Печінковий паштет із свинячої печінки трохи відрізняється від курячого своїм насиченим смаком і здатністю наситити після одного бутерброда. При цьому він такий же легкий і м’який, залишає приємний післясмак, а додаткові інгредієнти допоможуть зробити по-справжньому оригінальну страву. Щоб приготувати паштет з свинячої печінки в домашніх умовах, досить взяти потрібні інгредієнти і витратити на це трохи свого часу.
Печінковий паштет з свинячої печінки, рецепт якого вважається основним і найбільш простим, готується не більше години. Але перед цим шматочок субпродукту повинен бути вимочений у воді або молоці 1,5-2 години.
Для приготування потрібні такі продукти:
Для того щоб печінка була м’якою і легко сформувалася в пастоподібну масу, її потрібно проварити після відмочування у воді. Можна відразу порізати на невеликі шматочки, довести до кипіння і варити ще хвилин 5-10.
У цей час почистити і подрібнити овочі, вилити на гарячу сковороду олію і обсмажити цибулю, потім моркву. Додати шматочки печінки і тушкувати на повільному вогні 15 хвилин, додавши вершкове масло. Коли все буде готове, вміст сковороди потрібно викласти в інше блюдо і дати охолонути. Після цього подрібнити блендером до однорідної маси і покласти в холодильник. Закуска готова до вживання через кілька годин.
Коли господиня задається питанням, як приготувати паштет із свинячої печінки, виникає безліч варіантів і рецептів, нескладних і різноманітних. Іноді буває важче вибрати, який саме спосіб приготування спробувати. Нарівні з найбільш поширеним, існує ще один класичний рецепт, в якому використовується не тільки свиняча печінка, а також м’ясо і сало.
Для приготування цієї страви потрібно близько двох годин. При цьому більшу частину часу він томиться в духовці, а підготовчий етап проходить легко і швидко.
Для його приготування потрібно взяти:
В першу чергу потрібно підготувати продукти, ретельно вимити, порізати невеликими шматочками. Овочі почистити.
Всі інгредієнти пропускаються через м’ясорубку в сирому вигляді. Потрібно отримати однорідну масу, посолити і поперчити її, додати лавровий лист і викласти у форму для випічки м’яса.
Маса ставиться в духовку, розігріту до 200 градусів. До повного приготування достатньо 1,5 години запікання. Після цього форму потрібно дістати, прибрати лаврушку, додати вершкове масло і ще раз добре вимішати. Коли закуска охолоне, її потрібно поставити в холодильник і дати настоятися ніч. З ранку можна буде побалувати себе смачними бутербродами з незвичайним і ароматним паштетом.
Багато господинь з метою економії часу намагаються зрозуміти і з’ясувати, як приготувати печінковий паштет із свинячої печінки швидко і без особливих зусиль. Наявність на кухні такої помічниці, як мультиварка, спрощує багато процесів приготування їжі і прискорює готовність різних страв. Паштет із свинячої печінки в мультиварці виходить таким же смачним і поживним, як приготовлений звичайним способом.
Для нього потрібно взяти такі інгредієнти:
Існує один невеликий секрет, як зробити паштет із свинячої печінки ароматним і незвично м’яким – це 1 ложка коньяку в процесі приготування. Алкогольний напій майже не чути в готовій страві, але при цьому особливим чином впливає на її смак. Щоб маса вийшла хорошою однорідної консистенції, печінку потрібно на ніч замочити в молоці. Подальший процес приготування дуже простий.
Для початку потрібно почистити і подрібнити овочі – цибулю з морквою. Налити в чашу мультиварки рослинну олію, викласти овочі і порізану шматочками свинячу печінку, запустити програму випічки на 30 хвилин. Коли режим буде завершено, вміст чаші потрібно перекласти в іншу ємність і збити блендером. У процесі подрібнення необхідно додати яйце, коньяк, вершки, цукор, сіль та інші спеції.
Завершальним етапом приготування буде ще один запуск програми мультиварки «Випічка» на 40 хвилин з масою всередині чаші. Паштет буде готовий після повного остигання.
Який би рецепт або варіант страви не був обраний, важливо правильно підготувати продукти, особливо важливо вимочити печінку. Тоді закуска завжди буде м’якою і поживною, а всі домочадці зможуть насолодитися її оригінальним смаком.