Солодкі грінки з батона: рецепти приготування
Якщо вам доводилося бути у Франції, то ви неодмінно намагалися спробувати багато страв традиційної кухні. В країні кохання до сніданку найчастіше подають солодкі грінки з батону. Сьогодні ми дізнаємося, як подарувати зачерствілому хлібобулочному виробу друге життя.
Тонкощі французької кухні
Сьогодні ми постараємося відповісти на питання, як зробити солодкі грінки з батона. Підсмажений хлібобулочний виріб стане відмінним доповненням до сніданку, а якщо ви додасте кілька інгредієнтів, наприклад, вершковий сир або джем, то грінки можна вже сміливо назвати повноцінною стравою.
Приготувати солодкі грінки з батона і яйця зможе навіть дитина, адже для того щоб обсмажити хліб на пательні, не потрібно бути кваліфікованим кулінаром.Секретів приготування грінок не існує.
Але перш ніж ми розглянемо рецепти солодких грінок з батона, давайте звернемо увагу на наступні кулінарні тонкощі:
- Для приготування грінок можна брати нарізний батон і зачерствілий хліб.
- Порізати хліб слід однаковими шматочками, щоб в процесі обсмажування і вимочування він не розпадався.
- Для того щоб надати грінкам соковитість і вершковий смак, рекомендується їх вимочити в молочно-яєчній суміші.
- Грінки перед обсмажуванням можна занурити в яєчну масу з додаванням цукрового піску. Щоб маса вийшла однорідною, замініть цукровий пісок на пудру.
- Щоб грінки не розламувалися при обсмажуванні, після вимочування, викладіть їх у друшляк або сито. Так ми позбудемося від зайвої рідини.
- Грінки з батона та молока можна готувати у вигляді сандвічів з додаванням улюбленого джему, повидла або вершкового сиру.
- Хочете здивувати своїх домочадців? Приготуйте грінки з додаванням ванілі, кориці, мускату, цитрусової цедри або какао-порошку.
- Обсмажувати грінки потрібно на розпеченій сковороді з невеликим додаванням соняшникової рафінованої олії.
- Після обсмажування грінки викладаємо на паперові серветки. Така процедура дозволить нам позбутися від надлишків олії.
- Грінки можна випікати в духовій шафі. Оптимальний температурний режим становить 110-120°, а тривалість термічної обробки – 5-7 хвилин.
По стопам французьких кулінарів
Як вже говорилося, солодкі грінки – одна з популярних страв, які французи подають до сніданку. Смак такої страви підкреслить аромат заварної кави. Зараз ми вам розповімо, як приготувати солодкі грінки з батона. Щоб ваші рідні були приємно здивовані і грінки стали їх улюбленими ласощами, додайте цитрусову цедру і ваніль.
Склад:
- батон або хліб;
- 0,2 л молока;
- ½ ч. л. ванілі;
- за смаком цитрусова цедра;
- 200 г цукрового піску або пудри;
- 0,5 л вершків;
- 2 шт. курячих яєць.
Приготування:
- Не будемо відступати від традицій і почнемо з підготовки необхідних інгредієнтів. Батон можна використовувати свіжий або злегка зачерствілий.
- У глибоку піалу вбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок.
- Гарненько збиваємо яєчно-цукрову масу. Вона повинна стати білою.
- Натираємо лимонну цедру і додаємо її в яєчно-цукрову масу.
- Тепер по черзі додаємо молоко і вершки.
- Ще раз міксером або блендером все ретельно збиваємо до однорідності.
- Нарізаємо батон. При бажанні кожен шматок можна розрізати навпіл.
- У приготовлену вершкову масу викладаємо шматки батона.
- Вимочуємо батон протягом 2-3 хвилин. Якщо ви будете використовувати свіжий хліб, тоді вимочуйте його не більше 1 хвилини, інакше він перетвориться в кашку.
- Як тільки хліб розм’якне, викладаємо його в друшляк або сито, щоб стекла зайва рідина.
- У рафінованій соняшниковій олії обсмажуємо грінки рівномірно з обох боків до появи золотистої скоринки.
Смачний хлібний десерт
Перший прийом їжі повинен бути повноцінним, адже саме з сніданку ми черпаємо максимум енергії і користі. Якщо звичайні грінки вам вже приїлися, спробуйте приготувати прості, але в той же час ароматні і дуже смачні сендвічі. В якості начинки можна використовувати джем, повидло або конфітюр. А сирний або плавлений сир додасть грінкам вершковий смак і м’якість.
Склад:
- 10 шматків зачерствілого батона;
- за смаком сирний або плавлений сир;
- варення, джем або конфітюр – за смаком;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. соняшникової рафінованої олії;
- 70 мл молока.
Приготування:
- Нарізаємо зачерствілий батон однаковими шматочками.
- Змащуємо їх сирним або плавленим сиром.
- На кожен шматок викладаємо приблизно по 1 ч. л. джему, варення, повидла або конфітюру. Рекомендується вибирати густу начинку, щоб вона не розтікалася в процесі обсмажування.
- Збираємо сендвіч: накриваємо одні шматочки батона, змащені варенням, іншими. Верхні шматочки також рекомендується змастити сирним або плавленим сиром.
- В окрему піалу виливаємо молоко кімнатної температури, додаємо яйце і трохи кухонної солі.
- Вінчиком гарненько збиваємо цю масу до однорідності.
- Потім кожну грінку обмокуєм в приготованій молочно-яєчній суміші.
- Тим часом ми вже розігріли рафіновану олію в сковорідці або сотейнику.
- Викладаємо грінки в сковорідку і обсмажуємо з обох сторін.
- Обсмаженим сендвічам даємо трохи охолонути, а потім подаємо їх до столу з чашкою ароматної кави, какао або чаю.
Приготування солодких грінок – дуже захоплюючий процес. Ви можете проявити свою фантазію і доповнити смак хлібобулочного виробу вишуканими начинками. Не рекомендується грінки перед обсмажуванням змащувати вершковим маслом, оскільки воно розтане, вбереться і зробить хліб водянистим. Якщо у вашій родині люблять гарячі бутерброди, то для приготування грінок можна використовувати сир твердого сорту. У цьому випадку після обсмажування грінки потрібно поставити в закритому посуді, поки сир повністю не розплавиться. Приємного апетиту!