо рецепти солодких грінок з батона, давайте звернемо увагу на наступні кулінарні тонкощі:

  • Для приготування грінок можна брати нарізний батон і зачерствілий хліб.
  • Порізати хліб слід однаковими шматочками, щоб в процесі обсмажування і вимочування він не розпадався.
  • Для того щоб надати грінкам соковитість і вершковий смак, рекомендується їх вимочити в молочно-яєчній суміші.
  • Грінки перед обсмажуванням можна занурити в яєчну масу з додаванням цукрового піску. Щоб маса вийшла однорідною, замініть цукровий пісок на пудру.
  • Щоб грінки не розламувалися при обсмажуванні, після вимочування, викладіть їх у друшляк або сито. Так ми позбудемося від зайвої рідини.
  • Грінки з батона та молока можна готувати у вигляді сандвічів з додаванням улюбленого джему, повидла або вершкового сиру.
  • Хочете здивувати своїх домочадців? Приготуйте грінки з додаванням ванілі, кориці, мускату, цитрусової цедри або какао-порошку.
  • Обсмажувати грінки потрібно на розпеченій сковороді з невеликим додаванням соняшникової рафінованої олії.
  • Після обсмажування грінки викладаємо на паперові серветки. Така процедура дозволить нам позбутися від надлишків олії.
  • Грінки можна випікати в духовій шафі. Оптимальний температурний режим становить 110-120°, а тривалість термічної обробки – 5-7 хвилин.

По стопам французьких кулінарів

Як вже говорилося, солодкі грінки – одна з популярних страв, які французи подають до сніданку. Смак такої страви підкреслить аромат заварної кави. Зараз ми вам розповімо, як приготувати солодкі грінки з батона. Щоб ваші рідні були приємно здивовані і грінки стали їх улюбленими ласощами, додайте цитрусову цедру і ваніль.

солодкі грінки з батона

Склад:

  • батон або хліб;
  • 0,2 л молока;
  • ½ ч. л. ванілі;
  • за смаком цитрусова цедра;
  • 200 г цукрового піску або пудри;
  • 0,5 л вершків;
  • 2 шт. курячих яєць.

Приготування:

  1. Не будемо відступати від традицій і почнемо з підготовки необхідних інгредієнтів. Батон можна використовувати свіжий або злегка зачерствілий.
  2. У глибоку піалу вбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок.
  3. Гарненько збиваємо яєчно-цукрову масу. Вона повинна стати білою.
  4. Натираємо лимонну цедру і додаємо її в яєчно-цукрову масу.
  5. Тепер по черзі додаємо молоко і вершки.
  6. Ще раз міксером або блендером все ретельно збиваємо до однорідності.
  7. Нарізаємо батон. При бажанні кожен шматок можна розрізати навпіл.
  8. У приготовлену вершкову масу викладаємо шматки батона.
  9. Вимочуємо батон протягом 2-3 хвилин. Якщо ви будете використовувати свіжий хліб, тоді вимочуйте його не більше 1 хвилини, інакше він перетвориться в кашку.
  10. Як тільки хліб розм’якне, викладаємо його в друшляк або сито, щоб стекла зайва рідина.
  11. У рафінованій соняшниковій олії обсмажуємо грінки рівномірно з обох боків до появи золотистої скоринки.

Смачний хлібний десерт

Перший прийом їжі повинен бути повноцінним, адже саме з сніданку ми черпаємо максимум енергії і користі. Якщо звичайні грінки вам вже приїлися, спробуйте приготувати прості, але в той же час ароматні і дуже смачні сендвічі. В якості начинки можна використовувати джем, повидло або конфітюр. А сирний або плавлений сир додасть грінкам вершковий смак і м’якість.

солодкі сендвічі

Склад:

  • 10 шматків зачерствілого батона;
  • за смаком сирний або плавлений сир;
  • варення, джем або конфітюр – за смаком;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. соняшникової рафінованої олії;
  • 70 мл молока.

Приготування:

  1. Нарізаємо зачерствілий батон однаковими шматочками.
  2. Змащуємо їх сирним або плавленим сиром.
  3. На кожен шматок викладаємо приблизно по 1 ч. л. джему, варення, повидла або конфітюру. Рекомендується вибирати густу начинку, щоб вона не розтікалася в процесі обсмажування.
  4. Збираємо сендвіч: накриваємо одні шматочки батона, змащені варенням, іншими. Верхні шматочки також рекомендується змастити сирним або плавленим сиром.
  5. В окрему піалу виливаємо молоко кімнатної температури, додаємо яйце і трохи кухонної солі.
  6. Вінчиком гарненько збиваємо цю масу до однорідності.
  7. Потім кожну грінку обмокуєм в приготованій молочно-яєчній суміші.
  8. Тим часом ми вже розігріли рафіновану олію в сковорідці або сотейнику.
  9. Викладаємо грінки в сковорідку і обсмажуємо з обох сторін.
  10. Обсмаженим сендвічам даємо трохи охолонути, а потім подаємо їх до столу з чашкою ароматної кави, какао або чаю.

Приготування солодких грінок – дуже захоплюючий процес. Ви можете проявити свою фантазію і доповнити смак хлібобулочного виробу вишуканими начинками. Не рекомендується грінки перед обсмажуванням змащувати вершковим маслом, оскільки воно розтане, вбереться і зробить хліб водянистим. Якщо у вашій родині люблять гарячі бутерброди, то для приготування грінок можна використовувати сир твердого сорту. У цьому випадку після обсмажування грінки потрібно поставити в закритому посуді, поки сир повністю не розплавиться. Приємного апетиту!