Баклажан – це овочева культура з сімейства пасльонових. Він містить клітковину, органічні кислоти і цукор, білки і жири, пектин і солі калію, мідь, залізо і вітаміни.
Завдяки своїм властивостям, цей овоч покращує життєдіяльність серця, виводить зайву рідину, працюючи як сечогінний засіб, що стимулює роботу шлунка, кишечника і жовчного міхура.
Баклажан, як чудовий регулятор кислотно-лужного балансу, знижує холестерин в крові, підвищує гемоглобін. Калорій у нього мало – всього 24 ккал на 100 г продукту. Сік овоча має бактерицидні властивості, тому він відмінно загоює рани.
Щоб приготувати смачні смажені баклажани, потрібно вміти їх вибрати. По-перше, вони повинні бути молоді з блискучою, тонкою, еластичною шкіркою темно-синього або чорного кольору. По-друге, у перезрілих плодів багато соланіну, який може привести до отруєння, тому утримайтеся від покупки таких овочів.
Смажені баклажани дуже вбирають масло, на якому вони готуються. Щоб цього уникнути, потрібно їх попередньо посипати сіллю і відставити на 20 хвилин. Після чого злити рідина, що виділилася, і промити шматочки овоча. Потім готувати за рецептом.
Для приготування даного страви, нам буде потрібно:
Приступаємо до приготування смажених баклажанів з часником:
Готові смажені баклажани з часником красиво кладемо на тарілку. В якості прикраси використовуємо свіжу зелень.
Смажені баклажани з часником і помідорами у вигляді салату порадують гурманів і любителів гострого.
Склад:
Головний овоч нашого салату нарізаємо кільцями, солимо. Через 15 хвилин промиваємо водою. Смажимо на невеликому вогні до готовності. Студим.
Потім підсмажуємо цибулю, один перець, нарізаний соломкою, остуживаем. Ріжемо другий перець і помідори.
В салатницю кладемо всі інгредієнти, заправляємо олією, оцтом, перцем, сіллю і часником, розчавленим через прес. Добре перемішуємо. Зверху посипаємо рубаною зеленню.
Смажені баклажани – відмінна закуска, особливо з овочевим асорті упереміш.
Отже, потрібно мати:
Готувати таке блюдо одне задоволення. А з овочами воно придбають чудовий смак. Ваша кухня наповниться воістину чудовими ароматами!
Баклажани ріжемо кільцями, солимо, потім злегка обсмажуємо в борошні на рослинному маслі. Викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Овочі нарізаємо як можна тонше у вигляді соломки, додаємо цукор, сіль, часник на смак, трохи тушкуємо на оливковій олії.
На велику тарілку красиво викладаємо смажені баклажани. Наверх овочі з зеленню. Смажені баклажани з овочами готові.
Зимова холоднеча, холодна пора, коли хочеться відчути смак літа, сонця і тепла. Мимоволі згадуєш про достаток різноманітних овочів, фруктів.
Звичайно, в магазинах багато всього, але вирощені в теплицях овочі не мають того смаку і запаху, що на городі під сонечком. Тому спробуємо зберегти на зиму смажені баклажани.
Овочі миємо під проточною водою, сушимо гарненько, щоб не було зайвої рідини. Потім нарізаємо кільцями з шкіркою, товщина близько 0,7 див. Солимо.
Трохи чекаємо, нехай піде непотрібна нам гіркоту. Зливаємо рідину, яку пустили овочі.
Розігріваємо сковороду з маслом, смажимо з двох сторін до рум’яної скоринки і готовності.
Обробну дошку або піднос застеляємо харчовою плівкою, на неї кладемо охолоджені смажені баклажани, але так, щоб вони не стикалися, або між ними покласти плівку.
Ставимо в морозилку. Як тільки вони заморозилися, перекладаємо в герметичні пакети по порціях. Тепер у нас є чим порадувати рідних взимку. Тільки до них потрібно подати заправку з часником.
Склад:
Смажимо гуртками овочі до готовності. Часник ріжемо пластинами, змішуємо з сіллю, цукром, укусом маслом (поки з половинкою склянки).
В банки, попередньо стерилізовані, накладаємо овочі щільно. По всіх банках рівномірно розподіляємо маринад. Якщо його не вистачає, тоді доливаємо маслом. Прикриваємо кришкою. Стерилізуємо після закипання води 15 хвилин. Закатуємо, вкриваємо ковдрою.
Бажаємо вам приємного апетиту круглий рік!